Festivali

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim potencijalima – HR.Weekend

Organizatori Weekend Media Festivala, najveće regionalne konferencije, u novootvorenom hotelu Zonar Zagreb predstavili su teme i najistaknutija imena Weekenda.16, kao i veliku novost – širenje u područje upravljanja ljudskim potencijalima kroz novi festival HR.WEEKEND.Festival koji okuplja i povezuje najveća imena iz sveta medija, komunikacija i poslovnog svetaodržaće se od 21. do 24. septembra na već svima dobro poznatim prostorima stare „Tvornice duhana“ u Rovinju.

 

„Weekend.16 donosi nekoliko uzbudljivih novosti, a već sada možemo najaviti renomirane stručnjake poput Kishorea Mahbubanija, stručnjaka za Aziju i bivšeg predsednika Saveta bezbednosti UN-a, Tanye Golesic, koja je pokorila svet luksuzne mode i Borisa Jokića koji će pokrenuti raspravu o fenomenu TikToka i njegovom uticaju na mlade generacije. Aljoša Bagola govoriće o temi sreće, a posebna pažnja biće posvećena preduzetništvu i pravcu u kome će se razvijati. Novost je i da Weekend.16 po prvi put ima posebnog savetnika u organizaciji festivala – AI tehnologiju. Naravno da će se program vrteti oko sveprisutne teme veštačke inteligencije, ali i najnovijih praksi i predviđanja iz oblasti digitalne revolucije. Najveća novost svakako je HR.Weekend, a posvećen je najnovijim dostignućima i trendovima u oblasti ljudskih potencijala“, istakao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i Pepermint agencije.

Prvi HR.Weekend, koji se održava u sklopu Weekenda.16 namenjen je svim HR profesionalcima, rukovodiocima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima kompanija, kao i svim zainteresovanim za razvoj i primenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima, u Rovinj dovodi impresivna imena. Tako će učesnici imati priliku da čuju dr. Nikolaosa Dimitriadisa, direktora i suosnivača vodeće kompanije iz oblasti neuronauke Trizma Neura, koji povezuje neuronauku i ponašanje sa marketingom, komunikacijama, leadershipom i obrazovanjem. Još jedno veliko ime s bogatim iskustvom svakako je i Munawar Ahmed, predavačica leadershipa, etike i profesionalne prakse u School of Visual Arts (SVA) te gostujuća predavačica na Stanfordu koja iskusne timove uči kako da budu efikasni, ali i ljudskosti, te čvrsto veruje da se može imati oboje.

„Od prvog Weekenda do danas, sve industrije su se menjale, ali u HR industriji vidi se najveći pomak i rast. HR danas više nije “kadrovska” već jedan od najvažnijih stubova kompanije. Tako je i nastala ideja HR.Weekenda, festivala koji je više od konferencije, s brojnim panelima i predavanjima na kojima će učestvovati svi najbitniji akteri ove industrije, ali i onim važnim “weekend” doživljajem – druženjem, networkingom i dobrom zabavom. Uz to, svi posetioci HR.Weekenda moći će da učestvuju u programu Weekend Media Festivala i obrnuto, čime ćemo HR integrisati, a ne izolovati, što nam je bio cilj od prvog dana“ izjavio je Daniel Ackermann, direktor HR.Weekenda i suosnivač kompanije Degordian.

Weekend.16 je odlična prilika za sagledavanje međunarodnih perspektiva, a uvid u položaj Azije na svetskoj geopolitičkoj sceni daće Kishore Mahbubani, profesor Nacionalnog univerziteta Singapura, ugledni singapurski diplomata, intelektualac i autor nekoliko knjiga koje se bave globalnom politikom i međunarodnim odnosima, kao i bivši predsednik Saveta bezbednosti UN.

Iz sveta modne industrije dolazi globalno ime hrvatskih korena,Tanya Golesic, bivša predsednica uprave Jimmy Choo, koja je stekla impresivno lidersko iskustvo i svoju bogatu biografiju oplemenila nižući poslovne uspehe na vodećim funkcijama nekih od najuspešnijih modnih kuća i kompanija današnjice.

Odgovore na aktuelno pitanje mogu li obrazovanje, odrastanje i mladost preživeti veštačku inteligenciju i Tik Tok otkriće uvek rado slušan naučnikBoris Jokić, koji je magistrirao i doktorirao iz područja obrazovnih nauka na Univerzitetu u Cambridgeu, a od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

„Adris je ponosni generalni sponzor i domaćin Weekend Media Festivala od prvog izdanja. Danas kada najavljujemo 16. izdanje, trebalo bi primetiti da su retki događaji koji su preživeli toliko dugo i pritom ostali aktuelni i relevantni. Čini se da otpornost i dugovečnost WMF duguje upravo svom jedinstvenom konceptu od kojeg se nije odstupalo, a iz te pobedničke formule ne smemo izostaviti ni jedinstvenu lokaciju stare fabrike duvana pa i sistemskih napora koje Adris i Maistra preduzimaju u pozicioniranju Rovinja kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije. Svesni smo da su i festivali poput Weekend Media važan element promocije turističke destinacije, posebno u predsezoni“, izjavila je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Među ostalim zanimljivim događanjima na Weekend.16 biće proglašeni i pobednici Food Tech start-up takmičenja u organizaciji Maistre, Infobipa, Peperminta i Kauflanda, koncipiranog s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene, ugostiteljske i retail industrije, a koje je najavljeno na Weekend Food Festivalu. Svi zainteresirani start-upovi još uvek se mogu prijaviti ovde.

Sve informacije i najnovije vesti o Weekendu možete pratiti ovde i preko službenih Instagram i Facebook profila.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Golden Drum, festival kreativnosti: Povećanje broja prijavljenih radova na takmičenje

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Rovinj je ponovno centar događanja – otvoren Weekend Media Festival

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Sve je više casual gamera, kako pridobiti njihovu pažnju?: ‘Naša platforma zna kako da dopre do njih!’

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Novi pogled na planiranje medijskih investicija na Weekendu će ponuditi stručnjaci IAB-a Croatia

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Još nas samo 6 dana deli od najboljeg Weekenda u godini

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Koristite li napredne načine targetiranja publike? Proverite kako je ovaj hrvatski brend pomoću Meta inovativnih tehnologija ostvario izvrsne rezultate!

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Young Drummers: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Na Weekend Media Festivalu uz BalCannes saznajte vlada li kreativni nered u regiji!

Advertiser Serbia12. септембра 2023.

Šta poneti na ovogodišnji Weekend Media Festival?

Advertiser Serbia11. септембра 2023.

Poznati prvi predavači na 11. SoMo Borcu!

Advertiser Serbia7. септембра 2023.

Weekend.16: Najzvučnija imena OOH otkrivaju zašto spoljno oglašavanje ne stari

Advertiser Serbia6. септембра 2023.

Otvorene prijave za „Kampanje sa Svrhom“ 2023

Advertiser Serbia6. септембра 2023.

Poznat sastav žirija Effie Slovenija 2023

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Za novo izdanje BalCannesa, regionalnog takmičenja kreativnosti, oformljen Stručni savet sa kreativcima širom regije

Advertiser Serbia1. септембра 2023.

Marketing automatizacija – put prema optimizaciji poslovanja ili alat koji će otuđiti korisnike od brenda?

Advertiser Serbia31. августа 2023.