Agencije

Ako ne može publika Beogradskoj filharmoniji, može Beogradska filharmonija publici

Pandemija je, možda najviše, ugrozila jednu od osnovnih vrednosti društva – umetnost. Nema tog skajpa, zuma ili jutjuba koji mogu da nadomeste žmarce kad ste uživo izloženi umetnosti, bila ona likovna, muzička ili filmska

 

Umetnosti smo svi gladni i žedni, a u to smo se već uverili i pre pandemije – kada smo imali priliku da vidimo kako se čeka u redovima za ulazak u Narodni muzej ili Muzej savremene umetnosti, kako smo uživali na nastupima Beogradske filharmonije na otvorenom. I odjednom, kao da nam nije dosta što se veći deo našeg dana odvija preko onlajn platformi – sada treba da slušamo prenose i virtuelne koncerte – koji su, mora se priznati, bili spektakularni, ali su nas, kako je vreme prolazilo, samo podsećali na to koliko smo izgubili.

McCann Beograd osmislio je kampanju za Beogradsku filharmoniju koju je, u saradnji sa agencijama UM Beograd, Polaris i Drive, realizovao kroz OOH, TVC i digitalne formate, a sve sa ciljem da bar na kratko prekinemo brige koje nosimo dok čekamo u redovima, plaćamo račune u pošti, kupujemo namirnice ili se vozimo kroz grad.

Partneri ovog projekta priključili su se kroz podršku i deljenje informacija o aktivnostima Beogradske filharmonije u novoj sezoni, ali i kroz zanimljiv brending i emitovanje snimaka koncerata i nastupa ovog orkestra u svojim (prodajnim) objektima, vozilima, poslovnicama, kroz muzičku podlogu call centara i slično. Među njima su: Telekom Srbija – mts, Pošta Srbije, Erste banka, CarGo Technologies, Delez Srbija, JP Beogradska tvrđava, Izdavačka kuća Data status – knjižara Akademija, Specijalna bolnica Banja Koviljača i Frizerski salon Taubner, a broj partnera se povećava iz nedelje u nedelju, posebno usled pozitivne reakcije građana.

Zamišljajući kompozitore u situacijama u kojima se svakodnevno nalazimo, mi ih oživljavamo i prenosimo iz prethodnih vekova u ovo naše doba korone, stavljamo u iste redove u kojima čekamo, na iste klupe na kojima sedimo, i unosimo njihovu muziku u svoje živote. Na vizualima koje vidimo, oni takođe prolaze kroz razne emocije, brige, zbunjenosti, ili nekoiščekivanje, koje nam pomažu da se u njima prepoznamo i približimo njihovim delima,” objašnjava Sandra Milojević, Senior Designer u agenciji McCann Beograd, autorka vizuelnih ideja i rešenja, i dodaje: “U vremenu u kom je život postao komplikovaniji, a svakodnevne situacije teže, želeli smo da unesemo malo vedrine i pokažemo da u ovoj haotičnoj godini i svetu nismo sami. Tu je i muzika.”

Odlučili smo da se ne predamo tek tako, te da pokušamo da, uz poštovanje svih mera protiv epidemije – muziku dovedemo ne samo do vernih slušalaca Filharmonije, već do najšire moguće javnosti, tako što će se iz sale prebaciti u javne prostore, a originalna izvođenja najboljeg simfonijskog orkestra u regionu “emitovati” i u supermarketima, i u prevozu, i dok čekate u redu, i dok čekate da vam se operater kol centra javi. Praktično – omogućili smo da muzika stigne svuda, i da nam pomogne da se na trenutak izmestimo u neku bolju dimenziju, na način na koji samo umetnost to ume. Nadamo se da smo ovom kampanjom klasična dela doveli i do slušalaca kojima možda ona ne bi bila prvi izbor, a komentari na društvenim mrežama govore u prilog tome da smo u tome uspeli,” dodala je Vera Aćimović, strateški planer agencije McCann Beograd.

Nakon što je iznenadnim nastupom u centralnoj gradskoj ulici najavila novi slogan „Muzika svuda“, Beogradska filharmonija je kreirala jednu od najuzbudljivijih sezona izmeštanjem repertoara tamo gde je publici lako dostupan – svuda! #muzikasvuda je hashtag koji treba da širi pozitivnu energiju i uvede novu dinamiku u svakodnevne živote, da svaki dan bude specijalan kao što je odlazak na koncert.

Beogradska filharmonija razbija sve konvencije uvođenjem alternativnih lokacija slušanja klasične muzike, i to ne samo u Beogradu već celoj Srbiji. Tokom narednog perioda, Filharmonija može da obeća da će biti stroga ali neposlušna. Prvo se odnosi na poštovanje propisanih mera, a drugo na probijanje svih dosadašnjih navika kada je slušanje klasične muzike u pitanju“, objašnjava direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Jesenja doza edukacije u Represent Communications: Dva nova edukativna programa

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Junior adventures postaje sveobuhvatan portal korisne zabave za decu

Advertiser Serbia18. novembra 2020.

Objavljen prvi regionalni deepfake muzički spot

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

Prkosna čuvarkuća Erigeron canadensis

Advertiser Serbia14. novembra 2020.

SVETLANA ĆOPIĆ: „Kreativnost je verovatno neophodnija i važnija nego ikada i potrebni su joj podrška i podsticaj“

Advertiser Serbia2. novembra 2020.

MARIJA JOKSIMOVIĆ: „Globalni igrači poput Gugla pomeraju granice digitalnog prisustva pa je važno razumeti kako ga korisnici percipiraju i koriste“

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

JOVANA SIMIĆ: Covid-19 komunikacija – Stara dobra normalnost

Advertiser Serbia28. oktobra 2020.

ANDREJA MILKIĆ: „Ove godine u okviru Biznis modula želimo da razumemo kako se globalna i lokalna ekonomija menjaju“

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

Kreativna podrška prodaji magazina LiceUlice

Advertiser Serbia26. oktobra 2020.

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

Advertiser Serbia25. oktobra 2020.

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA sporazuma

Advertiser Serbia21. oktobra 2020.

Proglašeni dobitnici osmog SoMo Borca

Advertiser Serbia8. oktobra 2020.

Kako je Covid-19 stavio tehnologije u fokus poslovanja? Direct PERSPECTIVE Talks webinar u petak, 9.oktobar u 12h

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Komparativna analiza konzumacije medija u regionu u vreme COVID-a – Četvrtak, 8.oktobar WeCann Live webinar

Advertiser Serbia6. oktobra 2020.