Agencije

Zagrebačka pivovara i BBDO Zagreb osvojili Effie Grand Prix na prvom online proglašenju pobednika

Effie se u Hrvatskoj već 11 godina dodeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje, a u teškim vremenima poput ovog, izrazito je važan način na koji inspiriše i podstiče komunikacijsku industriju na oblikovanje pozitivne svesti javnosti – zato su, nakon proglašenja pobednika MIXX-a i IdejaX u četvrtak, koja su imala više od 10 000 pogleda, uživo na Facebook-u u petak proglašeni i pobednici Effie

 

U petak 17. aprila na Facebook stranici Dana komunikacija uživo su proglašeni najbolji projekti takmičenja Effie, koje slavi efektivnost marketinške industrije. Grand Prix i Zlatni Effie osvojio je projekat Ostajemo di smo Zagrebačke pivovare i agencije BBDO Zagreb, a u projektu su učestvovale i agencije Universal McCann i Degordian.

Uz dobitnike Grand Prix-a, Zlatno Effie priznanje osvojio i projekat Boli me Pipi oglašivača Pipi Beverages i agencije Imago Ogilvy, a na projektu je sarađivala i agencija Drap. Zlatni Effie zaslužio je i projekat Unlimited obitelj Hrvatskog Telekoma i agencije McCann Zagreb, a na projektu su radile i agencije Degordian i Pro Media Group.

Srebrna priznanja Effie Croatia 2020 ove godine će biti upućena na adrese oglašivača Tele2 i agencije Imago Ogilvy za projekat Pokućni internet, a u stvaranju su učestvovale i agencije Media Polis, iProspect, Riba ribi grize rep i Drap. Srebrno Effie priznanje dobio je i projekat Povratak klijenta Erste bank i agencija Utorak i BBDO Zagreb, a na projektu su radile i agencije 404 i MediaCom Zagreb.

Sledeći projekti su nagrađeni bronzanim Effie-jem: Prilika života klijenta Iskon internet i agencije Señor, a na projektu su učestvovale i agencije Pro Media Group i 404; Samo opušteno! oglašivača Jamnica Plus i agencije PINK MOON uz suradnju s agencijom Pro Media Group; Veliki hrvatski naivci CARNET-a i agencije Señor, u čijem su radu učestvovali i Vedran Klemens, Marin Balaić i Dubravko Robić; Žuja za tate 2 Zagrebačke pivovare i agencije BBDO Zagreb uz učestvovanje agencija Universal McCann i Degordian.

Uprkos okolnostima koje su svet zadesile tokom prethodnih meseci, za izvrsne marketinške ideje, koje su pritom odlično realizovane, na tržištu uvek ima mesta. To pokazuje i okupljanje domaćih i regionalnih stručnjaka – nakon dva proglašenja dobitnika prve večeri koja zajedno broje gotovo 10 000 pogleda iz Hrvatske i regije, drugo veče je bilo rezervisano za proglašenje pobednika Effie-ja i razmenu mišljenja o projektima na Facebook stranici Dana komunikacija.

Organizatori su čestitali dobitnicima, ali i svima koji su prijavili radove i poručili da Effie, kao središnja marketinško-poslovna inicijativa u Hrvatskoj i svetu koja promoviše nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata, nije važno stoji li na policama privatnih stanova ili agencijskih kancelarija. Zato su pozvali na nastavak svih komercijalnih aktivnosti koje se odvijaju u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite – a posebno na ideje koje „rade“ jer će možda baš one podstaći promenu i sledeće godine zasijati na Effie tronu.

Digitalnu izložbu najboljih radova takmičenja MIXX i IdejaX pronađite na linku, a najbolje od Effie projekata pronađite ovde.
Za više informacija posetite zvanične stranice nagrade Effie i Dana komunikacija.

***

O ORGANIZATORIMA FESTIVALA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeće je strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska je neprofitno udruženje posvećeno interaktivnom marketingu, osnovano s ciljem da stimulisanjem i usmeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska zamišljen je kao forum profesionalca interaktivnog marketinga s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promoviše ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savetovanjem i edukacijom, kako industrije u celini tako i njenih članova. IAB Hrvatska je deo globalne mreže IAB udruženja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.