Agencije

Vodeći svetski futurolozi u Zagrebu na Future Tense konferenciji

ZAGREB – Četiri međunarodno poznata futurologa predstaviće svoje viđenje budućnosti 2. oktobra u Zagrebu s naglaskom na budućnost poslovanja, pametne gradove budućnosti, nove načine plaćanja i budućnost hrane, a u skladu s tematikom konferencije određeni broj kotizacija će se moći nabaviti i kriptovalutom

 

Konferencija koja nas vodi u budućnost, Future Tense, održaće se 2. oktobra u Zagrebu, a vodeći svetski futurolozi otkriće nam kako ćemo živeti i poslovati u budućnosti. Morgaine Gaye, Gerd Leonhard, Aric Dromi i David Birch futurolozi su koji će svoje viđenje budućnosti predstaviti u Laubi, kući za ljude i umetnost, a nakon njihovih inspirativnih predavanja održaće se CEO future panel na kojem će predsednici Uprava vodećih kompanija raspravljati o mogućnostima primene futuroloških predviđanja u poslovnim modelima.

nullKonferencija će se održati u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij, a povodom najave konferencije vlasnica i direktorica Manuela Šola izjavila je: „Future Tense autorski je projekat Komunikacijskog laboratorija kojim želimo da predstavimo vodeća svetska futurološka predviđanja poslovnoj javnosti u Hrvatskoj, ali i da ukažemo na važnost promišljanja o mogućnosti primene futuroloških predviđanja u poslovanju. Želja nam je da napravimo odmak od uobičajenih tema te da podstaknemo aktivno promišljanje o budućnosti poslovanja kako kod predsednika uprava velikih kompanija, tako i kod malih preduzetnika, ali i javne uprave. Na konferenciji ćemo predstaviti teme koje će biti relevantne svima navedenima.“

Future Tense konferencija predstaviće generalna futurološka predviđanja, ali će ujedno biti zastupljene i specifične teme poput pametnih gradova, predviđanja vezanih za industriju hrane, ali i razvoja novih načina plaćanja. Na tom tragu, određeni broj kotizacija za Future Tense konferenciju biće moguće kupiti i putem kriptovaluta: Bitcoina, Ripplea i Ethera.

Važnost predstavljanja futuroloških predviđanja prepoznala je hrvatska poslovna zajednica, a istakao se Vipnet kao generalni pokrovitelj Future Tensa te kompanije AddikoBank, IN2, Zvijezda i ALD Automotive koje su odlučile da partnerski podrže konferenciju uz generalnog medijskog pokrovitelja Novu TV, ali i medijsku podršku Yammat FM-a i Europlakata.

Poseban, futurološki predznak konferenciji Future Tense daje i njen vizualni identitet specifičan po tome što se u svojoj digitalnoj verziji, u realnom vremenu menja, zavisno od korištćenju hashtagova iz celoga sveta na društvenoj mreži Twitter vezanih za temu budućnosti.

Upravo brojne kompanije na međunarodnom nivou zapošljavaju futurologe kao savetnike, posebno u procesu upravljanja rizicima. Futurulozi kreiraju predviđanja na osnovu brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve bi se promene trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.