Brendovi

Telekom Srbija pokreće projekat „Dečji svet je veći od ekrana“

Cilj kampanje o preranom i prekomernom izlaganju dece ekranima je podizanje svesti o ovoj, jednoj od najvažnijih i najaktuelnijih globalnih tema u oblasti dečjeg razvoja

 

Mnogobrojni pozitivni aspekti tehnološkog napretka poslednjih decenija, posebno na polju razvoja mobilnih komunikacija, doprineli su globalnom društvenom prosperitetu i činjenici da su nove generacije dece, odmalena, sasvim prirodno izložene digitalnoj tehnologiji.

Međutim, gotovo od same pojave tih uređaja traje i debata o uticaju ekrana digitalnih uređaja na razvoj dece. Stoga je za roditelje i profesionalce koji se bave ranim razvojem dece širom sveta jedna od veoma značajnih tema iznalaženje načina da se detetovo vreme ispred ekrana ograniči i usmeri prema adekvatnim sadržajima.

Kao regionalni lider u oblasti telekomunikacija i odgovoran akter u zajednicama u kojima posluje, Telekom Srbija pokrenuo je društveno odgovornu kampanju „Dečji svet je veći od ekrana“. Cilj kampanje je da se obezbedi dodatni prostor i čuje mišljenje stručnjaka na ovu temu i time pruži podrška roditeljima i javnosti o važnosti uravnoteženog korišćenja ekrana i digitalnih uređaja u ranom razvoju dece.

U okviru projekta, kompanija će organizovati i četiri tribine na kojima će učestvovati eksperti iz različitih oblasti: dr Ranko Rajović, šef Katedre za neuronauke u vaspitanju i obrazovanju, Pedagoški fakultet Kopar, master logoped Marijana Mirković iz Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju „Prof. dr Cvetko Brajović“, kao i doc. dr Bojana Drljan sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Tribine će moderirati Dolores Milošev Erdeg, novinarka i autorka porodičnog podkasta „Zdrava priča sa Dolores“.

Tribine će biti otvorene za javnost uz prethodnu registraciju i održaće se 12. maja u Beogradu, 25. maja u Novom Sadu, 8. juna u Kragujevcu i 15. juna 2024. godine u Nišu. Prijatelj projekta je Sava centar koji je kao najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u Srbiji, pružio podršku u organizaciji beogradske tribine.

Deca su najosetljiviji deo svake zajednice. Odgovornim pristupom u njihovom razvoju utiče se na budućnost celog društva. Moderna vremena nameću mnoga pitanja na koje pojedinac nema uvek precizne odgovore. I zato je važno da se čuje reč stručnjaka o najboljim praksama i strategijama za ravnotežu između digitalnih i fizičkih aktivnosti dece kako bi se pružile smernice o pravilnoj upotrebi ekrana digitalnih uređaja u njihovom svakodnevnom životu.

Pokretanje ove kampanje, kao i tema koje odgovaraju na globalne i lokalne izazove savremenog društva i uspostavljanja trendova u oblasti društveno odgovornog poslovanja, jedno je od trajnih strateških opredeljenja Telekoma Srbija.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prvi put u Srbiji dodeljene nagrade „ESG Lideri“

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Proizvođač čokolade Toblerone kažnjen sa 337,5 miliona evra zbog nepoštene prakse

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.