Mediji

Saopštenje UNITED MEDIA: Telekom kao preprodavac programa RTS-a ne sme da diskriminiše građane u dijaspori

Mediji

Telekom je odgovorio United Grupi, ali mi nismo prava adresa, već građani kojima cenovnom politikom uskraćuju pravo da u budućnosti gledaju programe javnog servisa. Različito su procenili građane u dijaspori, tražeći za program RTS u nekoj zemlji 20 centi, a u nekoj drugoj čak 1,2 evra. Nisu odgovorili kojom su skalom merili – ko koliko vredi

 

Telekom obmanjuje javnost uveravajuću korisnike da je njihova cena od 1,2 evro „korektna“ i da United Grupa zarađuje 15 evra po korisniku. Odbijaju opet da kažu jedinu istinu, a to je da za 15,9 evra preko NET TV gledaocima omogućavamo gledanje 200 televizijskih kanala i slušanje 200 radio stanica.

Preprodavac Telekom, koji prodaje programe RTS-a u dijaspori, a koje su već platili građani i država Srbija sa 90 miliona evra godišnje, tako diskriminiše gledaoce i ostavlja nekoliko stotina hiljada građana bez programa nacionalne televizije.

Misija javnih servisa je da svim građanima pod jednakim uslovima omoguće da gledaju program iz matične zemlje i tako očuvaju svoj jezik, kulturu i običaje. Na tu misiju zaboravio je Telekom kada je uputio zahtev sa 20 puta višim cenama mesečno po korisniku.

Koliko je cenovna politika Telekoma nekorektna prema dijaspori govori i podatak da BBC WORLD svoj program vesti naplaćuje 1 evrocent po korisniku, što znači da je Telekom odlučio da 120 puta skuplje od BBC WORLD programa preprodaje program srpskog javnog servisa. I od ostalih javnih servisa cenovna politika Telekoma veća je za 20 do 40 puta.

Svim javnim servisima u regionu i Evropi očigledno je najvažniji odnos prema gledaocima, jer su već donirani od države ili od građana putem pretplate, a podsećamo RTS se finansira i na jedan i drugi način.

Zbog toga su birokratska obrazloženja Telekoma potpuno neutemeljana, jer smo već upozoravali javnost kakav će biti efekat saradnje između RTS i Telekoma.

United Grupa beleži konstatan rast broja korisnika zahvaljujući superiornoj ponudi koja obuhvata najbolji informativni, filmski, serijski i sportski program. Očekujemo i u budućnosti još novih gledalaca, jer smo nedavno tim televizije Nova S pojačali sa kultnim i najgledanijim emisijama „Utisak nedelje“ i „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

United Grupa će nastaviti da se pravnim sredstvima bori protiv diskriminacije građana koji žive u inostranstvu, jer smatramo da je naša obaveza da obezbedimo nacionalni program svim gledaocima u dijaspori po fer uslovima, jer je taj program već plaćen novcem građana Srbije.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Sedmični pregled gledanosti televizije od 10. do 16. juna 2024

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Uzbudljive priče i ove nedelje na TV programu

Advertiser Serbia18. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 3. dan: Skyshowtime CEO podelio uvide, Lionsgate prikazao novi sadržaj, TV product showcase, Pickbox proslavio 10 godina

Advertiser Serbia13. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 2. dan: Keynote govori Warner Bros. Discovery i BBC Studios, skrininzi i predstavljanja velikih studija iz SAD

Advertiser Serbia12. јун 2024.

NEM Dubrovnik 2024., 1. dan: Warner Bros. Discovery proslavio predstavljanje Maxa, IDTV predstavili novi sadržaj, buduća predsednica Uprave Hrvatskog Telekoma delila svoje uvide, AI kao goruća tema

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Leto na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Predstavljeni finalisti međunarodne radionice “Make the Scene!“, partnerskog projekta United Media i Pulskog Filmskog Festivala

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Odakle satelit među krompirima i malinama i kakve veze sa tim imaju Japanci i Tito

Advertiser Serbia7. јун 2024.

United Grupa započinje izgradnju novog terestrijalnog kabla između Atine i Soluna

Advertiser Serbia6. јун 2024.

SUPERSTAR 3 – Dom remasterizovanih domaćih klasika

Advertiser Serbia5. јун 2024.

United Grupa stvara najveću optičku mrežu u Jugoistočnoj Evropi pod brendom United Fiber

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Filmske avanture i ove nedelje na FilmBox kanalima

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Uspostavljena saradnja United Media i Fakulteta dramskih umetnosti

Advertiser Serbia3. јун 2024.

SkyShowtime otkriva impresivan spisak naslova koji stižu na platformu u toku 2024. godine i u nastavku

Advertiser Serbia3. јун 2024.

Filmovi koji će definitivno postati vaši favoriti

Advertiser Serbia28. мај 2024.