Konferencije

NEM Dubrovnik 2024 otkriva delove programa: Glavni govornici, razna predstavljanja i uvidi u TV industriju

Konferencije

Organizatori događja otkrivaju prvu postavku govornika te nekoliko zanimljivosti: BBC Studios i SkyShowtime će održati glavne govore, Izzet Pinto će predstaviti uvide u marketing u zabavnoj industriji, Keshet International i TV NOVA/Voyo će predstaviti svoj hit krimi/triler Extractors

 

NEM Dubrovnik 2024, koji će biti održan u Hotelu Dubrovnik Palace od 10. do 13. juna 2024., otkrio je nekoliko detalja iz ovogodišnjeg programa. Jedanaesto izdanje CEE-ovog omiljenog TV marketa s pogledom, ponovno će okupiti vodeće osobe u TV industriji – od uticajnih kupaca TV sadržaja do predsednika i potpredsednika uprava, generalnih direktora, izvršnih direktora, tehničkih direktora, i drugih brojnih uticajnih učesnika.

Keynote govori

Nekoliko glavnih govora poslužiće kao središnji deo događaja s istaknutim govornicima kao što su:

 • Bartosz Witak, General Manager, Central and Eastern Europe (CEE) Region, BBC Studios

“Stvarno mi je drago što ću ponovno posetiti NEM Dubrovnik. Imati priliku da razmenim mišljenja i iskustva s ključnim tržišnim liderima i podsticati strateška partnerstva u široj regiji neprocjenjivo je kada radimo na dinamičnom rastu na ovom tržištu. Predanost BBC Studija razvoju poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi uvek je bila snažna, ali sada, više nego ikad, vidimo povoljno okruženje za jačanje našeg poslovanja u ovoj regiji”, izjavio je gospodin Witak.

 • Monty Sarhan, CEO, SkyShowtime

“NEM Dubrovnik je neverovatno važan TV market. Čast mi je održati keynote govor drugu godinu zaredom. Nakon što smo upravo pokrenuli naš plan podržan oglasima na svim našim tržištima, uključujući srednju i istočnu Evropu, veselim se što ću se pridružiti kolegam iz industrije u zanimljivoj raspravi”, izjavio je gospodin Sarhan.

Izzet Pinto će podeliti uvide u marketing za industriju zabave

Iako se predstavljanje potpunog rasporeda ovog četverodnevnog događaja očekuje uskoro, organizatori NEM Dubrovnik 2024 dali su uvid u par uzbudljivih događaja:

 • Izzet Pinto, Founder and CEO, Global Agency, podeliće svoje viđenje marketinga u industrji zabave. U industriji u kojoj se svake godine na tržište plasiraju hiljade novih projekata, marketing je ključan za povećanje prodaje. Izzet Pinto će u svojoj marketinškoj prezentaciji sveobuhvatno obraditi marketinšku strategiju brenda te će kroz studiju slučaja objasniti kako kompanija kreativnim metodama ostvaruje svoje aktivnosti.
 • Lenka Szántó, Creative Producer, TV NOVA/Voyo i Anke Stoll, SVP of Acquisitions and Co-productions, Keshet International, predstaviće krimi/triler seriju Extractors, produkciju Movie SRO/TV NOVA i distribuciju Keshet Internationala.
 • Ákos Erdős, CEO, Paprika Studios Group biće uživo intervjuiran.

Prva postavka govornika

Prvi pogled na popis ostalih govornika otkriva niz istaknutih osoba iz globalnog televizijskog krajolika, koji će se uključiti u diskusije koje podstiču razmišljanje o trendovima i izazovima u industriji. Neki od njih su:

 • Grégoire Polad, Director General, Association of Commercial Television and Video on Demand Services in Europe (ACT)
 • Kenechi Belusevic, VP Business Development and Distribution, Warner Bros. Discovery
 • Robert Šveb, General Director, Croatian Radiotelevision (HRT)
 • Nicolas Eglau, Managing Director EMEA, APAC & Global Distribution, Moonbug Entertainment
 • Müge Akar, Head of Global Sales, ATV 
 • Branko Čakarmiš, Strategic Advisor, CME Adria
 • Milan Fridrich, Program Director, Czech Television
 • Emmanuel Eckert, Deputy Acquisitions Director, Mediawan Rights
 • Dániel Richárd Kovács, Director in Chief, RTL Hungary
 • Anahita Kheder, EVP EMEA, Formats & Licensing, Fremantle International

Dubrovnik će u junu 2024. ponovno postati centralno mesto u Evropi s jedinstvenim mogućnostima za uspešno umrežavanje, dogovaranje poslova i razmenu znanja unutar televizijske industrije.

Više informacija možete pronaći na zvaničnim stranicama NEM Dubrovnik 2024.

Nezaobilazan B2B događaj za CEE regiju

NEM Dubrovnik je B2B event koji se održava svake godine i posvećen je razvitku TV industrije u zemljama CEE regije. Redovni gosti su predstavnici FTA i pay TV kanala, tehnološke kompanije, pružaoci usluga streaminga i telekomunikacijskih usluga te drugi operateri koji omogućuju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producenti, redatelji, scenaristi i drugi profesionalci iz audiovizuelne industrije.

Proteklih godina na NEM Dubrovniku su učestvovali predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, među ostalima: Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, NAGRA, Global Agency i Warner Bros. Discovery te AMC Networks International, BBC Studios, Paramount, Disney, NBCUniversal, Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, Prva Srpska Televizija, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnogi drugi.

New Europe Market

New Europe Market (NEM) je grupni naziv za niz događanja koja organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i TV industriju. NEM se tradicionalno održava u Dubrovniku, dok je NEM Zagreb, posvećen televizijskim sadržajima, održan 2019. i 2022. Tokom tri dana bogatog programa u hotelu Esplanade Zagreb, događaj je fokusiran na stvaranje televizijskih i filmskih sadržaja, gde se održavaju brojne radionice i NEM Awards.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Treća, do sada najveća, SPLET TECH konferencija

Advertiser Serbia14. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

PR Roman Forum uz pokroviteljstvo italijanske organizacije za odnose s javnošću – FERPI

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024. objavljuje kompletan program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Učenje, odučavanje i ponovno učenje – osnova je uspeha za budućnost poslovanja

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Da li su gradovi pokretači promena u društvu?

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Prelaz na održivo društvo promeniće sve i svakoga

Advertiser Serbia3. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Najveći stručnjaci iz industrije luksuza po prvi put u Beogradu na The Luxury Network Adria Insight Series

Advertiser Serbia30. април 2024.