Brendovi

Samsung Electronics već 18 uzastopih godina na vrhu globalnog tržišta televizora

Brendovi

Samsung Electronics je još jednom potvrdio dominaciju na svetskom tržištu TV uređaja i već 18 godina je neprikosnoveni lider u ovom sektoru.

 

Agencija za ispitivanje tržišta Omdia objavila je da je Samsung ostvario udeo od 30,1 odsto na svetskom tržištu TV uređaja u 2023. godini, čime je potvrdio status lidera u sektoru kojim vlada još od 2006. Ovaj uspeh je velikim delom rezultat strateškog fokusa kompanije na premijum kategorije i televizore sa velikim ekranom na čelu sa najsavremenijim QLED i OLED modelima.

Od uvođenja 2017. godine Samsung linija QLED TV uređaja, uključujući najnovije Neo QLED modele, premašila je ukupnu prodaju od 40 miliona jedinica. Samo u 2023. godini je linija QLED ostvarila prodaju od 8,31 miliona jedinica.

Samsung je potvrdio neprikosnoveno liderstvo u sektoru premijum TV uređaja – naročito televizora većih od 75 inča i sa cenom preko 2500 dolara. Kompanija je zabeležila impresivan tržišni udeo od 60,5 odsto kad je reč o prodaji televizora skupljih od 2500 dolara i zadržala vodeću poziciju sa udelom u prodaji od 33,9 odsto za TV uređaje preko 75 inča. Pored toga, zahvaljujući izuzetnoj prodaji 98-inčnih modela, televizori veći od 90 inča su zadržali vođstvo sa tržišnim udelom od 30,4 odsto.

Oslanjajući se na uspeh ultravelikih i vrhunskih televizora na tržištu, Samsung je takođe ostvario značajne rezultate u OLED sektoru. Linija Samsung OLED TV uređaja kompanije je zabeležila prodaju 1,01 miliona jedinica u 2023. godine i ostvarila tržišni udeo od 22,7 odsto. Uz proširenu OLED liniju u 2024, očekuje se da Samsung tržišni udeo u OLED sektoru naglo skoči ove godine.

„Ponosni smo što smo već 18 godina priznati kao tržišni lider u svetskom sektoru TV uređaja, što potvrđuje trajno poverenje i lojalnost naših korisnika prema kompaniji Samsung“, izjavio je Es Dablju Džong, predsednik i direktor vizuelnih prikaza u kompaniji Samsung Electronics. „Potpuno smo posvećeni napretku sektora i, pored izuzetnog kvaliteta slike, ponudi svrsishodnog i dragocenog iskustva.“

Samsung Electronics je na sajmu CES 2024 prikazao revolucionarni NQ8 AI Gen3 procesor, označivši tako početak eru AI ekrana. Napredak u najnovijim čipsetovima i mogućnostima će iznova definisati domen pametnih televizora kroz integrisanje moderne AI uz Tizen OS kako bi AI ekrani postali centar inovacija pametnog doma.

Ova godina će biti još jedna godina značajnih inovacija za Samsung. Uz napredak u procesorima i najsavremenijim AI funkcijama, Samsung je na putu dalje transformacije kućne zabave i postavljanja novih standarda u sektoru TV uređaja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prvi put u Srbiji dodeljene nagrade „ESG Lideri“

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Proizvođač čokolade Toblerone kažnjen sa 337,5 miliona evra zbog nepoštene prakse

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.