Agencije

[POGLED SA VRHA 2019/20] BRANISLAV ČERUBDŽIĆ, Homepage.Creative.Digital.: „U 2019 smo iskristalisali neke zamisli i doneli nove strateške odluke“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2020. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Branislavu Čerubdžiću, Direktoru agencije Homepage.Creative.Digital.…Razgovor vodio Nenad Danilović

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom prethodne godine?

Prošle godine imali smo puno posla, a novi klijenti koji su nam ukazali poverenje bili su za nas snažna motivacija da radimo bolje.

Pored toga, rekao bih da je 2019. godina bila i godina u kojoj smo iskristalisali neke zamisli. Doneli smo nove strateške odluke, verujem veoma važne za naše dalje delovanje.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2019?

– Kako se ne bih ponavljao iz godine u godinu, samo ću reći da se ništa suštinski nije promenilo. Pokušavamo i dalje da uradimo posao sa manjim budžetima od prethodnih, uz dodatnu optimizaciju resursa, na već urađenu optimizaciju resursa i tako do tačke pucanja.

Kada kažem do tačke pucanja, mislim na celu industriju, jer danas kada tražite usluge marketinških agencija kao da nije važno šta će vam one uraditi, već samo za koliko novca će to uraditi, što je pogrešno na više nivoa. To svakako ne vodi prosperitetu svih nas.

Naravno, uvek ima izuzetaka i kompanija koje gledaju da, uz dobre uslove angažovanja agencija, dobiju i kvalitet i neophodan nivo angažmana agencije što na kraju za posledicu ima dobru kampanju i svakako dobar poslovni rezultat.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u ovdašnjem privrednom okruženju.

– Uvođenje određene forme pitch procesa i tela koje reguliše taj proces, kao i podizanje svesti svih aktera, do te mere da uvidimo koliko nam je to svima važno, može dovesti do poboljšanja. Večiti sam optimista, ali po ovom pitanju mi je teško da to budem.

Kakva su Vam očekivanja za 2020. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu, a koje možete predstaviti javnosti?

– Neko vreme smo dosta radili na rebrendingu agencije, postavci našeg prisustva sa kancelarijom i u Beogradu, kadrovskom osnaživanju agencije, jačanju kompetencije tima i širenju portfolija usluga prateći trendove. Zato nismo pravili veće iskorake.

Mislim da je sada sazrelo u nama kuda želimo da idemo dalje, te smo spremni da učinimo veliki korak napred u 2020. godini.

Imam velika očekivanja od ove godine i radujem se da vidim sve što će nam ona doneti.☺

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2020. godini.

– Naravno. Sadašnjim, kao i našim budućim klijentima, želim pre svega da imamo odnose sa više međusobnog poverenja i razumevanja, kao i da izgradimo čvrste partnerske odnose, jer jedino na taj način možemo da gradimo velike stvari. Mi smo spremni! 😉

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „#ajmopratizube“ za Philips Sonicare

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.