Agencije

Vodeći svetski futurolozi u Zagrebu na Future Tense konferenciji

ZAGREB – Četiri međunarodno poznata futurologa predstaviće svoje viđenje budućnosti 2. oktobra u Zagrebu s naglaskom na budućnost poslovanja, pametne gradove budućnosti, nove načine plaćanja i budućnost hrane, a u skladu s tematikom konferencije određeni broj kotizacija će se moći nabaviti i kriptovalutom

 

Konferencija koja nas vodi u budućnost, Future Tense, održaće se 2. oktobra u Zagrebu, a vodeći svetski futurolozi otkriće nam kako ćemo živeti i poslovati u budućnosti. Morgaine Gaye, Gerd Leonhard, Aric Dromi i David Birch futurolozi su koji će svoje viđenje budućnosti predstaviti u Laubi, kući za ljude i umetnost, a nakon njihovih inspirativnih predavanja održaće se CEO future panel na kojem će predsednici Uprava vodećih kompanija raspravljati o mogućnostima primene futuroloških predviđanja u poslovnim modelima.

nullKonferencija će se održati u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij, a povodom najave konferencije vlasnica i direktorica Manuela Šola izjavila je: „Future Tense autorski je projekat Komunikacijskog laboratorija kojim želimo da predstavimo vodeća svetska futurološka predviđanja poslovnoj javnosti u Hrvatskoj, ali i da ukažemo na važnost promišljanja o mogućnosti primene futuroloških predviđanja u poslovanju. Želja nam je da napravimo odmak od uobičajenih tema te da podstaknemo aktivno promišljanje o budućnosti poslovanja kako kod predsednika uprava velikih kompanija, tako i kod malih preduzetnika, ali i javne uprave. Na konferenciji ćemo predstaviti teme koje će biti relevantne svima navedenima.“

Future Tense konferencija predstaviće generalna futurološka predviđanja, ali će ujedno biti zastupljene i specifične teme poput pametnih gradova, predviđanja vezanih za industriju hrane, ali i razvoja novih načina plaćanja. Na tom tragu, određeni broj kotizacija za Future Tense konferenciju biće moguće kupiti i putem kriptovaluta: Bitcoina, Ripplea i Ethera.

Važnost predstavljanja futuroloških predviđanja prepoznala je hrvatska poslovna zajednica, a istakao se Vipnet kao generalni pokrovitelj Future Tensa te kompanije AddikoBank, IN2, Zvijezda i ALD Automotive koje su odlučile da partnerski podrže konferenciju uz generalnog medijskog pokrovitelja Novu TV, ali i medijsku podršku Yammat FM-a i Europlakata.

Poseban, futurološki predznak konferenciji Future Tense daje i njen vizualni identitet specifičan po tome što se u svojoj digitalnoj verziji, u realnom vremenu menja, zavisno od korištćenju hashtagova iz celoga sveta na društvenoj mreži Twitter vezanih za temu budućnosti.

Upravo brojne kompanije na međunarodnom nivou zapošljavaju futurologe kao savetnike, posebno u procesu upravljanja rizicima. Futurulozi kreiraju predviđanja na osnovu brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve bi se promene trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

JOVAN STOJANOVIĆ: Zašto ne smemo stati?

Advertiser Serbia27. marta 2020.

Šta brendovi mogu da rade tokom i posle COVID-19

Advertiser Serbia25. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO, UM SARAJEVO i DEGORDIAN BiH: „dm Ženska utrka“ za DM DROGERIE MARKT BOSNA i HERCEGOVINA

Advertiser Serbia25. marta 2020.

Dr BORISLAV MILJANOVIĆ: Komunikacija u doba korone

Advertiser Serbia24. marta 2020.

TOMICA OREŠKOVIĆ: Šta sam naučio tokom rada od kuće

Advertiser Serbia20. marta 2020.

ADISA POBRIĆ: Veštine čarobnjaka u doba korone – Kako raditi od kuće kada imate decu

Advertiser Serbia20. marta 2020.

MCCANN WORLDGROUP najefektivnija agencijska mreža prema WARC izveštaju za 2020

Advertiser Serbia20. marta 2020.

Petrol-ov „Pobednički servis“ osvojio Bronzu na European Sponsorship Awards (ESA)

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILEVA SERATLIĆ: Korona alarm – buđenje lične i kolektivne odgovornosti

Advertiser Serbia18. marta 2020.

Stručnjaci komunikacijske industrije odabrali finaliste Effie Awards Croatia 2020

Advertiser Serbia18. marta 2020.

MILOJE SEKULIĆ: Da li u kriznim vremenima treba smanjivati marketinške aktivnosti?

Advertiser Serbia17. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Beba bira gde“ za brend ROSA (The Coca-Cola Company)

Advertiser Serbia12. marta 2020.

Boris Ličina Borja novo pojačanje digitalnog tima kreativne agencije I TO NIJE SVE!

Advertiser Serbia11. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] SEÑOR: „Veliki hrvatski naivci“ za CERT.hr (CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža)

Advertiser Serbia10. marta 2020.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN BEOGRAD, UM BEOGRAD i DRIVE: „Ne odričem se“ za NVO DA SE ZNA

Advertiser Serbia9. marta 2020.