Ljudi

Anđela Buljan Šiber nova predsednica Uprave HURA-e

Porast domaćih i inostranih prihoda kompanija članica HURA-e kao prepoznat kvalitet Dana komunikacija na svetskom nivou samo su neka od dostignuća HURA-e i njenih kompanija članica predvođenih Davorom Bruketom, a pred novim je rukovodstvom zadatak održavanja kontinuiteta izvrsnosti i inovativnosti

 

Anđela Buljan Šiber preuzima rukovodstvo Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e). Dugogodišnju članicu HURA-e, Organizacijskog odbora Dana komunikacija i vlasnicu agencije Izone Skupština HURA-e izabrala je za novu predsednicu Uprave HURA-e. Uz nju, novi članovi Uprave su Rajna Cuculić (MediaCom), Vanja Bertalan (Human), Jelena Fiškuš (Studio Sonda) i Kristina Laco (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri).

Nova Uprava preuzeće dužnosti koje su tokom prethodne četiri godine obavljali Božidar Abramović, Daniel Ackermann, Mario Fraculj i Andrea Štimac predvođeni predsednikom Davorom Bruketom. Fokus na kvalitet i dostupnost edukacije, uključenost na međunarodnoj strukovnoj sceni te porast broja prijava na strukovna takmičenja, uz povećanje broja članica te porast njihovih prihoda, samo su neki od uspeha ove Uprave. Uz brojne druge aktivnosti, za vreme njihovog mandata izdato je čak osam smernica za agencijsku dobru praksu, a najveći projekat HURA-e– Dani komunikacija – nominovani su za najbolji svetski event, čime mu je britanski Association Excellence Awards dodelio posebno priznanje i još jednom ukazao na važnost festivala.

null

Davor Bruketa, predsednik Uprave u odlasku, rekao je: „Četiri godine iza nas bile su izrazito produktivne; ostvarivali smo ciljeve koji su se možda činili i nezamislivim. Standarde industrije zajedno smo podigli na jedan novi nivo i više nema povratka – nadalje trebamo i možemo da beležiti samo uspon. Verujem da će nova Uprava, baš poput nas, u potpunosti dati sebe u ostvarivanje itekako ambicioznih ciljeva, a mi ćemo biti tu da ih podržavamo s ostalim članovima HURA-e. Radujem se i nestrpljivo iščekujem sve što sledi.“

Pred novim rukovodstvom vodećeg strukovnog udruženja u sektoru hrvatskih tržišnih komunikacija – koje će uz direktoricu HURA-e Dunju Ivanu Ballon i HURA-in tim raditi na izvrsnosti i podizanju standarda oglašivačke industrije – uzbudljiv je četverogodišnji mandat. Ciljevi nove Uprave obuhvataju kontinuitet svih važnijih aktivnosti, dodatno jačanje reputacije struke te omogućavanje još veće vidljivosti agencija u regiji i šire.

Zajedno otvaramo novo poglavlje HURA-e; pred nama je zahtevan zadatak – unaprediti i podići na nov nivo već fantastične rezultate. Drago nam je što su agencije članice HURA-e prepoznale naše dosadašnje pojedinačne napore uložene u rast industrije i odabrale nas kao predstavnike posvećene jačanju struke“, izjavila je Anđela Buljan Šiber, nova predsednica Uprave HURA-e.

HURA danas, u odnosu na početak mandata Uprave u odlasku, broji 62 % više agencija članica, za koje se procenjuje da zastupaju impresivnih 75 % ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj, a u odnosu na 2015. godinu zabeležen je porast prihoda od prodaje agencijskih usluga u inostranstvu od 65 %. Drastično je porastao broj HURA-inih projekata, čime se HURA-in tim tokom poslednje četiri godine povećao od jednog na čak sedam zaposlenih. U Rovinj su na Dane komunikacija pristizali najveći svetski stručnjaci, a iz HURA-e poručuju da planiraju i dalje da daju sve od sebe kako bi svako novo izdanje festivala, kao i svih drugih projekata Udruženja, bilo bolje od prethodnog.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Ljudi

[POGLED SA VRHA 2019/20] LANA BEDEKOVIĆ ROSANDIĆ, Alert: „Kad podvučem crtu, 2019. godina je za Alert bila odlična“

Advertiser Serbia10. decembra 2019.

[POGLED SA VRHA 2019/20] MARINA ČULIĆ FISCHER, Dialog Komunikacije
: „Jako smo zadovoljni s rezultatima koje ćemo ostvariti u 2019. godini, svi naši poslovni pokazatelji pokazuju rast“

Advertiser Serbia9. decembra 2019.

DANKA TRBOJEVIĆ nova direktorica agencije DRIVE

Advertiser Serbia6. decembra 2019.

5 vrhunskih kreativaca iz ex-YU regiona među članovima žirija prestižnog Njujorškog Festivala Advertajzinga

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Majkl Blumberg uložio 100 miliona dolara u reklame protiv Trampa

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Mirko Ilić otvorio svoju izložbu „Tolerancija“ u Beogradu

Advertiser Serbia17. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

BORA MILJANOVIĆ za TV Prva: Twitter je zabranio političko oglašavanje – šta to znači za Srbiju?

Advertiser Serbia5. novembra 2019.

Krivična prijava protiv glavnog urednika TV Happy Milomira Marića

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

VOJISLAV BRAJOVIĆ, Predsednik UDUS-a: „Postignuća dramskih umetnika su nemerljivo veća i bolja od njihovog statusa“

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Kolumna DARKA JOVANČIĆA, Digital Group Account Manager DIRECT MEDIA United Solutions: Da li možemo u potpunosti verovati veb-sajt analitici i zašto ne?

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.

21. SEMPL, MAIRA GENOVESE: Poznajete generaciju Z i aplikaciju o kojoj svi govore?

Advertiser Serbia24. oktobra 2019.