Brendovi

[SEE MARKETING 2023/24] IVANA BOJBAŠA, Hemofarm: „Tokom 2023. fokus nam je bio na aktivnoj komunikaciji i interakciji sa našim potrošačima”

Koliko je marketing odeljenje bitno za svaku uspešnu kompaniju – ne moramo uopšte da napominjemo…Upravo zbog toga, reč smo dali rukovodiocima marketing sektora/odeljenja značajnih kompanija u regionu Jugoistočne Evrope. Ovom prilikom, čast je pripala Ivani Bojbaši, direktorki marketinga i prodaje za CHC/OTC u Hemofarmu…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

 

Na koje marketinške aktivnosti ste stavili akcenat u 2023?

– Tokom 2023. fokus nam je bio na aktivnoj komunikaciji i interakciji sa našim potrošačima. Pored toga što smo usredsređeni na lekare i farmaceute, u 2023. smo takođe dali prioritet povezivanju sa krajnjim potrošačima. Ovo nije bilo ograničeno samo na lansiranje proizvoda i promocije, već je uključivalo i edukaciju opšte populacije o važnim zdravstvenim temama kao što je upotreba probiotika uz antibiotike, šta je to sindrom nervoznih creva i kako ga sprečiti i lečiti, važnost SPF zaštite za zdravlje kože, itd. Pored toga, naši potrošači učestvuju u velikom međunarodnom STADA zdravstvenom istraživanju, pružajući vredan uvid u opšte zdravlje, navike i stavove stanovništva.

Naš fokus na edukaciju potrošača nam je podjednako važan kao i naše promotivne aktivnosti, tako da smo 2023. obeležili i 20 godina PROBIOTIC-a, kao jednog od najuspešnijih domaćih brendova koji je u velikoj meri doprineo građenju svesti o važnosti primene probiotika i njihovog uticaja na opšte zdravlje.

Na koju vrstu marketinških aktivnosti ćete staviti akcenat u 2024. godini: novi proizvodi, cenovna politika, distribucija ili promotivne aktivnosti?

– Plan nam je proširenje portfolija, tj. uvođenje novih proizvoda, kako bismo našim potrošačima pružili širok spektar opcija u različitim CHC/OTC kategorijama. Kao lider u industriji, Hemofarm ima za cilj da našim potrošačima obezbedi najnovije i najinovativnije proizvode u svim farmakoterapijskim grupama.

Koje probleme u funkcionisanju vašeg kompanijskog marketinga ste prepoznali u 2023 godini? Dajte predloge za njihovo razrešenje

– Ne samo u marketingu, već u svim funkcijama bilo koje industrije je vrlo važna kvalitetna integracija novih talenata u tim i u sistem. Ono, na šta smo mi u Hemofarmu ponosni, je da smo uz pomoć našeg onboarding procesa uspeli da nove ljude lako i brzo uvedemo u našu industriju.

Za marketing u današnje vreme je od ključnog značaja da bude brz, efikasan i da može adekvatno da reaguje na promene na tržištu i najbolje odgovori na potrebe potrošača.

Koja su vaša očekivanja kada su u pitanju trendovi u oblasti marketinga, advertajzinga i medija u 2024. godini?

– Moja očekivanja od trendova u 2024. su u skladu sa onima iz prethodnih godina – nastavak digitalizacije medijskog prostora, dodatno ulaganje u oglašavanje u digitalu, personalizacija, kao i razvoj sopstvenih kanala komunikacije. Ipak, naš fokus će biti i na održivom razvoju, posebno pri razvoju novih proizvoda i kreiranju promotivnih materijala.

Kako je Hemofarm lider u održivom poslovanju, veoma je važno da kroz naše aktivnosti edukujemo tržište i sve posmatramo kroz prizmu dodatne vrednosti koju donosimo za svakog od potrošača.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

Otvoren novi salon Forma Ideale u Šapcu

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativniji sladoled, IICC nagrada i za najbolje tehničko rešenje

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Nestlé finansijski izveštaj za 2023. beleži stabilan organski rast od 7,2 %

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Najnovije Glovo partnerstvo donosi sveža i još uvek topla peciva u domove korisnika – Skroz dobra pekara od sada je dostupna i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Izabrani pobednici 13. mts app konkursa

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Turnir u igri League of Legends koji ste čekali

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Pet alata na bazi AI za maksimalnu produktivnost na radnom mestu – sa vašeg telefona

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Putovanja su upravo postala mnogo pametnija zahvaljujući seriji Samsung Galaxy S24

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.