Brendovi

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Da, zajedno možemo i moramo učiniti svet lepšim i boljim mestom za život, naročito imajući u vidu odgovornost prema generacijama koje dolaze. Zato je Telekom Srbija pokrenuo kampanju „Dečji svet je veći od ekrana“ čiji je cilj da obezbedi dodatni prostor za mišljenje stručnjaka na ovu temu i da pruži podršku roditeljima i javnosti da bolje razumeju važnost uravnoteženog korišćenja ekrana i digitalnih uređaja u ranom razvoju dece. U okviru ove kampanje održana je i prva tribina u Beogradu koja je okupila više od hiljadu zainteresovanih posetilaca!

 

Novih tehnologija se ne treba plašiti, ali ih moramo pravilno koristiti

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić rekao je tim povodom da je ovo jedna od svetski najaktuelnijih tema i da Telekom Srbija kao najveći operator u našoj zemlji treba da bude pokretač ovako važne inicijative.

Imamo dva strateška plana – jedan je da svake godine imamo više kampanja koje su posvećene deci, a drugi je podizanje svesti o pravilnom korišćenju tehnologija. Novih digitalnih tehnologija se ne treba plašiti, već se treba edukovati i pravilno razumeti kako se one koriste na način koji nam olakšava svakodnevne poslovne i privatne obaveze“, rekao je Lučić.

Poruke stručnjaka

Šef Katedre za neuronauke u vaspitanju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru Ranko Rajović bio je jedan od predavača na tribini i tom prilikom istakao da se tokom poslednjih deset godina uočio trend da je svaka nova generacija sve slabija od prethodne, što je dovelo do potrebe da se pronađe uzrok takve situacije.

Deca su motorički slabija, manja im je pažnja i koncentracija, kontrola emocija im je gotovo nikakva, vokabular siromašniji. To se dešava jer deca preterano izložena virtuelnom svetu imaju kašnjenje u govoru, kao i u različitim aspektima razvoja. Okruženje se potpuno promenilo, sve se promenilo, zato roditelji moraju da se edukuju, a zatim i vaspitači, nastavnici i svi oni koji su deo obrazovnog sistema“, naveo je Rajović.

Master logoped Marijana Mirković iz Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Prof. dr Cvetko Brajović“ rekla je da deca treba što manje vremena da budu ispred ekrana, jer oni nisu stimulativni za rani razvoj, dok je doc. dr Bojana Drljan sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju navela da deca do godinu dana uopšte ne treba da budu izložena ekranu, a u uzrastu od dve do pet godina ne bi trebalo da budu izložena ekranu više od pola sata do sat vremena dnevno.

Nastavljamo zajedno!

Pokretanje ove kampanje, kao i tema koje odgovaraju na globalne i lokalne izazove savremenog društva i uspostavljanja trendova u oblasti društveno odgovornog poslovanja, jedno je od trajnih strateških opredeljenja Telekoma Srbija.

Pored tribine održane u Sava centru, najvećem kongresnom, kulturnom i poslovnom centru u Srbiji, biće održane i tribine 26. maja u Novom Sadu, 8. juna u Kragujevcu i 15. juna 2024. godine u Nišu. Sve tribine u okviru kampanje su besplatne uz prethodnu registraciju.

 
Autor fotografija: Siniša Dugonjić

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.

U Silosima sa radom počeo penjački centar sa najvećom stenom u Beogradu!

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Novosađani zaplesali sirtaki na Trgu slobode – Tradicionalni ples i grčka muzika oduševili prolaznike

Advertiser Serbia7. јун 2024.

Samsung u saradnji sa kompanijama Disney i Pixar promoviše novu liniju Bespoke AI veš mašina u novom videu za kampanju u iščekivanju premijere filma „U mojoj glavi 2“

Advertiser Serbia7. јун 2024.

BOJANA DRLJAN, logoped: „Prevencija ekranizma je uvek najbolje i najefikasnije rešenje“

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Za deceniju carinici zapleni oko 142 kilograma zlata – Savet da se investiciono zlato kupuje samo kod proverenih trgovaca

Advertiser Serbia6. јун 2024.

A1 Srbija omogućio korišćenje 5G u romingu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Samsung Electronics predstavlja nove linije Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity za 2024. godinu

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Haier je zvanični partner Rolan Garosa, Ana Ivanović globalna ambasadorka brenda

Advertiser Serbia5. јун 2024.