Agencije

Na devetoj DIRECT MEDIA Akademiji od poznatog digitalnog nomada FARIS JAKOBA saznajte „Kako ideje pokreću ljude“

Faris Jakob sebe opisuje kao nagrađivanog stratega, kreativnog direktora, pisca, govornika i – “geeka

 

Voli da pomaže brendovima, startapovima i marketinškim agencijama da budu STRAVA (AWESOME). Genius/Steals konsultantsku agenciju osnovao je sa svojom ženom Rouzi i oni već pet godina žive svoj san, kao nomadi, putujući po svetu. Kada su odlučili da prodaju prethodni biznis i sve što imaju, nisu planirali da naprave “nomadsku agenciju”, već da nekoliko godina žive svuda po malo. Ali su bili toliko traženi da sada ne samo da žive već i da rade kao nomadi.

null

Direct Media Akademija pod nazivom “I have a dream” ove godine otvara vrata svim zainteresovanima koji žele da pričaju o strategiji brenda, medijskom planiranju, istraživanju u marketingu, digitalu, PR-u, društvenim mrežama, inovacijama, savremenim metodama i alatima, trendovima… ukratko, o svemu što čini i što će činiti svet advertajzinga. Akademija i ove godine donosi iskustva svetskih eksperata koji su ostavili i dalje ostavljaju trag u svetu komunikacija, kao što je Faris Jakob, suosnivač agencije Genius/Steals za strateško i inovacijsko savetovanje.

null

Radna biografija Farisa Jakoba je šarenolika. Radio je u najvećim svetskim agencijama na ključnim pozicijama, kao direktor za digitalne sadržaje, komunikacijski strateg, medijski planer, planer za ključne klijente, kreativni direktor, konsultant za menadžment. Bio je i suosnivač digitalne agencije u Njujorku, kao i direktor za inovacije jedne oglašivačke holding kompanije. Autor je knjige „Paid Attention: Innovative Advertising for a Digital World“ i jedan od autora „Digital State“ i „What is a Brand?“. Fast Company ga je svrstao među deset savremenih „momaka sa Medisona“, a njegovo ime se našlo i među najuglednijim media planerimana svetu u izveštaju The Planning Survey.

Njegova supruga Rosi je zapravo izvršni direktor njhovog kreativnog partnerstva. Ona se generalno bavi svim operativnim poslovima, komunicira sa klijentima, vodi sajt, brending, prezentaciju agencije. Oni žive svoj san – putujući i živeći gde ih srce vodi, radeći svoj posao bukvalno kad god i gde god žele. To iskustvo podeliće i sa polaznicima Direct Media Akademije, četvrtog, Festivalskog dana, 18. maja u Madlenijanumu. Kako ideje mogu da pokrenu ljude i prenose se putem njih, gde prestaju granice između sadržaja, medija, PR-a i oglašavanja i kuda se kreće industrija komunikacija – to će biti teme Farisovog predavanja.

Direct Media Akademijaje nastala 2012. godine kao interni edukativni program. Vremenom je rasla, razvijala se i otvorila vrata svim zainteresovanim polaznicima. Program je kreiran od strane tima Direct Media stručnjaka, sa ciljem da svoju ekspertizu i sveobuhvatan uvid u marketinške komunikacije, podeli sa kolegama, partnerima, preduzetnicima.

Ovogodišnji slogan Direct Media Akademije posvećen je obeležavanju 50 godina od smrti Martina Lutera Kinga.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Webfluential – Najveća „influencer peformance“ marketinška platforma za brendove i agencije od sada i u Hrvatskoj

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Summer Get Together“

Advertiser Serbia18. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] MIJA GAČNIK KRPIČ, Futura DDB: „Više od bilo koje nagrade znače nam zadovoljni klijenti, koji uz našu pomoć postižu bolje poslovne rezultate“

Advertiser Serbia14. februara 2020.

Nova studija ističe efikasnost oglasa u trajanju od 2 sekunde

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i AQUA DIGITAL: „Olimpija – Manji od 37″ za brend OLIMPIJA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia13. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] IMAGO OGILVY: „Spomenik neisklesanom tijelu“ za PIPI

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Grayling predstavlja pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova za 2020

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD i DRIVE: „#StayClean“ za EXIT

Advertiser Serbia11. februara 2020.

Saatchi & Saatchi Croatia & Violeta: Ovo pakovanje je smeće i na to smo ponosni

Advertiser Serbia11. februara 2020.

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Advertiser Serbia7. februara 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „125 godina Beogradske berze“ za Beogradsku berzu

Advertiser Serbia7. februara 2020.

Novi alat za medija planiranje kampanja na vozilima gradskog prevoza

Advertiser Serbia6. februara 2020.

Izložba „Srpski kraljevski portreti”

Advertiser Serbia6. februara 2020.

IVANA BOGDANOVIĆ iz Represent Communications dobitnica prestižne nagrade magazina PC Press

Advertiser Serbia5. februara 2020.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] ADORJAN KURUCZ, Homepage.Creative.Digital.: „Jako cenim kampanje koje imaju gerilsku notu, koje „hakuju“ postojeće, razmrdavaju ustaljeno“

Advertiser Serbia4. februara 2020.