Branding

Završena deseta Brending konferencija

Od 18. do 22. maja, pod sloganom „The Show must go on“, održana je jubilarna Brending konferencija, ovoga puta u online izdanju

 

U vreme globalne krize u BiH, regionu, ali i celom svetu, u novom formatu petodnevne „akademije“, konferencija je učesnicima donela brojne odgovore na pitanje kako dalje. Broj učesnika konferencije nadmašio je predviđeni kapacitet, dokazujući da se za Brending konferenciju, bez obzira da li se ona održava “fizički“ ili online, uvek traži karta više. Ovaj put, karte su bile besplatne za sve učesnike, kao poklon agencije Via Media povodom desetog jubileja, njima najvažnijeg događaja u godini.

Brending online week, kao platforma na kojoj smo se družili sa predavačima iz celog sveta, regionalnom tržištu je ponudila konkretne smernice i upute za oporavak lokalne ekonomije od krize koja je već tu, ali i savete o tome kako graditi snažan i uspešan brend koji će moći da se nosi sa svim budućim krizama. Sretna sam da su kompanije, agencije i mediji iskoristili ovu priliku i izuzetno pozitivno reagovali na predavanja, redovno učestvujući u diskusijama o lokalno relevantnim pitanjima. Brending konferencija nastala je s misijom da svetske trendove donosi na lokalno tržište, kako bi potpomogla njegov razvoj. Svesni smo da činimo važnu kariku u oporavku i modernizaciji ekonomije, zato hrabro i odlučno nastavljamo da delujemo na tom putu.“ izjavila je ovim putem Vesna Beganović, CEO Via Media agencije.

null

Zbog krize smo napravili veliki iskorak u digitalizaciji, uspeli smo u nečemu za šta bi nam inače trebalo 10 godina u normalnim okolnostima“, rekao je marketinški stručnjak Davor Bruketa, čiji je intervju, na temu komunikacije brendova za vreme krize, otvorio konferenciju. Ove njegove reči najbolje ilustruju optimistični ton desete Brending konferencije: iz svega izvući pouku i korist, u svakom zlu pronaći dobro, prilagoditi se svakoj situaciji. Svoja iskustva je s auditorijumom podelio i čuveni business transformator i brending ekspert Mark Shayler. On je najavio novo vreme kad je reč o odnosu između brenda i potrošača, vreme koje će obeležiti “ples“ kroz uverenja, osećanja i mišljenja.

U vrijeme krize, sva pitanja su zapravo pitanja za marketing.“ Poručio je Rory Sutherland, zamenik predsednika čuvene britanske advertising agencije Ogilvy, na jednom od najiščekivanijih predavanja. On nas je poveo na put kroz vreme i naučio da ovo nije ni prva pandemija, ni prva recesija. Govora je bilo i o FMCG brendovima i njihovoj budućnosti, kroz intervju sa Irenom Kurtanjek, dugogodišnjim rukovodiocem korporativnih komunikacija kompanije Nestlé Adriatic. Inspirativna i nadasve korisna bila su i predavanje ostalih predavača, Ivana Ivanovića, Michaela Solomona i Žarka Sakana.

Jubilarna Brending konferencija uspela je da ispuni svoju misiju: da ponudi sveža, globalno relevantna, saznanja iz oblasti advertisinga i brendinga, ulije optimizam i nudu u bolju i svetliju budućnost. U takvoj budućnosti ćemo se sresti ponovo na jedanaestoj Brending konferenciji, koja nas, sudeći prema svemu što nam je Via Media do sada priredila, može odvesti i na mesec.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Branding

General Motors prelazi na e-vozila i menja logo

Advertiser Serbia10. januara 2021.

Booster poneo najsjajnije odličje u kategoriji Kreiranje identiteta

Advertiser Serbia30. decembra 2020.

Opel predstavio novi logo i identitet brenda

Advertiser Serbia3. decembra 2020.

G Suite postaje Google Workspace

Advertiser Serbia7. oktobra 2020.

Pirinač „Uncle Ben’s“ menja ime zbog rasnih stereotipa

Advertiser Serbia24. septembra 2020.

Rolls-Royce redizajnirao vizuelni identitet

Advertiser Serbia31. avgusta 2020.

KFC privremeno odustao od čuvenog slogana „finger lickin’ good“

Advertiser Serbia25. avgusta 2020.

Ghetaldus je izbacio stav na sunce

Advertiser Serbia17. jula 2020.

Američke ragbi tim Washington Redskins menja ime

Advertiser Serbia14. jula 2020.

Američka firma uklanja lik Afroamerikanke sa svog proizvoda, njena porodica se protivi

Advertiser Serbia23. juna 2020.

Da li su mali i veliki biznisi mogli da iskoriste lekcije iz prošlosti za prevazilaženje krize?

Advertiser Serbia20. maja 2020.

Danas počinje deseta Brending konferencija – kako je izgledalo prvih 9?

Advertiser Serbia18. maja 2020.

VESNA BEGANOVIĆ, Via Media: „Mi smo važna karika u oporavku i modernizaciji ekonomije“

Advertiser Serbia15. maja 2020.

BK10 predstavlja: Komunikacija u vremenu pandemije

Advertiser Serbia14. maja 2020.

Branding Conference 10 – The show must go on!

Advertiser Serbia7. maja 2020.