Agencije

Prkosna čuvarkuća Erigeron canadensis

Digitalna kreativna agencija Drive, koja posluje u okviru I&F Grupe, realizovala je nedavno malu, kreativnu i veoma zanimljivu kampanju za concept store Gnezdo, koja je odjeknula društvenim mrežama

 

Kako concept store Gnezdo okuplja brendove posvećene održivom poslovanju, etičkoj proizvodnji i očuvanju životne sredine, ne samo deklarativno, već i kroz način proizvodnje i same proizvode koje plasiraju, kreativni tim agencije Drive je prepoznao potencijal za kampanju na veoma neobičnom mestu – ispred samog concept stora. Cela priča je počela tako što se ispred ulaznih vrata Gnezda, u samom centru Beograda, nedavno ugnezdila jedna samonikla biljka, Erigeron canadensis (srp. Repušnjača), za koju bi mnogi rekli da je korov i u najboljem slučaju je ignorisali. Za agenciju i klijenta, ta biljka koja je uprkos svemu i svima izbila iz betona, prepoznata je kao simbol neuništive prirode koji poseduje dodatno značenje, poetiku i iskonsku lepotu.

U kontekstu Beograda i vremena u kojem je zelenila sve manje, iako nam je sve više preko potrebno, osetili smo potrebu da učinimo nešto, makar simbolično, što će značiti nama samima, pa ako iko primeti i u tome prepozna iste stvari koje smo mi prepoznali, to je daleko više nego što smo uopšte i očekivali. Zato je prva stvar koju smo napravili ova simpatična bela ograda kojom smo biljku zaštitili, a zatim smo počeli i da je redovno zalivamo”, kaže Branislava Malić Ćosić, vlasnica i direktorka concept store Gnezdo.

null

Kako prolaznici i kupci nisu ostali ravnodušni prema ovom činu, agencija je, želeći da poruku podeli sa što širim auditorijumom, kreirala praktično minijaturni bilbord kao pozadinu na kojoj će se glavna zvezda, biljka čuvarkuća Gnezda još više istaći. “Dodali smo joj i hashtag poruku #PočniOdSvogDvorišta kako bismo isprovocirali dalju reakciju i eventualno pokrenuli niz sličnih akcija – ako ne kod drugih, onda da kuražimo nas same da se tom trasom sitnim koracima krećemo u pravom smeru”, kaže Zdravko Kevrešan, Associate Creative Director u agenciji Drive.

Cela ova mala, intimna akcija je doslovce planula na društvenim mrežama, a reakcije prevazilaze sva očekivanja. “Svesni smo da je ova akcija vrlo ograničenog uticaja, do te mere da nije čak ni borba sa nevidljivim vetrenjačama, niti smo mi nekakav David protiv Golijata; ali isto tako, verujemo da su velike promene inspirisane malim, emotivnim činovima pojedinaca, kao i da put od hiljadu kilometara počinje jednim korakom”, kaže Vladimir Ćosić, izvršni kreativni direktor u agenciji Drive.

Prema rečima agencije i klijenta, ovo je samo prva u nizu akcija koje možemo očekivati od ovog concept stora. “Mi nameravamo da nastavimo da se krećemo u tom pravcu, jer za nas, jedino takav biznis ima smisla. A i priroda to očekuje od nas”, zaključuje Branislava Malić Ćosić.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.