Mediji

Netflix sve više ulaže u sportske događaje

Mediji

Netflix, medijski div i kompanija za pružanje usluga video-striminga, u julu ove godine će prenositi bokserski meč između Majka Tajsona, legendarnog američkog bivšeg boksera, i Džejka Pola, jutjubera i boksera koji je 30 godina mlađi od Tajsona.

 

Ovo će biti Tajsonova prva profesionalna borba u 19 godina, a uprava Netflixa ovaj događaj smatra bitnim ne samo za publiku, već i za oglašivače.

Oglašavanje je jedan od najnovijih Netflixovih prihoda, a iz kompanije je u aprilu u pismu deoničarima saopšteno da se pokušava povećati broj oglasa i učiniti ih „značajnijim doprinosom“ poslovanju. Netflix je prethodno zaštitio svoja ulaganja u sportove uživo, napravivši tako razliku između usluga koje pruža u toj oblasti – poput ugovora o licenciranju s WWE-om vrednog 5 milijardi dolara – kao „sportsku zabavu“. Međutim, na poslednjem izveštaju o zaradi u aprilu ove godine, Ted Sarandos, jedan od CEO-va kompanije, rekao je da Netflix ne beleži „antisportski, već profitabilni rast“, i predložio je da bi pod pravim okolnostima kompanija mogla proširiti svoj sportski program uživo.

„Naša Severna zvezda treba da poveća angažman, prihode i profit, a ako pronađemo prilike koje bismo mogli podstaći na sve to, učinićemo to kroz sve veći izbor kvalitetne zabave. Dakle, kada i ako te prilike stignu, da možemo doći i učiniti to — što osećamo kao da smo učinili u našem dogovoru s WWE-om — ako možemo ponoviti tu dinamiku i druge stvari, uključujući sport, sigurno ćemo ih pogledati“, rekao je Sarandos.

Netflix je nedavno ugostio nekoliko drugih jednokratnih sportskih događaja uživo povezanih sa serijama dokumentarnog tipa. Uživo je prenosio „Netflix Cup“, gde su se takmičili trkači Formule 1 i profesionalni igrači golfa, kao i „The Netflix Slam“ u martu ove godine, na kojem su nastupile teniske zvezde poput Rafaela Nadala. Kompanija se, takođe, oslanjala na humoristične emisije uživo, emitujući mnoštvo događaja.

Ipak, Netflix bi uskoro mogao da napravi svoj najhrabriji potez u sportu do sada – sticanje prava na ekskluzivni prenos dve NFL utakmice na Božić sledeće sezone. Ova platforma za pružanje usluga video-striminga je odabrala „nameran put“ kako bi pokušala da razume ishod i potencijalne prednosti sportskih programa uživo, prema Martyju Conwayu, koji na Univerzitetu u Džordžtaunu predaje o sportskom liderstvu i menadžmentu.

“To je ono što oni verovatno ovde testiraju, dok prolaze kroz razne sportove, tenis, boks, golf… Kakvu publiku dobijaju i kakav je odgovor na tržištu oglašavanja kada izađu na tržište s ovim vrstama prilika“ rekao je Conwayu.

Analitičarka Needhama Laura Martin rekla je da misli da će Netflixovi poduhvati sportskog striminga povećati profit.

„Postoji klasa oglašivača koja žele da budu uključeni u sport, pa to proširuje njihov doseg u određene dolare za oglašavanje“, rekla je Martin, i dodala da postoje i oglašivači koje Netflix može privući ovakvom vrstom sadržaja „koju drugačije ne može dobiti“.

Netflix bi čak mogao biti bolji od svojih kompetenata u sportskom strimingu, smatra Brandon Katz, strateg industrije zabave u Parrot Analyticsu. Ogromno skladište sadržaja kompanije može tako zadržati one gledaoce koji su se možda pretplatili samo na sportove uživo, rekao je Katz, a Netflixovo poznavanje svoje niše publike može stvarno ojačati ciljane oglase.

Iako je rast njegovog dometa oglašavanja spor, Katz je rekao da su oglašivači generalno gledano uzbuđeni zbog dugoročnog potencijala Netflixa. Od januara 2024. Netflixov domet podržan oglasima imao je više od 23 miliona aktivnih korisnika mesečno.

„Mislim da još uvek postoji jak afinitet prema platformi dugoročno gledano – verujem da oglašivači vide prednost“, rekao je Katz.

Conway je rekao kako misli da će Netflix neizbežno još više zaroniti u sportove uživo, kao što je bio slučaj sa mnogim striming servisima, uključujući i one u vlasništvu Applea, Amazona, Disneya i Warner Bros Discoveryja.
 

Izvor: SEEbiz

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 17. do 23. juna 2024

Advertiser Serbia25. јун 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 10. do 16. juna 2024

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Uzbudljive priče i ove nedelje na TV programu

Advertiser Serbia18. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Leto na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Predstavljeni finalisti međunarodne radionice “Make the Scene!“, partnerskog projekta United Media i Pulskog Filmskog Festivala

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Odakle satelit među krompirima i malinama i kakve veze sa tim imaju Japanci i Tito

Advertiser Serbia7. јун 2024.

United Grupa započinje izgradnju novog terestrijalnog kabla između Atine i Soluna

Advertiser Serbia6. јун 2024.

SUPERSTAR 3 – Dom remasterizovanih domaćih klasika

Advertiser Serbia5. јун 2024.

United Grupa stvara najveću optičku mrežu u Jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Filmske avanture i ove nedelje na FilmBox kanalima

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Uspostavljena saradnja United Media i Fakulteta dramskih umetnosti

Advertiser Serbia3. јун 2024.

SkyShowtime otkriva impresivan spisak naslova koji stižu na platformu u toku 2024. godine i u nastavku

Advertiser Serbia3. јун 2024.