Agencije

U budućnosti će naš identitet biti dovoljan za plaćanje

ZAGREB – David Birch futurolog finansija predviđa da su društvene mreže i mobilni telefoni ključne tehnologije za promene u finansijskoj industriji

 

Futurolog David Birch je jedan od najvećih svetskih autoriteta kada su u pitanju plaćanja, Financial Brand proglasio ga je jednim od deset najuticajnijih stručnjaka u bankarstvu, a Total Payments magazin smatra ga najuticajnijim evropskim komentatorom na temu budućnosti plaćanja. Savetnik je najvećih finansijskih organizacija za pitanja budućnosti elektronskih transakcija te stalni komentator za BBC Sky. Na Future Tense konferenciji, koja će se održati 2.10. u zagrebačkoj Laubi, Birch će govoriti o budućnosti plaćanja.

Futurolog Birch tvrdi da se naš identitet duboko menja, isto kao i novac, a upravo zahvaljujući tehnološkim promenama oba se kretanja konvergiraju. Iz toga proizlazi da sve što će nam u budućnosti biti potrebno za transakciju jeste naš identitet zarobljen u jedinstvenom zapisu naših online društvenih kontakata. Birch predviđa da su upravo društvene mreže i mobilni telefoni ključne tehnologije za spomenutu promenu te da će oni omogućiti izgradnju infrastrukture identiteta koja može poboljšati privatnost i sigurnost korisnika. Dugoročne posledice tih promena nemoguće je predvideti, delom zbog toga što će njihov oblik zavisiti od toga kako kompanije iskorišćavaju poslovne prilike za pružanje usluga transakcije, no sigurno predviđanje na ovom polju jeste da će novac uskoro biti suvišan. Na njegovom mestu videćemo nove digitalne valute.

Tehnologija je, ističe Birch, iz fizičkih predmeta novac pretvorila u nematerijalnu informaciju. Dolaskom smart kartica, mobilnih telefona i Bitcoina postalo je lakše nego ikad stvoriti nove oblike novca. Postalo je važno novac neodvojivo povezati sa našim identitetom. Naša kartica ili telefon su sigurnosni uređaj koji nas mogu identifikovati i povezati informacije o stanju na našem računu. Korištenje gotovine već sada je u padu, i sigurno će nestati. Najnovija tehnologija omogućiće pametan novac, a to će biti novac koji odražava vrednosti zajednica koje su ga proizvele.

David Birch na Future Tense konferenciju dolazi uz podršku Addiko banke, a tom prilikom Mario Žižek, predsednik Uprave Addiko Bank d.d. izjavio je: “Da bi sutra bili bolji, morate danas zasukati rukave. Svi smo svedocima kako se okruženje u kojem živimo i poslujemo menja neverovatnim tempom, koji će se još ubrzati. Sastavni deo poslovanja Addiko banke je kontinuirana transformacija u moderniju i inovativniju organizaciju. Mišljenja sam kako ćemo u sledećih par godina upravo u segmentu plaćanja vidite najveće promene.”

Zanimljivo je da je upravo Birch popularno rečeno „infuencer“ koji utiče na inovatore, njegov Twitter nalog prate Bill Gates i Richard Branson. Uz sve navedeno Birch je osnivač Consult Hyperion, nezavisne konsultantske firme te autor nekoliko knjiga: Before Babylon, Beyond Bitcoin, Identityisthe New Money i Digital Identity Management.

Uz Bircha, na Future Tense konferenciji govoriće futurolog za ishranu Morgaine Gaye o mikro i makro trendovima u ishrani, Gerd Leonhard o uticaju razvoja tehnologije na razvoj čovečanstva i futurolog Aric Dromi o pametnim gradovima.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Najbolja agencija BalCannes-a je Bruketa&Žinić&Grey, a Saatchi&Saatchi Croatia i Violeta zaslužni su za najbolji projekat

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Veliki uspeh MCCANN agencija na BalCannes festivalu

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Saatchi Hrvatska i Kraš prelomili: Dorina ima novu komunikacijsku platformu

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

JELENA MIKIĆ: Recept za zadovoljnog i srećnog radnika postoji

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

A šta tebe žulja?

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.