Ljudi

Anđela Buljan Šiber nova predsednica Uprave HURA-e

Porast domaćih i inostranih prihoda kompanija članica HURA-e kao prepoznat kvalitet Dana komunikacija na svetskom nivou samo su neka od dostignuća HURA-e i njenih kompanija članica predvođenih Davorom Bruketom, a pred novim je rukovodstvom zadatak održavanja kontinuiteta izvrsnosti i inovativnosti

 

Anđela Buljan Šiber preuzima rukovodstvo Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA-e). Dugogodišnju članicu HURA-e, Organizacijskog odbora Dana komunikacija i vlasnicu agencije Izone Skupština HURA-e izabrala je za novu predsednicu Uprave HURA-e. Uz nju, novi članovi Uprave su Rajna Cuculić (MediaCom), Vanja Bertalan (Human), Jelena Fiškuš (Studio Sonda) i Kristina Laco (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri).

Nova Uprava preuzeće dužnosti koje su tokom prethodne četiri godine obavljali Božidar Abramović, Daniel Ackermann, Mario Fraculj i Andrea Štimac predvođeni predsednikom Davorom Bruketom. Fokus na kvalitet i dostupnost edukacije, uključenost na međunarodnoj strukovnoj sceni te porast broja prijava na strukovna takmičenja, uz povećanje broja članica te porast njihovih prihoda, samo su neki od uspeha ove Uprave. Uz brojne druge aktivnosti, za vreme njihovog mandata izdato je čak osam smernica za agencijsku dobru praksu, a najveći projekat HURA-e– Dani komunikacija – nominovani su za najbolji svetski event, čime mu je britanski Association Excellence Awards dodelio posebno priznanje i još jednom ukazao na važnost festivala.

null

Davor Bruketa, predsednik Uprave u odlasku, rekao je: „Četiri godine iza nas bile su izrazito produktivne; ostvarivali smo ciljeve koji su se možda činili i nezamislivim. Standarde industrije zajedno smo podigli na jedan novi nivo i više nema povratka – nadalje trebamo i možemo da beležiti samo uspon. Verujem da će nova Uprava, baš poput nas, u potpunosti dati sebe u ostvarivanje itekako ambicioznih ciljeva, a mi ćemo biti tu da ih podržavamo s ostalim članovima HURA-e. Radujem se i nestrpljivo iščekujem sve što sledi.“

Pred novim rukovodstvom vodećeg strukovnog udruženja u sektoru hrvatskih tržišnih komunikacija – koje će uz direktoricu HURA-e Dunju Ivanu Ballon i HURA-in tim raditi na izvrsnosti i podizanju standarda oglašivačke industrije – uzbudljiv je četverogodišnji mandat. Ciljevi nove Uprave obuhvataju kontinuitet svih važnijih aktivnosti, dodatno jačanje reputacije struke te omogućavanje još veće vidljivosti agencija u regiji i šire.

Zajedno otvaramo novo poglavlje HURA-e; pred nama je zahtevan zadatak – unaprediti i podići na nov nivo već fantastične rezultate. Drago nam je što su agencije članice HURA-e prepoznale naše dosadašnje pojedinačne napore uložene u rast industrije i odabrale nas kao predstavnike posvećene jačanju struke“, izjavila je Anđela Buljan Šiber, nova predsednica Uprave HURA-e.

HURA danas, u odnosu na početak mandata Uprave u odlasku, broji 62 % više agencija članica, za koje se procenjuje da zastupaju impresivnih 75 % ukupnih marketinških budžeta u Hrvatskoj, a u odnosu na 2015. godinu zabeležen je porast prihoda od prodaje agencijskih usluga u inostranstvu od 65 %. Drastično je porastao broj HURA-inih projekata, čime se HURA-in tim tokom poslednje četiri godine povećao od jednog na čak sedam zaposlenih. U Rovinj su na Dane komunikacija pristizali najveći svetski stručnjaci, a iz HURA-e poručuju da planiraju i dalje da daju sve od sebe kako bi svako novo izdanje festivala, kao i svih drugih projekata Udruženja, bilo bolje od prethodnog.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Ljudi

Bogatstvo Zakerberga premašilo 100 milijardi dolara

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

Apple-ov direktor marketinga Phil Schiller odlazi sa te pozicije

Advertiser Serbia6. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Jeff Bezos u jednom danu bogatiji za 13 milijardi dolara

Advertiser Serbia22. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.

Stručnjak za e-zdravlje dr Šari Langemak: „Telemedicina ključna za kontrolu pandemija u budućnosti“

Advertiser Serbia15. jula 2020.

Grupa milionera traži da im se uvećaju porezi zbog krize izazvane pandemijom

Advertiser Serbia14. jula 2020.

Ilon Mask u jednom danu bogatiji za šest milijardi dolara

Advertiser Serbia11. jula 2020.

Saopštenje Upravnog odbora RTS-a o kandidatima za generalnog direktora

Advertiser Serbia7. jula 2020.

Preminuo Enio Morikone

Advertiser Serbia6. jula 2020.

Dvejn Džonson najplaćenija zvezda na Instagramu

Advertiser Serbia6. jula 2020.

Preminuo Milton Glaser, tvorac logoa „I ♥ NY“

Advertiser Serbia28. juna 2020.

PREDRAG VOJINOVIĆ: „Živimo u doba egzibicionizma, voajerizma, materijalizma i egoizma“

Advertiser Serbia26. juna 2020.

DAVOR BRUKETA: „Nadam se da ćemo pronaći način da prestanemo nanositi bol jedni drugima kao i drugim vrstama“

Advertiser Serbia25. juna 2020.