Dizajn

Dan italijanskog dizajna

Dizajn

Proslava manifestacije “Dan italijanskog dizajna” održaće se 02. marta, sa početkom u 18h, u Mikser House-u u saradnji sa Italijanskim kulturnim centrom

O savremenom italijanskom dizajnu i arhitekturi, na otvorenoj diskusiji, govoriće počasni gost, direktor časopisa „Domus“ Nikola Di Batista.

Manifestacija “Dan italijanskog dizajna” obeležava se na 100 lokacija širom sveta i ovom prilikom 100 „ambasadora“ italijanske kulture u koje spadaju dizajneri, preduzetnici, novinari, kritičari, komunikatori i učitelji, ilustrovaće koncept izvrsnosti.

Italijanski kulturni centar u Beogradu će ovim povodom predstaviti rad čuvenog italijanskog arhitekte Nikole di Batista (Nicola Di Battista), direktora svetskog poznatog časopisa „Domus“.
Dizajn u Italiji prožima oblast kulture, umetnosti i filozofije u tolikoj meri da predstavlja urođeni deo italijanskog društva; njegovo inovatorstvo u kombinaciji sa čvrstinom tradicionalnih zanata i blagonaklonošću prema eksperimentisanju daju poseban pečat stilovima italijanskih dizajnera. Osim toga, zahvaljujući ideji da lepota mora biti utkana i u proizvode masovne potrošnje, umetnost i dizajn koegzistiraju i napreduju na obostranu korist.

Zadovoljstvo koji lepi, a obični predmeti mogu uneti u svakodnevni život je jedna je od premisa na kojima su italijanski dizajneri radili. Začeci kulture dizajna u Italiji ukorenjeni su u istoriji srednjovekovnih zanata i renesansne umetnosti, procvat se desio nakon uzidzanja industrijskog razvoja, za vreme ekonomskog procvata koji je usledio nakon Drugog svetskog rata, da bi potom, italijanski stil i italijanski proizvodi dostigli pravi globalni uspeh.

Proslava “Dana italijanskog dizajna” održaće se u Mikser Hause-u, kući koja potpomaže razvoj kreativnih talenata i omogućava vidljivost balkanskih stručnjaka, uz otvorenu diskusiju o savremenom dizajnu, na kojoj će učestvovati italijanski i srpski stručnjaci, koji će se osvrnuti na široki raspon iskustava i različita individualna iskustava. Nikola Di Batista, koji je radio mapiranje i analizu arhitekture i dizajna u posljednjih dvadeset godina iz ugla impozantnog „Domus-a“, međunarodno poznatog časopisa, podeliće svoja iskustva sa Vladimirom Lojanicom, Draganom Ognjenović, Markom Lukovićem i Zoranom Đukanovićem, kao moderatorom.

Teme će uključivati aktuelnosti savremenog italijanskog dizajna, profile nacionalnog dizajna – na svetskom tržištu, bilo da se radi o italijanskom, srpskom ili nekom drugom izrazu, inovativnost i originalnost savremenih projekata, kao i iskustva profesionalaca, istraživača i studenata.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Dizajn

Plakati iz vremena Sovjetskog Saveza sa motom „Perite ruke“

Advertiser Serbia16. oktobra 2020.

Plakati koji su promenili svet

Advertiser Serbia13. oktobra 2020.

SAATCHI & SAATCHI HRVATSKA osvojio Srebro na Cresta Awards

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Gucci predstavio haljinu za muškarce

Advertiser Serbia5. oktobra 2020.

Osuđenici iz Srbije dizajnirali i sašili zaštitne maske za Nedelju mode u Torinu

Advertiser Serbia5. oktobra 2020.

Od posledica korona virusa preminuo osnivač brenda Kenzo

Advertiser Serbia4. oktobra 2020.

Doktori superheroji dobitnici “ACT Responsible” priznanja u kategoriji COVID 19

Advertiser Serbia2. oktobra 2020.

Wikipedia desktop verzija dobija prvi redizajn u poslednjih 10 godina

Advertiser Serbia25. septembra 2020.

Prva „Ruska nedelja kreativnosti“ 2020

Advertiser Serbia18. septembra 2020.

Pringles kritikuju zbog ambalaže – mora da menja pakovanje

Advertiser Serbia14. septembra 2020.

Rolls-Royce redizajnirao vizuelni identitet

Advertiser Serbia31. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Nemačka: Samo čokolada Ritter može da bude kvadratnog oblika

Advertiser Serbia24. jula 2020.

Toyota predstavila nov vizuelni identitet

Advertiser Serbia21. jula 2020.

Nissan redizajnirao logo

Advertiser Serbia20. jula 2020.