Ljudi

Anđela Buljan Šiber nova predsednica Uprave HURA-e

Porast domaćih i inostranih prihoda kompanija članica HURA-e kao prepoznat kvalitet Dana komunikacija na svetskom nivou samo su neka od dostignuća HURA-e i njenih kompanija članica predvođenih Davorom Bruketom, a pred novim je rukovodstvom zadatak održavanja kontinuiteta izvrsnosti i inovativnosti

 

Anđela Buljan Šiber preuzima rukovodstvo Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e). Dugogodišnju članicu HURA-e, Organizacijskog odbora Dana komunikacija i vlasnicu agencije Izone Skupština HURA-e izabrala je za novu predsednicu Uprave HURA-e. Uz nju, novi članovi Uprave su Rajna Cuculić (MediaCom), Vanja Bertalan (Human), Jelena Fiškuš (Studio Sonda) i Kristina Laco (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri).

Nova Uprava preuzeće dužnosti koje su tokom prethodne četiri godine obavljali Božidar Abramović, Daniel Ackermann, Mario Fraculj i Andrea Štimac predvođeni predsednikom Davorom Bruketom. Fokus na kvalitet i dostupnost edukacije, uključenost na međunarodnoj strukovnoj sceni te porast broja prijava na strukovna takmičenja, uz povećanje broja članica te porast njihovih prihoda, samo su neki od uspeha ove Uprave. Uz brojne druge aktivnosti, za vreme njihovog mandata izdato je čak osam smernica za agencijsku dobru praksu, a najveći projekat HURA-e– Dani komunikacija – nominovani su za najbolji svetski event, čime mu je britanski Association Excellence Awards dodelio posebno priznanje i još jednom ukazao na važnost festivala.

null

Davor Bruketa, predsednik Uprave u odlasku, rekao je: „Četiri godine iza nas bile su izrazito produktivne; ostvarivali smo ciljeve koji su se možda činili i nezamislivim. Standarde industrije zajedno smo podigli na jedan novi nivo i više nema povratka – nadalje trebamo i možemo da beležiti samo uspon. Verujem da će nova Uprava, baš poput nas, u potpunosti dati sebe u ostvarivanje itekako ambicioznih ciljeva, a mi ćemo biti tu da ih podržavamo s ostalim članovima HURA-e. Radujem se i nestrpljivo iščekujem sve što sledi.“

Pred novim rukovodstvom vodećeg strukovnog udruženja u sektoru hrvatskih tržišnih komunikacija – koje će uz direktoricu HURA-e Dunju Ivanu Ballon i HURA-in tim raditi na izvrsnosti i podizanju standarda oglašivačke industrije – uzbudljiv je četverogodišnji mandat. Ciljevi nove Uprave obuhvataju kontinuitet svih važnijih aktivnosti, dodatno jačanje reputacije struke te omogućavanje još veće vidljivosti agencija u regiji i šire.

Zajedno otvaramo novo poglavlje HURA-e; pred nama je zahtevan zadatak – unaprediti i podići na nov nivo već fantastične rezultate. Drago nam je što su agencije članice HURA-e prepoznale naše dosadašnje pojedinačne napore uložene u rast industrije i odabrale nas kao predstavnike posvećene jačanju struke“, izjavila je Anđela Buljan Šiber, nova predsednica Uprave HURA-e.

HURA danas, u odnosu na početak mandata Uprave u odlasku, broji 62 % više agencija članica, za koje se procenjuje da zastupaju impresivnih 75 % ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj, a u odnosu na 2015. godinu zabeležen je porast prihoda od prodaje agencijskih usluga u inostranstvu od 65 %. Drastično je porastao broj HURA-inih projekata, čime se HURA-in tim tokom poslednje četiri godine povećao od jednog na čak sedam zaposlenih. U Rovinj su na Dane komunikacija pristizali najveći svetski stručnjaci, a iz HURA-e poručuju da planiraju i dalje da daju sve od sebe kako bi svako novo izdanje festivala, kao i svih drugih projekata Udruženja, bilo bolje od prethodnog.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Ljudi

Ask an expert: Dragan Lončar, Ekonomski fakultet, prodekan za saradnju sa privredom

Advertiser Serbia4. juna 2020.

IGOR MLADINOVIĆ: „Pitanje je da li uopće živimo ili samo bivamo, zarobljeni u rutinu i konzumerizam“

Advertiser Serbia29. maja 2020.

Zuckerberg: Društvene mreže ne bi smele da budu „arbitri istine“

Advertiser Serbia28. maja 2020.

IGOR ČERNIŠEVSKI: „Živimo u neslavnom trenutku koji teži da nas odmakne od onoga što je ljudsko u nama“

Advertiser Serbia28. maja 2020.

VLADIMIR ĆOSIĆ: „U svetu paradoksa, čuda prestaju da nas čude“

Advertiser Serbia27. maja 2020.

VANJA BLUMENŠAJN: „Konstantan rast je postao nova nad-religija“

Advertiser Serbia26. maja 2020.

MILOJE SEKULIĆ: „Ulazimo u ono što teoretičari nazivaju „the new normal”, a šta će to biti, bojim se da će svako imati svoju viziju“

Advertiser Serbia25. maja 2020.

Louise Tingström, radila je spajanja vredna 200 milijardi evra a 27. maja je na DK Talks-u

Advertiser Serbia22. maja 2020.

Podkast Džoa Rogana prelazi na Spotify, ugovor 100 miliona dolara

Advertiser Serbia21. maja 2020.

Ask an expert: SLOBODAN ĐINOVIĆ, direktor kompanije Orion Telekom

Advertiser Serbia19. maja 2020.

VESNA BEGANOVIĆ, Via Media: „Mi smo važna karika u oporavku i modernizaciji ekonomije“

Advertiser Serbia15. maja 2020.

REM pokrenuo postupak protiv Željka Mitrovića

Advertiser Serbia14. maja 2020.

BK10 predstavlja: Komunikacija u vremenu pandemije

Advertiser Serbia14. maja 2020.

Branka Batričević članica žirija MIXX Awards Europe

Advertiser Serbia11. maja 2020.

Komunikacijski laboratorij suosnivač mreže regionalnih agencija SEEnthesis

Advertiser Serbia7. maja 2020.