Konferencije

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Konferencije

Organizatori NEM Dubrovnika 2024 koji će se održati u Hotelu Dubrovnik Palace od 10. do 13. juna 2024., otkrili su dodatne detalje ovogodišnjeg programa.

Uz Montyja Sarahana, CEO, ShyShowtime i Bartozsa Witaka, Central and Eastern Europe (CEE) Region, BBC Studios, keynote govore će takođe održati i:

 • Jamie Cooke, Group SVP and GM Central Eastern Europe, Middle East and Africa, Warner Bros. Discovery

„Veselim se povratku na NEM Dubrovnik. Pre svega zato što je to značajan događaj u industriji, sa zanimljivom postavom govornika, i svi naši klijenti i kolege iz regije će biti prisutni. Zatim, iznimno sam uzbuđen što mogu proslaviti predstavljanje Maxa sa svim posetiocima NEM Dubrovnika. WBD poziva sve da nam se pridruže na neverovatnoj zabavi tokom prve večeri“, izjavio je g. Cooke.

 • Nataša Rapaić, Member of the Management Board, Croatian Telecom

“Digitalni svet se rapidno i nezaustavljivo menja i evoluira, a s njime i vrste i načini konzumacije sadržaja. Hrvatski Telekom je oduvek onaj koji inovira, povezuje i nudi najbolji sadržaj, a biće zanimljivo na NEM Dubrovniku 2024. razgovarati o aktuelnim trendovima i novitetima koji će definisati naredne godine industrije“, podelila je gospođa Rapaić koja je imenovana predsjednicom Uprave Hrvatskog Telekoma, a na tu dužnost dolazi 1. jula 2024. godine.

Velika prisutnost velikih američkih i evropskih studija

Organizatori NEM Dubrovnika 2024 takođe otkrivaju dolazak velikih američkih globalnih studija koji će predstaviti svoje nove projekte, kao i sponzorisati networking događaje.

Paramount Global Content Distribution će drugu godinu za redom ugostiti afterwork happy hour, a Warner Bros. Discovery će predstaviti brend Max tokom prve večeri te proslaviti s posetiocima NEM Dubrovnika.

Ostali veliki američki studiji koji će biti deo službenog programa su Amazon MGM Studios Distribution, Lionsgate i The Walt Disney Company.

Uticajni europski studio koji je potvrdio svoju prisutnost na NEM Dubrovniku 2024 je All3Media International i sestrinska tvrtka IDTV. Kevin Soares je EVP International Formats u IDTV-u koji nadzire IDTV-ov IP na međunarodnom nivou. Govoriće o uspešnom strateškom pristupu IDTV-a, tvrtke All3Media i jednog od vodećih i najstarijih holandskih produkcijskih brendova, koji uključuje razvoj vlastitog IP-a i iskorišcavanje kataloga All3Media International kao što su svetski hit The Traitors, dugogodišnji format poput Linga te njihov najnoviji format The Unknown.

Prisustvo su potvrdili i Atresmedia, ATV, BBC Studios, Beta Film, Fremantle International, Global Agency, ITV Studios, Kanal D, Moonbug Entertainment, Mediawan Rights, Movistar Plus+ International, Newen Studios, Paprika Studios Group, Viaplay Group i mnogi drugi.

Druga postava govornika

Popis govornika ovogodišnjeg NEM Dubrovnika je ažuriran s dodatnim istaknutim sudionicima:

 • Kasia Madera, Presenter, BBC News
 • Ralf Rückauer, Vice President of the Unscripted Department, ZDF Studios
 • Huub van Ballegooy, Senior Vice President Global Creative & Production Support, ITV Studios
 • Kevin Soares, EVP International Formats, IDTV
 • Aleksandra Martinović, Director of Multimedia Division, Telekom Serbia
 • Peter Wassong, Head of TV Content Europe, Deutsche Telekom AG
 • Katarina Pavlović, Program Director, Prva TV and B92
 • Igor Draguzet, Chief Content Officer, CME
 • Vanda Rapti, EVP, Viaplay Select & Content Distribution, Viaplay Group
 • Hanka Kastelicová, VP & Executive Producer of Documentaries, HBO Max Europe

Dubrovnik će u junu 2024. ponovno postati središnje mesto u Europi s jedinstvenim mogućnostima za uspešno umrežavanje, dogovaranje poslova i razmenu znanja unutar televizijske industrije.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama NEM Dubrovnik 2024.

 

***

Nezaobilazan B2B događaj za CEE regiju

NEM Dubrovnik je B2B događaj koji se održava svake godine i posvećen je razvoju TV industrije u regiji Srednje i Istočne Europe. Redoviti gosti su predstavnici FTA i pay TV kanala, tehnoloških kompanija, pružatelja streaming usluga, telekoma i drugih pružatelja televizijskog programa, ali i glumci, producenti, redatelji, scenaristi i drugi audiovizualni profesionalci.

Proteklih godina NEM Dubrovnik okupio je predstavnike više od 180 velikih svjetskih i domaćih kompanija, uključujući: Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast Technology Solutions, Irdeto, NAGRA, Global Agency i Warner Bros., Discovery te AMC Networks International, BBC Studios, Paramount, Disney, NBCUniversal, Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, Prva Srpska Televizija, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Hungary i mnoge druge.

 

New Europe Market

New Europe Market (NEM) skupni je naziv za niz događanja koja organizira Mediavision, hrvatska agencija za marketing i TV industriju. NEM se tradicionalno održava u Dubrovniku, dok se NEM Zagreb, posvećen televizijskim sadržajima, održao 2019. i 2022. Tijekom tri dana bogatog programa u hotelu Esplanade Zagreb, događaj je fokusiran na stvaranje televizijskih i filmskih sadržaja, gdje se održavaju

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

PR Roman Forum uz pokroviteljstvo italijanske organizacije za odnose s javnošću – FERPI

Advertiser Serbia22. мај 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024. objavljuje kompletan program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Učenje, odučavanje i ponovno učenje – osnova je uspeha za budućnost poslovanja

Advertiser Serbia17. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Da li su gradovi pokretači promena u društvu?

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Forum Menadžera “What can AI do for you?”

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

Prelaz na održivo društvo promeniće sve i svakoga

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Najveći stručnjaci iz industrije luksuza po prvi put u Beogradu na The Luxury Network Adria Insight Series

Advertiser Serbia30. април 2024.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Cilj nam je stvoriti zajednicu okrenutu prema budućnosti”

Advertiser Serbia29. април 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva delove programa: Glavni govornici, razna predstavljanja i uvidi u TV industriju

Advertiser Serbia29. април 2024.