Agencije

Sonda & Kraš „Designed by People“: Korisnici će sami da dizajniraju praznični asortiman Kraš proizvoda za 2023!

Agencije

Nakon uspešnog prvog izdanja, u okviru svog Kreativnog centra Sonda pokreće još jedan Designed by People program, ovog puta u saradnji sa kompanijom Kraš i poziva sve zainteresovane da zajedno dizajniraju Krašov praznični asortiman za 2023. godinu.

 

Obzirom da je učestvovanje besplatno, učesnici bez prethodnog iskustva u dizajnu moći će da postanu deo kreativnih procesa i da uče kroz konkretan primer, sarađivaće sa stručnjacima za dizajn, komunikacije i brendiranje, posetiće Krašovu fabriku i upoznati se sa proizvodnim procesima i linijama te, na kraju, svoj dizajn gledati na policama u najčarobnijem dobu godine.

Svi zainteresovani koji žele da se uključe u kreativni proces i možda baš svoj dizajn idućih praznika vide na Krašovim slatkišima i pronađu na policama prodavnica, sada imaju priliku da se pridruže Sondi u ovom jedinstvenom programu i budu deo tima koji će stvarati novi i atraktivni vizuelni identitet prazničnih proizvoda za Kraš, koji su obeležili mnoga detinjstva. Za učestvovanje u programu nije potrebno predznanje o dizajnerskim softverima, niti prethodna iskustva, već želja za razvojem i upoznavanjem kreativnih procesa kroz praktičan rad u kojem svako ima priliku da ostvari kreativca/kreativku u sebi, odnosno bude deo procesa koji završavaju konkretnim proizvodom koji se prodaje na policama prodavnica.

To je drugo izdanje programa u organizaciji Sonde, međunarodno prepoznatog i nagrađivanog kreativnog tima koji razume kako stvarati globalno relevantne brendove, strategije i projekte tako da ostvaruju realan tržišni uspeh, dokazuju snagu kreativnosti, a pre svega povezuju i stvaraju bolje društvo. Snaga Sonde je u tome da stvara sa svim zainteresovanim pojedincima, a princip rada u koji Sonda veruje zanemaruje klasične granice koje postoje na relaciji klijent – agencija – korisnik i stvara partnerski odnos kao bazu za rad na komunikacijskim i kreativnim strategijama i brendovima budućnosti.

Nakon Elana, projekt je ovog puta podržao Kraš, vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Evropi, koji već godinama plasira neke od najpoznatijih kakao proizvoda, keksa i vafla te bombonskih proizvoda čiji ukusi spajaju generacije. Prepoznatljiv po visokokvalitetnim proizvodima i negovanju originalnih brendova Kraš je danas među najjačim markama u kategoriji robe široke potrošnje, a za redizajn Dorina čokolada realizovan u saradnji sa Sondom, 2022. godine osvojili su jednu od najuticajnijih nagrada u svetu dizajna – Red Dot i posebno priznanje Hrvatskog dizajnerskog društva koje se u okviru Izložbe hrvatskog dizajna bijenalno dodeljuje najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama.

Prethodno izdanje programa odlično je prihvaćeno od strane učesnika: „Prilika za rad s osobama različitih profila i struka koji zajedno učestvuju u kreativnom procesu za jedan poznati proizvod izvrsna je za svakoga ko želi da učestvuje u jednom stvaralačkom procesu, jer tako stvaramo kreativno društvo u kojem se svaki član oseća pozvano da kreira bolje sutra.“ – istakla je Valentina Beg. S njom se složila i Martina Močibob te navela kako je Designed by People program za nju bio jedno izuzetno putovanje u kojem je otkrila jedan novi svet te kako bi ga preporučila svakome ko je voljan i željan da nauči nešto novo.

Designed by People program korak je dalje u društveno odgovornom poslovanju Kraša te logičan nastavak jedne uspešne saradnje u koju se sada mogu uključiti svi zainteresovani pojedinci koji žele da ostvare svoje kreativne potencijale i steknu nova znanja i iskustva.

Program se je besplatan, a ove se godine odvija i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Podeljen je u sedam faza koje uključuju predavanja/radionice i praktične zadatke te terensku nastavu, odnosno posetu proizvodnom pogonu Kraša u Zagrebu. Program će rezultirati vizuelnim identitetom Kraševog novog prazničnog asortimana koji će krajem 2023. godine biti predstavljen i promovisan u javnosti.

Nastavno na selekcijski proces, program se održava u grupi od šest učesnika. Mogu da se prijave sve punoletne osobe, nezavisno od pola, zanimanja ili obrazovanja, a za učestvovanje je potrebno pravovremeno ispuniti online prijavu: SONDA&KRAŠ DESIGNED BY PEOPLE_Prijavnica. Rok za slanje prijava je 26. januar u 23:59.

Sonda
Sonda je međunarodno prepoznat i nagrađivan kreativni tim koji razume kako stvarati globalno relevantne brendove, strategije i projekte tako da ostvaruju realan tržišni uspeh, dokazuju snagu kreativnosti, a pre svega povezuju i stvaraju bolje društvo. Naša snaga je u tome da to radimo zajedno, s tobom! Princip rada u koji verujemo zanemaruje klasične granice koje postoje na relaciji klijent – agencija – korisnik i stvara partnerski odnos kao bazu za rad na komunikacijskim i kreativnim strategijama te brendovima budućnosti. Vi nam omogućavate kvalitetno upoznavanje i razumevanje svrhe izazova koje nastojite da rešite ili unapredite, a zatim zajedno istraživanjem, promišljanjem i strateškim planiranjem biramo alate i mehanizme te stvaramo kreativne koncepte koji se uvek razlikuju od slučaja do slučaja, budući da su osmišljeni baš za vašu konkretnu potrebu. Takav način rada garancija je logičnih i intuitivnih rešenja koja su strateški promišljena, potpuno personalizovana, tržišno efikasna, originalna te nastoje da imaju što pozitivniji uticaj na društvo i planetu. We create better brands and a better future, with you. www.sonda.hr

Kraš
Zahvaljujući kvalitetu, tradiciji i snažnim brendovima, Kraš je već dugi niz godina vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Evropi. Svoju istoriju započinje u Zagrebu, na temeljima fabrike za proizvodnju čokolada Union osnovane 1911. godine. Kraš je danas savremeno organizovana kompanija koja se uspešno prilagođava izazovima tržišta. Matična proizvodnja smeštena je u Zagrebu i objedinjava proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda: kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda. Od svojih početaka do danas Kraš razvija tradiciju proizvodnje zasnovanu na vrhunskom kvalitetu proizvoda i bogatstvu asortimana. Zahvaljujući savremenim tehnološkim mogućnostima, u kombinaciji sa znanjem i dugogodišnjim iskustvom stručnjaka, Kraš je svoj položaj izgradio na proizvodnji visokokvalitetnih poslastica i negovanju originalnih brandova. Kraševi brandovi ne drže samo vodeću poziciju u svojim proizvodnim kategorijama, već se nalaze i među najjačim markama u kategoriji robe široke potrošnje. www.kras.hr

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.