Agencije

Zagrebačka pivovara i BBDO Zagreb osvojili Effie Grand Prix na prvom online proglašenju pobednika

Effie se u Hrvatskoj već 11 godina dodeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje, a u teškim vremenima poput ovog, izrazito je važan način na koji inspiriše i podstiče komunikacijsku industriju na oblikovanje pozitivne svesti javnosti – zato su, nakon proglašenja pobednika MIXX-a i IdejaX u četvrtak, koja su imala više od 10 000 pogleda, uživo na Facebook-u u petak proglašeni i pobednici Effie

 

U petak 17. aprila na Facebook stranici Dana komunikacija uživo su proglašeni najbolji projekti takmičenja Effie, koje slavi efektivnost marketinške industrije. Grand Prix i Zlatni Effie osvojio je projekat Ostajemo di smo Zagrebačke pivovare i agencije BBDO Zagreb, a u projektu su učestvovale i agencije Universal McCann i Degordian.

Uz dobitnike Grand Prix-a, Zlatno Effie priznanje osvojio i projekat Boli me Pipi oglašivača Pipi Beverages i agencije Imago Ogilvy, a na projektu je sarađivala i agencija Drap. Zlatni Effie zaslužio je i projekat Unlimited obitelj Hrvatskog Telekoma i agencije McCann Zagreb, a na projektu su radile i agencije Degordian i Pro Media Group.

Srebrna priznanja Effie Croatia 2020 ove godine će biti upućena na adrese oglašivača Tele2 i agencije Imago Ogilvy za projekat Pokućni internet, a u stvaranju su učestvovale i agencije Media Polis, iProspect, Riba ribi grize rep i Drap. Srebrno Effie priznanje dobio je i projekat Povratak klijenta Erste bank i agencija Utorak i BBDO Zagreb, a na projektu su radile i agencije 404 i MediaCom Zagreb.

Sledeći projekti su nagrađeni bronzanim Effie-jem: Prilika života klijenta Iskon internet i agencije Señor, a na projektu su učestvovale i agencije Pro Media Group i 404; Samo opušteno! oglašivača Jamnica Plus i agencije PINK MOON uz suradnju s agencijom Pro Media Group; Veliki hrvatski naivci CARNET-a i agencije Señor, u čijem su radu učestvovali i Vedran Klemens, Marin Balaić i Dubravko Robić; Žuja za tate 2 Zagrebačke pivovare i agencije BBDO Zagreb uz učestvovanje agencija Universal McCann i Degordian.

Uprkos okolnostima koje su svet zadesile tokom prethodnih meseci, za izvrsne marketinške ideje, koje su pritom odlično realizovane, na tržištu uvek ima mesta. To pokazuje i okupljanje domaćih i regionalnih stručnjaka – nakon dva proglašenja dobitnika prve večeri koja zajedno broje gotovo 10 000 pogleda iz Hrvatske i regije, drugo veče je bilo rezervisano za proglašenje pobednika Effie-ja i razmenu mišljenja o projektima na Facebook stranici Dana komunikacija.

Organizatori su čestitali dobitnicima, ali i svima koji su prijavili radove i poručili da Effie, kao središnja marketinško-poslovna inicijativa u Hrvatskoj i svetu koja promoviše nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata, nije važno stoji li na policama privatnih stanova ili agencijskih kancelarija. Zato su pozvali na nastavak svih komercijalnih aktivnosti koje se odvijaju u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite – a posebno na ideje koje „rade“ jer će možda baš one podstaći promenu i sledeće godine zasijati na Effie tronu.

Digitalnu izložbu najboljih radova takmičenja MIXX i IdejaX pronađite na linku, a najbolje od Effie projekata pronađite ovde.
Za više informacija posetite zvanične stranice nagrade Effie i Dana komunikacija.

***

O ORGANIZATORIMA FESTIVALA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska zamišljen je kao forum profesionalca interaktivnog marketinga s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini tako i njenih članova. IAB Hrvatska je deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jana 800 by Saatchi&Saatchi Hrvatska

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Doktori superheroji deo digitalne izložbe “Great ads for good”

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Novi letnji Master class u Represent Communications: TikTok like a PRO

Advertiser Serbia3. jula 2020.

Budućnost maloprodaje: Sinergija razumevanja, efikasnosti i empatije

Advertiser Serbia30. juna 2020.

POLARIS otkriva kako COVID-19 kriza utiče na advertajzing industriju

Advertiser Serbia26. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.

ROBERT BOHINEC: „Želim svet bez maski. Čak i bez onih na licu“

Advertiser Serbia24. juna 2020.

Otvaranjem poslovne jedinice u Srbiji agencija Will Marlow proširuje svoje poslovanje

Advertiser Serbia23. juna 2020.

IVAN TANIĆ: „Želim svet malo suosjećajniji i mrvicu tiši“

Advertiser Serbia22. juna 2020.

VELJKO GOLUBOVIĆ: „Ovaj svet više ne pripada nama, niti mi njemu“

Advertiser Serbia19. juna 2020.

W+K: Sarađivaćemo samo sa klijentima koji podržavaju BLM pokret

Advertiser Serbia18. juna 2020.

Ask an expert: ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic

Advertiser Serbia17. juna 2020.

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Advertiser Serbia17. juna 2020.

BOJAN ŠAPTOVIĆ: „Ovo je utakmica u kojoj sanjari i utopisti gube od iskusnih napadača“

Advertiser Serbia17. juna 2020.