Brendovi

Alitalia i Etihad Airways obeležili otvaranje zajedničkog paviljona na Expo Milano 2015

Avio-kompanije Alitalia i Etihad Airways su proslavile otvaranje zajedničkog paviljona na manifestaciji Expo Milano 2015 ceremonijom presecanja vrpce, čiji su domaćini bili Silvano Kasano (Silvano Cassano), generalni direktor kompanije Alitalia, i Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor avio-kompanije Etihad Airways i potpredsednik upravnog odbora Alitalia.

null

Avio-kompanije su zvanični globalni prevoznici sajma Expo Milano 2015, koji se održava od 1. maja do 31. oktobra, sa temom ‘Nahraniti planetu, energija za život’. Tokom ovih šest meseci, očekuje se ukupno 20 miliona posetilaca, a paviljon Alitalia i Etihad Airways će biti jedna od istaknutih atrakcija ove manifestacije.

Silvano Kasano, generalni direktor Alitalia, je izjavio:

“Kao zvanični globalni prevoznici manifestacije Expo Milano 2015, Alitalia i Etihad Airways fokusirali su se na podizanje svesti o ovom događaju i podsticanje prisustva što većeg broja učesnika iz čitavog sveta. Interesovanje javnosti za Expo je u stalnom porastu i zbog toga doživljavamo značajan rast tražnje za putovanjima ka ovoj destinaciji na domaćim letovima u Italiji, kao i na najznačajnijim tržištima u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, na Bliskom Istoku, u Africi i Aziji. Otvaranje našeg paviljona označava još jedan važan korak u našoj podršci sajmu Expo Milano 2015 i raduje nas što možemo da pokažemo brojne uzbudljive mogućnosti koje ćemo ponuditi posetiocima.”

null

Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Džejms Hogan i potpredsednik upravnog odbora Alitalia, je rekao:

“Ukupna mreža destinacija Etihad Airways i Alitalia omogućuje veze bez premca za putovanja ka Italiji i zato predstavljamo najprimereniji izbor da svet dođe na Expo Milano 2015, kako bi misija ovog značajnog događaja bila uspešno ostvarena. Pored toga, kao zvanični globalni avio-prevoznici, u prilici smo da aktivno promovišemo ovaj događaj širom sveta i da posetiocima našeg paviljona pružimo nezaboravno zabavno i edukativno iskustvo, u skladu sa temom izložbe”.

Dvospratni paviljon avio-kompanija Alitalia i Etihad Airways zauzima prvoklasan položaj na površini od 1.150 kvadratnih metara, pored zdanja Palaco Italija. Prizemlje je otvoreno za sve posetioce i uključuje „Društveni centar“, koji omogućuje multimedijalni doživljaj teme “Putovanje kojim se povezuje svet”, uz korišćenje najnovijih tehnologija i velikih interaktivnih ekrana.

Još jedna atrakcija u prizemlju je „Klub mašte“, u kome će se svakog dana odvijati nekoliko kulinarskih demonstracija pod vođstvom slavnih kuvara, u koje spadaju Italijan Gabriele Rubini, poznatiji kao Šef Rubio, i kuvar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Huluda Atika. Obojica su uspešni glavni kuvari, autori bestselera i televizijske zvezde, i imaju sledbenike u svojim zemljama i u inostranstvu. Šef Huludje takođe kulinarski konsultant Turističke organizacije Abu Dabija (TCA Abu Dhabi).

Osim toga, dva potpuno opremljena simulatora letenja omogućiće posetiocima, čija su strast komercijalna avijacija, avioni i putovanja, da testiraju svoje pilotske veštine, dok će se deca zabavljati u Dečjoj zoni, prepunoj interaktivnih igara sa pojačanim doživljajem realnosti i panoramskom mapom od 360° sa Oculus Rift tehnologijom, što će mališanima omogućitida upoznaju svet na način na kakav ga do sada nisu videli.

Na prvom spratu se nalazi i ekskluzivni salon, gde najznačajniji klijenti i odabrani gosti avio-kompanija Alitalia i Etihad Airways mogu da se opuste u luksuznom i udobnom ambijentu, i da na licu mesta dožive nagrađivane proizvode ovih avio-kompanija. Vrhunski profesionalni kuvari će pripremati švedski sto za doručak, ručak i večeru u zoni za obedovanje, a sala za sastanke će takođe biti na raspolaganju za privatne poslovne susrete.

Kao zvanični globalni prevoznici manifestacije Expo Milano 2015, Alitalia i Etihad Airways imaće i značajnu ulogu u prevozu posetilaca jer se procenjuje da će osam miliona ljudi otputovati na ovu manifestaciju avionom. Mreže destinacija dveju avio-kompanija u najvećoj meri zadovoljavaju potrebe posetilaca i, u saradnji sa ostalim partnerskim avio-kompanijama, povezuju preko 850 tačaka širom sveta, čime nadmašuju ponudu bilo kog drugog konkurenta.

Od oktobra 2014. godine, Alitalia i Etihad Airways su u svoje flote uveli po jedan avion Erbas A330-200, koji su oslikani jedinstvenim dizajnom Expo Milano 2015, prenoseći glavnu poruku ove manifestacije “Nahraniti planetu, energija za život” do najznačajnijih destinacija širom sveta.

Za dodatne informacije o letovima i aranžmanima za Expo Milano 2015, molimo vas posetite alitalia.com ili etihad.com, kontaktirajte centre za kontaktovih avio-kompanija ili rezervišite preko putničkih agencija.


 

O Etihad Airways-u

Etihad Airways je počeo sa radom 2003. godine, a u 2014. je prevezao 14,8 mil. putnika. Iz svog sedišta u Abu Dabiju, Etihad Airways leti ka 111 postojećih ili najavljenih destinacija za prevoz putnika i robe na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i Južnoj i Severnoj Americi. Ova avio-kompanija ima flotu od 111 aviona Erbas i Boing, a naručeno je preko 200 letelica, uključujući 69 aviona Boing 787, 25 aviona Boing 777-X, 62 aviona Erbas A350 i devet aviona Erbas A380.

Etihad Airways ima vlasnički udeo u kompanijama erberlin, Er Sejšeli, Virdžin Australija, Er lingus, Er Srbija i Džet ervejz, a u procesu je formalizacije svoje investicije u vlasničko učešće u Alitaliji i u aviokompaniji sa sedištem u Švajcarskoj, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn. Etihad ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Džet ervejz i Etihad ridženel su takođe članice „Etihad Airways partners“, novog brenda koji povezuje aviokompanije sličnih pogleda kako bi se korisnicima pružio veći izbor kroz unapređenu mrežu destinacija, usklađeni red letenja i veće pogodnosti za česte putnike.

Za više informacija, molimo vas posetite: www.etihad.com

O Alitalia

Alitalia – Società Aerea Italiana (alitalia.com) je najveći italijanski avio-prevoznik i počela je sa radom 1. januara 2015. godine, pošto je otkupila operativne poslove od kompanije Alitalia – Compagnia Aerea Italiana, sada pod imenom CAI. CAI ima kontrolni udeo od 51% u kompaniji Alitalia, a preostalih 49% udela je u vlasništvuavio-kompanije Etihad Airways, nacionalnog avio-prevoznika Ujedinjenih arapskih emirata. Po letnjem redu letenja za 2015. godinu, Alitalia leti ka 102 destinacije, uključujući 27 italijanskihi 75 međunarodnih odredišta, sa ukupno 164 linija i oko 4500 letova nedeljno. Alitalia ima jednu od najsavremenijih i najefikasnijih flota na svetu sa prosečnom starošću letilica od osam godina. Član je alijanse Sky Teami deo je zajedničkog ulaganja Transatlantic Joint Venture zajedno sa Air France-KLM i Delta Air Lines.Alitalija, uz kompanije airberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, Etihad ervejz, Etihad ridženel, čije letove obavlja Darvin erlajn, Džet ervejzi NIKI, takođe je deo brenda „Etihad ervejz partners“, koji povezuje avio-kompanije sličnih pogleda sa ciljem da putnicima ponude veći izbora kroz unapređene mreže destinacija i redove letenja, i unapređene pogodnosti za putnike koji često lete. Alitalia i Etihad ervejzsu imenovani zazvanične globalne avio-prevoznike manifestacije Expo Milano 2015.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Bogatstvo Zakerberga premašilo 100 milijardi dolara

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Tramp zabranio transakcije sa TikTok-om i WeChat-om u SAD

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Apple-ov direktor marketinga Phil Schiller odlazi sa te pozicije

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Kodak postaje farmaceutska kompanija

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

Aviokompanija Ričarda Brensona podnela zahtev za bankrot

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Booking.com otpušta četvrtinu zaposlenih

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Audi se izvinio zbog provokativne reklame sa devojčicom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Coca-Cola prekida pauzu u oglašavanju novom optimističnom reklamom

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Google-ov Fitbit dogovor pod istragom Komisije

Advertiser Serbia5. avgusta 2020.

Bankrotirao Lord & Taylor, najstariji tržni centar u SAD

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Huawei prestigao Samsung u prodaji pametnih telefona

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Apple najvrednija kompanija na svetu, prestigao naftnog giganta

Advertiser Serbia2. avgusta 2020.

Vrednost deonica Facebook-a i Amazon-a porasla za vreme pandemije

Advertiser Serbia31. jula 2020.

Čelnici Google-a, Apple-a, Facebook-a i Amazon-a odbacili optužbe za gušenje konkurencije

Advertiser Serbia30. jula 2020.

Forbes: Tehnološka petorka iz SAD na vrhu liste najvrednijih brendova

Advertiser Serbia30. jula 2020.