Agencije

UEPS dodelio nagradu za životno delo i proglasio pobednike Young Lions Srbija 2023.

UEPS je juče, u svečanoj atmosferi i dobrom raspoloženju, dodelio važna priznanja za struku – Nagradu za životno delo i Nagradu Young Lions Srbija za ovu 2023. godinu.

 

Uručenju nagrada prethodilo je predavanje prof. dr Dubravka Ćulibrka o veštačkoj inteligenciji. Svaki od ovih segmenata zavređuje posebnu pažnju, zbog čega ćemo u narednim danima objaviti nove posebne priloge posvećene  svakoj celini ponaosob.

Dodatna lepa simbolika ovog događaja je objedinjavanje mladih, kreativnih snaga našeg advertajzinga koji tek krupnim koracima grabe ka svojim prvim priznanjima i onih koji Nagradom za životno delo zaokružuju i krunišu svoj stvaralački višedecenijski opus. Na sve to, sa svešću da se i u prigodnim momentima nagrađivanja ne sme zaboraviti na edukaciju,  dodato je i predavanje „Doba veštačke inteligencije“ sjajnog prof. dr Dubravka Ćulibrka.

Nagradu za životno delo dobio je Dejan Nedić, Chief Executive Officer FCB Afirma, čovek koji je tri decenije u ovom izazovnom poslu i koji je, pored niza izuzetnih profesionalnih ostvarenja, posvećen humanitarnim aktivnostima, a posebno ulaganju u mlade. Između ostalog, i Festival Young Lions Srbija došao je u našu zemlju zahvaljujući njegovoj podršci. Više o ovogodišnjem dobitniku možete pričitati na sledećem linku, u intervjuu koji smo upriličili povodom dobijanja ovog prestižnog priznanja.

Moćne kandže mladih srpskih lavova

Ove godine stigla je 21 prijava za takmičarske parove iz 13 agencija. Ovaj rezultat je još značajniji kada se zna da je ove godine takmičenje bilo u samo jednoj kategoriji – print. 

Ženski centar Milica, udruženje za podršku i zastupanje pacijentkinja sa rakom dojke i karcinoma grlića materice, iskazao je veliku posvećenost u oblikovanju projektnog zadatka, snažnu emociju i humanu poruku koju su preneli takmičarima. Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra Milica, u sjajnoj prezentaciji, sa mnogo podataka i još više emocija, dala je brif  na temu prevencije .   

Žiri u sastavu Nikola Puzigaća, art direktor, Slaviša Savić, grafički dizajner, dr Branka Novčić Korać, vanredni profesor Fakulteta organizacionih nauka, Emilija Vuković, potpredsednica Ženskog centra Milica, i Nina Cvetković, Senior Brand Development Manager Grand kafe koja je bila predsednica žirija i koja je istakla da nije bilo lako odabrati, dodavši:
“Žiri je imao baš težak zadatak s obzirom da su svi takmičari proefesionalno i na kreativan način odgovorili na brief i uspela da prenesu poruku o važnosti samopregleda dojki. Izazov je bio izabrati najboljeg među najboljima. U ime žirija, čestike svim takmičarima i pohvale sa moje strane na kreativnosti i odličnim rešenjima. Tri rada su se ipak po ukupnim ocenama izdvojila i ona su rangirana na trećem, drugom i prvom mestu.”

Treće mesto osvojio je rad “Živela!”, autorskog para Milica Joksimović i Boris Mitrović, iz Why Not Agency

Drugo mesto pripalo je radu “Gotovo za 10 minuta!”, autora Nataše Kresojević i Novaka Novakovića iz agencije Luna TBWA

Na ovogodišnjem takmičenju Young Lions Srbija žiri je kao najbolji ocenio rad „Pregledaj se! Meni za ljubav.“,  autorskog tandema Nevena Petrović i Nikola Mijailović iz agencije McCann Beograd

Pobednički rad je po oceni žirija najinovativnije, drugačije i najsmislenije odgovorio na zadatak. Odabran je odličan insight koji je relevantan za brifiranu ciljnu grupu kojoj se obraća kampanja. Vizuelno rešenje i poruka su jasni, razumljivi i samo rešenje sa lako može primeniti i na ostalim medijima a ne samo kao print oglas, a što je bio jedan od zahteva.

Uspeli su da pronađu apel, kojim se od svih predloženih rešenja angažuje široka publika. Pri tom njihovo  rešenje ima potencijal da se proširi, čime se dodatno dobija na snazi ovakve inicijative.  Na odluku žirija uticala je  takođe  mogućnost  prilagodljivosti svim geografskim lokacijama (urban, rural), demografskim i psihografskih grupama. A iznad svega pokreće snažnu emocionalnu reakciju, svakoga ko je nekoga izgubio, će da dotakne i zato se pamti i ostaje sa nama, to je ona poruka na koju niko ne može da ostane imun.

Pobednički par predstavljaće Srbiju u Kanu tokom juna, a mnogi od prispelih radova izvesno će početi svoj život kroz buduće kampanje. 

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Komunikacijski laboratorij je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Advertiser Serbia5. јун 2024.

Bliski susreti paške vrste

Advertiser Serbia27. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Vakcinacija protiv prevara“ za Addiko bank

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Petra Krulc je nova regionalna direktorica strateškog kreativnog razvoja u Futuri DDB

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Represent Communications osvojio prvu nagradu u kategoriji Employer Branding na IAB MIXX Awards

Advertiser Serbia22. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] IMAGO OGILVY: „kompare.hr“

Advertiser Serbia22. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Kuvar za sva čula“ za Nestle

Advertiser Serbia17. мај 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] OVATION: „Vrh trougao“ za Doritos

Advertiser Serbia16. мај 2024.