Brendovi

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Brendovi

ZAGREB – Jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, Infinum, preuzela je svoj prvi sertifikat Poslodavac Partner, koji su zaslužili za visokokvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima. Tako su postali prva hrvatska developerska agencija s ovim priznanjem koje dodjeljuje SELECTIO Grupa.

 

„Ponosni smo na ovaj sertifikat jer dokazuje da se ulaganje u zaposlene, kao i u razvoj zdrave kulture unutar kompanije isplatio. Na tome kontinuirano radimo poslednjih 18 godina, a osim nagrada, rezultat tog rada je i visoki stepen poverenja među timovima i zaposlenima, naravno, kao i uspesi u svakodnevnom poslovanju. Ovo priznanje nas motiviše da nastavimo u istom smeru i pružimo najbolje uslove svim zaposlenima“, rekla je Tanja Bulbuk Jergović, potpredsednica Uprave za upravljanje ljudskim resursima u Infinumu.

Ovo nije prva Infinumova nagrada za ljudske resurse; ove su godine po šesti put primili nagradu Najbolji poslodavac, koju dodeljuje portal MojPosao, a biraju upravo zaposleni.

„Infinum je pokazao da neguje zdravo radno okruženje u kojem talentovani zaposleni poput inženjera, analitičara, dizajnera i poslovnih stručnjaka ostvaruju svoj puni potencijal i uživaju brojne benefite. Posebno se ističu po razvijenoj kulturi deljenja znanja koja je vidljiva kroz Infinum Academy, besplatne kurseve programiranja, dizajna i upravljanja projektima koje agencija organizuje od 2015. godine. Ovakve su prakse odličan primer za sve kompanije kojima su inovacije i kontinuirani razvoj preduslovi za poslovne rezultate“, istakla je Lara Šubić Šuša, rukovodilac projekta Poslodavac Partner iz SELECTIO Grupe.

Analiza HR sistema Infinuma pokazala je i izrazito visoko zadovoljstvo zaposlenih kvalitetom komunikacije s menadžerima. Zaposleni su istakli da se osećaju slobodno da traže pomoć, pitaju za podršku, daju povratnu informaciju i da znaju da greške čine proces učenja.

Naravno, kvalitet HR-a reflektuje se na finansijskom planu. Zato su u prošloj godini gotovo svi zaposleni ostvarili povišice, bonuse ili nagrade na osnovu radne uspešnosti i individualnog doprinosa. Veliki broj materijalnih i nematerijalnih benefita dostupan je svima, a primenjuju se i različiti fleksibilni radni angažmani koji zaposlenima pomažu da postignu balans između privatnog i poslovnog života.

Na raspolaganju su besplatne edukacije s temama mentalnog i telesnog zdravlja, subvencionisana psihoterapija i redovna predavanja na razne teme koje zaposlenima mogu pomoći da učine svoj rad kvalitetnijim i ugodnijim. Tu su naravno i redovni sistematski pregledi, kao i sufinansiranje fitness programa po izboru. Postoje timski i individualni budžeti za literaturu i gadgete, kao i oni za kurseve i konferencije te plaćene časove engleskog jezika. Maksimalan broj godišnjeg u godini je 30 dana, a roditelji imaju pravo na slobodan dan za polazak deteta u vrtić ili školu, božićni bonus za svako dete i božićno druženje. Svi novi roditelji ostvaruju pravo na jednokratni bonus, uključujući i roditelje koji usvoje dete.

Inače, Poslodavac Partner je najprestižniji regionalni sertifikat za izvrsnost u HR-u koji trenutno broji stotinjak nosilaca iz preko 10 industrija, a iz SELECTIO Grupe ističu kako upravo IT industrija u 2024. godini beleži najveći porast nosilaca sertifikata što pokazuje sve veća ulaganja u razvoj HR-a na IT sceni.

Da bi zadovoljili visoke HR standarde, svi nosilaci sertifikata morali su da prođu kroz detaljnu evaluaciju sistema upravljanja ljudskim potencijalima kojim se ocenjuje iskustvo zaposlenih u sedam ključnih oblasti i deset ključnih HR tema. Za Infinum, koji trenutno posluje u osam kancelarija u Europi i SAD-u i ima preko 400 zaposlenih, je to značilo da tim stručnjaka iz SELECTIO Grupe dobija uvid u sve HR procese nakon čega ih upoređuje s postavljenim standardima. Standardi prate poznatu Employer Partner metodologiju po kojoj je do sada sprovedeno preko 20 000 evaluacija HR sistema.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prvi put u Srbiji dodeljene nagrade „ESG Lideri“

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Proizvođač čokolade Toblerone kažnjen sa 337,5 miliona evra zbog nepoštene prakse

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.