Festivali

Otvorene prijave za Eurobest 2023

Festivali

Nagrade Eurobest predstavljaju merilo za kreativnu i efikasnu tržišnu komunikaciju u Evropi.

 

Šta je novo na Eurobest-u 2023

Proširena nagrada Entertainment Eurobest – Nagrada je proširena usled ekspanzije gejming industrije Branded Gaming sekcijom.
Sve veći trend korišćenja platformi video igara kao sredstva kreativnog izražavanja doveo je do značajnog porasta broja prijava. Ovo je dovelo do povećanog broja nagrađenih koji koriste platforme za igre kao kanal za kreativnost, tako da su ove promene uvedene kako bi se proslavio rad koji koristi igru da bi napravio razliku.
Da bi bio uspešan, rad će morati da pokaže kako su se brendovi uspešno uključili u kompleksne zajednice video igara i neprimetno dodali stvarnu vrednost celokupnom iskustvu igara dok su podsticali komercijalni uspeh.

Osvežena Media Eurobest nagrada – Cilj ove promene je da se uskladi sa dinamičnim pejzažom medijske industrije. Takođe je došlo do blagog restrukturiranja kategorija uz dodatak sekcije „Insights & Media Strategy“. Ažurirana nagrada za medije nastoji da proslavi veštinu iskorišćavanja medija za širenje poruke brenda i promenu ponašanja ili angažovanje potrošača u velikom obimu. Radove u sekciji „Excellence in Media Craft“ mogu da prijave samo Nezavisne medijske agencije ili kompanija u vlasništvu Medijske mreže ili Nezavisne medijske mreže.

Povlačenje nagrade Mobile Eurobest – Mobilni uređaji su ugrađeni u rad na svim kanalima i disciplinama. Tokom proteklih nekoliko godina, kreativnost vođena mobilnim uređajima proširila se na mnoge različite nagrade, od Direct i Entertainment to Healthcare i Commerce. Da bi se ispratile ove promene, kategorije u Mobile Awards su integrisane u relevantne Eurobest nagrade.

Metaverse u okviru Eurobest nagrada – Eurobest uvodi Metaverse u kategorije fokusirane na New Realities i Emerging Tech. Za potrebe nagrada, upotreba Metaverzuma je definisana kao „kreativna primena imerzivnih iskustava koja kreativno pomeraju granice tehnologije“.

Ugrađivanje održivosti u nagrade Eurobest – Eurobest je ponosni član Ad Net Zero i kao deo toga, želi da podrži napor industrije da smanji uticaj ugljenika – od razvoja, proizvodnje i emitovanja kreativnog rada na realnu neto nulu do 2030. godine.

Počevši od ove godine, svi učesnici će biti podstaknuti da daju informacije koje opisuju njihove emisije C02 kao deo proizvodnog procesa, koristeći AdNet Zero akcioni plan u pet tačaka kao vodič. U ovoj prvoj godini, informacije se neće koristiti kao deo procesa žiriranja, već će se koristiti za razumevanje stanja u evropskoj kreativnosti.

Težnja ka različitosti, jednakosti i inkluziji – Za 2023. godinu, učesnici će biti podstaknuti da daju informacije o sastavu timova koji su uključeni „iza kamere“ i sve relevantne informacije o DE&I agendi brenda ili agencije. Iako ove informacije neće biti deo pisanog podneska i stoga neće doprineti ocenjivanju, one imaju za cilj merenje napretka i pomoć u informisanju budućih kriterijuma.

Uvođenje kulturnog konteksta na Eurobest nagrade
Dok pristžu radove iz cele Evrope, Eurbet prepoznaje i ceni različite kulturne kontekste koji oblikuju i utiču na svaki rad. Ovi kulturni uvidi možda nisu jasni svima u žiriju, tako da je veoma važno razumeti kulturne nijanse određenog dela i zašto je ono značajno na tržištu na kome se pojavilo.

Da bi se osigurale jednake mogućnosti za uspeh, sada je obavezno uključiti kulturni kontekst uz svaki prijavljeni rad. Ovo uključuje detaljno objašnjenje kulturnih zamršenosti koje okružuju rad i njegovog značaja na specifičnom tržištu na kojem je sproveden.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Znate li da zadržite pažnju korisnika? Evo kako je L’Oreal to uspeo na Snapu!

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Prvi HR.Weekend oduševio sve posetioce

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Golden Drum, festival kreativnosti: Povećanje broja prijavljenih radova na takmičenje

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Zadivite regiju: Otvorene su prijave za BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Weekend.16 opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala i oduševio oko 6000 posetilaca

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Rovinj je ponovno centar događanja – otvoren Weekend Media Festival

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Sve je više casual gamera, kako pridobiti njihovu pažnju?: ‘Naša platforma zna kako da dopre do njih!’

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Novi pogled na planiranje medijskih investicija na Weekendu će ponuditi stručnjaci IAB-a Croatia

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Još nas samo 6 dana deli od najboljeg Weekenda u godini

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Koristite li napredne načine targetiranja publike? Proverite kako je ovaj hrvatski brend pomoću Meta inovativnih tehnologija ostvario izvrsne rezultate!

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Young Drummers: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Na Weekend Media Festivalu uz BalCannes saznajte vlada li kreativni nered u regiji!

Advertiser Serbia12. септембра 2023.

Šta poneti na ovogodišnji Weekend Media Festival?

Advertiser Serbia11. септембра 2023.

Poznati prvi predavači na 11. SoMo Borcu!

Advertiser Serbia7. септембра 2023.