Agencije

„Neću više da igram sam(a)“

Često možemo da čujemo da je za sticanje kolektivnog imuniteta, odnosno, povratka normalnom životu, potrebno da se vakciniše barem polovina punoletnih građana Srbije.

 

Podaci pokazuju da je ova brojka i premašena kada se radi o pojedinim kategorijama stanovništva, ali i da je najmanji procent vakcinisanih među mladima. Iz tih razloga, Ujedinjeni festivali Srbije pokrenuli su nacionalnu kampanju za vakcinaciju pod sloganom „Da budemo ponovo zajedno!“ u saradnji sa agencijom McCann Beograd, komunikacionim partnerom projekta koji je bio odgovoran za pronalaženje zajedničkog jezika sa mlađom populacijom.

Godina iza nas, sa punim pravom možemo da je nazovemo godina usamljenosti, bila je teška za sve, a naročito za mlade, kojima je najviše nedostajalo druženje i interakcija uživo. Istraživanje koje smo sproveli sa agencijom Polaris pokazalo je da za taj doživljaj uživo ne postoji online supstitut. Dok smo pripremali kampanju potrudili smo se da razumemo kako se mladi osećaju, kako razmišljaju, šta im najviše nedostaje, koje su njihove dileme vezane za vakcinaciju, i šta je to što bi ih motivisalo da se vakcinišu,“ objašnjava Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorka McCann Beograd, i dodaje „mi u Mekenu verujemo da svaki brend treba da ima smislenu ulogu u svetu u kojem živimo i uvek se rado odazivamo pozivima za kreiranje kampanja od šireg društvenog značaja. U ovom trenutku, smislena uloga Udruženih festivala Srbije jeste da apeluje na mlade da se vakcinišu i da time stvorimo priliku da svi budemo odgovorni i da ponovo budemo zajedno na bezbedan način. Kampanju smo kreirali glasom jedne generacije koji će, sigurna sam, biti svima jasan, a najviše onima kojima se obraća.“

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal fest i Nišville, želeli su da ukažu na sve veću fizičku i mentalnu izolaciju kojoj su svi izloženi, podsećajući da vreme festivala tek dolazi i da rešenje za odgovorno i bezbedno uživanje tokom ovih tradicionalnih druženja postoji – vakcinacija! Kampanju koja započinje dosad najžešću borbu za kraj pandemije i povratak normalnom životu, podržali su i nacionalna platforma Vlade Srbije – „Srbija stvara“, Ministarstvo zdravlja i gradske uprave Beograda i Novog Sada.

Mladi su u prethodnom periodu kritikovani da su neodgovorni, međutim to nisu poruke koje šaljete ako želite mlade na vašoj strani. Oni ne reaguju dobro na poruke straha i sve ono čemu smo bili izloženi u prethodnih 15 meseci. Njima je potrebno dati nadu, dati im viziju povratka normalnog života i to je ono što je njima glavna motivacija da se vakcinišu. Kampanja koja je kreirana u saradnji sa agencijom McCann upravo šalje ovakvu poruku i po povećanju broja vakcinisanih ispod 30 godina u poslednjih nekoliko dana, možemo reći da ona već daje odgovarajuće rezultate. Nakon veoma zapažene kampanje ODAKLE DOLAZI TVOJA ROBA koja je takođe rađena sa McCann i Ministarstvom Zdravlja, zadovoljstvo nam je da smo ponovo udružili snage u borbi za javno zdravlje celokupnog društva. Nakon pandemije, pred nama je još jedna borba, ovaj put za mentalno zdravlje i verujem da ćemo i tom izazovu zajedno odgovoriti sa snažnim kreativnim rešenjima i porukama,“ dodaje osnivač i direktor EXIT festivala, Dušan Kovačević.

U sklopu kampanje usmerene ka vakcinaciji mladih u Srbiji, pokrenut je sajt www.vracamozivot.rs koji će u realnom vremenu prikazivati napredak kampanje, kao i to koliko smo blizu krajnjem cilju – 50 odsto imunizovanog punoletnog stanovništva.

Tim:
Associate Creative Director: Miloš Paunović
Associate Creative Director: Dubravka Petrović
Head of Art: Jelena Grahovac
Copywriter: Dragana Božić
Executive Creative Director: Jana Savić Rastovac
Creative Director: Vladimir Simić
Group Account Director: Vera Aćimović
Senior Strategic Planner: Aleksandar Milojević
AV manager: Nebojša Ereš
Produkcija: Cloud21
Reditelj: Lazar Bogdanović

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Effie Index 2023: Najefektivnije kampanje u Hrvatskoj i svetu tokom 2023

Advertiser Serbia14. јун 2024.

WOMAN.COMM OF THE 2024 YEAR NAGRADE – Sada za ceo Adriatic region!

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Direct Media i agencija Ipsos predstavili istraživanje o generaciji rođenoj 2010. i kasnije

Advertiser Serbia11. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.