Festivali

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog omiljenog festivala obeleženo je dupke punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost zapečatili su utiske s ovogodišnjega tipično-netipičnog festivala.

 

Poznati festival kreativnosti i komunikacija i ove godine nadmašio je sva očekivanja, pa je, uz rekordnu posećenost, i ovom prilikom isporučio jedinstvenu festivalsku ponudu, produkciju koja se retko viđa na ovim prostorima i najviši nivo organizacije te sa stilom i puno smeha dočekao zajednicu Dana komunikacija na svoj deseti rođendan. Sa ukupno 163 predavača i izvođača, 123 kompanije, kompanija i udruženja partnera, pokrovitelja i prijatelja festivala, više od 70 programskih sadržaja odvijalo se na čak 7 festivalskih lokacija. Nakon ovoga sjajnoga desetog izdanja, preostaje samo nestrpljivo iščekivati šta će organizatori iz Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), neprofitnog udruženja, te IAB-a Croatia, koji okuplja zajednicu digitalnih komunikatora, pripremiti za sledeće izdanje – zaključak je, nakon što su se utisci konačno slegli, jedinstvene DK zajednice koja se krajem aprila zaputila u Rovinj kako bi na festivalskom 360° stageu upijala jedinstvene uvide 13 predavača iz Argentine, Belgije, Singapura, UK-a i SAD-a, UK-a te brojnih domaćih i regionalnih stručnjaka.


Uz po mnogima najbolji program u ovom delu sveta, ovaj tipično-netipični festival obeležila su i predavanja u ponoć, predavanja na plaži, pive posle programa, beach afterparty uz zalazak sunca, spektakularna nova produkcija glavne 360° dvorane, rasprodate prve količine FUCK & LOVE mercha, nova četvrta dvorana, prvi AI asistent jednog ovakvog događanja u Hrvatskoj i čitav niz drugih neviđenih sadržaja nikada sunčanijeg izdanja Dana komunikacija. Spektar tema koje su pokrile sve od ispitivanja granica kreativnosti, tabu-tema industrije, rušenja stereotipa i kreativnog haosa izvukao je najaktualnije i najzanimljivije od industrije – a u večernjim terminima dodeljena su i priznanja za najbolja postignuća među 518 projekata u izboru za nagrade struci, na odabiru kojih je radilo 118 članova žirija i odbora takmičenja.

Ovaj uzbudljivi festival još je jednom pokazao da je, iz krajnosti u krajnost i iz crnoga u belo, komunikacijsku industriju moguće istovremeno mrziti i voleti, ali da prema njoj nikako nije moguće biti ravnodušan. Organizatori su stoga povodom zatvaranja desetog izdanja pozdravili svoju DK zajednicu, zahvalili svim predavačima, panelistima, partnerima, prijateljima festivala, medijima te svima koji su bili deo organizacije i pomogli u realizicovanju ovog opsežnog projekta uz čestitke pobednicima takmičenja, zatvorivši festivalska vrata – dogodine.

Svi već dobro znaju da s nama nikada nije dosadno – a ove je godine naš nekad manji projekat poprimio jednu sasvim novu, neobičnu, sunčanu dimenziju, koja se rečima ne može dočarati. Sigurna sam da je svima bilo teško krenuti put kuće iz Rovinja“, poručila je direktorica festivala Dunja Ivana Ballon i dodala: „Iz godine u godinu imamo sve teži zadatak – iznova inovirati festival i nadmašiti besprekorno sjajne utiske – ali izazov uvek rado prihvatamo. Vidimo se na DK2025.

Sve one koji ove godine nisu mogli da se pridruže velikom slavlju komunikacijske industrije razveseliće vest da su online kotizacije uz koje je sadržajima glavne dvorane moguće pristupiti i 30 dana nakon završetka festivala i dalje dostupne – i to na www.danikomunikacija.com.

Foto: Vana Katančić

 

***

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Mr.Goodvertising u žiriju „Kampanje Sa Svrhom 2024″

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Poznati finalisti Effie Awards Serbia 2024

Advertiser Serbia25. април 2024.

Pripremite kalendare, poznat je datum 12. izdanja SoMo Borca!

Advertiser Serbia24. април 2024.

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici prestižnih nagrada za najefektivnije marketinške projekte

Advertiser Serbia14. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

Titula najbolje digitalne kampanje u Hrvatskoj pripala Valamar Rivieri i SeekandHitu!

Advertiser Serbia14. април 2024.

BBDO Zagreb je agencija godine IdejeX, Imago Ogilvy osvajač Grand Prixa, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia13. април 2024.