Agencije

Prošle sedmice Gemius dobio nagradu IAB Europe za najbolje istraživanje publike u Evropi

Agencije

IAB Europe je na kongresu Interact, juče održanom u Lisabonu, dodelio godišnju nagradu za najbolje istraživanje internet publike u Evropi kompaniji Gemius.

Gemius je nagrađen za metodologiju koja omogućava proizvodnju podataka o korisnicima interneta na dnevnom nivou (gemiusOvernight). I prehodne godine, Gemius je dobio ovu nagradu za tada razvijenu BPS metodologiju.

“Nagrada IAB Europe je dokaz činjenice da evropski internet sektor ceni naš trud, i istovremeno kulminacija mnogih godina teškog rada” – izjavio je ovim povodom Pjotr Ejdus, predsednik Gemiusa, dodajući da je ova nagrada pokazuje i koliko internet industrija ceni izuzetno intenzivne napore koje je Gemius, vodeća evropska kompanija za online istraživanja, uložio u razvoj i implementaciju naprednih projekata u proteklih nekoliko meseci. “U martu smo lansirali istraživanje tržišta video oglašavanja u Poljskoj i Ukrajini. U maju smo pobedili na tenderu za internet istraživanje u Češkoj Republici. Istovremeno smo u Poljskoj implementirali nekoliko ključnih rešenja namenjenih advertajzing industriji. Ova rešenja uključuju podatke dostupne sledećeg dana, koji prate PC saobraćaj na dve lokacije, kod kuće i na poslu, kao i tablete i pametne telefone. Danas smo objavili prve podatke koji pokazuju ukupan doseg izdavača i veb sajtova na svim uređajima”, naglašava gospodin Ejdus.

Tokom ovogodišnjeg IAB Europe takmičenja, Gemius je imao dve nominacije u sferi internet istraživanja. Pored pobedničke gemiusOvernigt metodologije, u najužem izboru za prestižno priznanje se našao i Home & Work Multilocation Model, koji omogućava proizvodnju podataka o posetiocima sajta podeljenih po lokaciji (kuća/posao).

Pobednici su objavljeni na Interact kongresu u Lisabonu 12. maja. U ime kompanije, nagradu su primili Vesna Gordon, direktor prodaje i marketinga, i Emil Pavlovski, glavni naučnik Gemiusa.

U 2015. godini, Gemius je takođe dobio IAB Europe nagradu za najbolje istraživanje internet publike u Evropi, za BPS (Behavioral Panel Synthesis) metodologiju, koja omogućava izdavačima da izmere svoj ukupan doseg na svim uređajima. Više informacija o kompaniji i inovacijama je dostupno na adresi www.gemius.com.

Godišnje nagrade za istraživanja IAB Europe su ustanovljene pre šest godina. Žiri dodeljuje nagrade u osam kategorija: Efektivnost brend advertajzinga, Stavovi i ponašanje kupaca, Uređaji koji kupci koriste, Digitalni oglasni formati, Oglasna rešenja, Inovacije u istraživanjima i obradi podataka, Istraživanje publike i Najbolja upotreba istraživačkog budžeta.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

KATARINA ŠIBALIĆ, Strauss Adriatic: „Biznis modul AcademIAA je namenjen onima koji istinski žele da se razvijaju u ovoj profesiji“

Advertiser Serbia16. jula 2018.

Inovacije u izboru UEPS-ovog laureata

Advertiser Serbia13. jula 2018.

HURA potpisala Memorandum o razumevanju koji ima za cilj da se smanji oglašavanje na kanalima koji krše autorska prava

Advertiser Serbia13. jula 2018.

Šta ćemo jesti za 10 godina i kako će na taj odabir uticati tehnologija? Odgovore nudi futurolog u oblasti ishrane

Advertiser Serbia13. jula 2018.

SANJA LALEVIĆ CVETKOVIĆ, Direct Media: „Svoje znanje i iskustvo s polaznicima AcademIAA će podeliti pasionirani digitalci, zaljubljenici u svoj posao“

Advertiser Serbia11. jula 2018.

Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala

Advertiser Serbia5. jula 2018.

IVANA DAVIDOV, Nordeus: „AcademIAA se mora naći na vašoj listi za profesionalni razvoj“

Advertiser Serbia5. jula 2018.

MCCANN ZAGREB među prvima u svetu pokreće novu Mastercard platformu

Advertiser Serbia4. jula 2018.

EACA se zvanično pridružila savezu “Unstereotype Alliance”

Advertiser Serbia3. jula 2018.