Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Brendovi

BEOGRAD – Upravni odbor Srpske asocijacije menadžera je na 17. godišnjicu od osnivanja ovog Udruženja, pokrenuo inicijativu „Odgovornost za budućnost“ posvećenu odgovornom ponašanju prema svim učesnicima na tržištu, posebno ističući odgovornu ulogu menadžera prema budućim generacijama i životnom okruženju.

 

Kako ističu u inicijativi, moderan način poslovanja i tehnologije doneli su izazove – širom sveta zaposleni su nezadovoljni, nemotivisani i neangažovani, menadžeri su rastrzani, dobavljači pod pritiscima, a potrošači često ne veruju brendovima i kompanijama koje stoje iza njih. Na sličan način, često ni lokalne zajednice i društvo ne osećaju da kompanije istinski ispunjavaju svoje obaveza prema društvu, životnoj sredini i planeti.

Kao članovi Srpske asocijacije menadžera i odgovorni menadžeri, želimo da predvodimo organizacije koje su usmerene na ljude i koje teže da tehnologiju stave u funkciju kreiranja dobrobiti za društvo, kao i da promovišemo poslovno ponašanje kompanija i menadžera koje unapređuje, poboljšava i pozicionira sve svoje ključne stejkoholdere“, istakao je predsednik SAM-a Mihailo Janković, naglašavajući da društveni doprinos i nove vrednosti treba posmatrati kao jednako važne kao i ostvarenje poslovnih rezultata.

SAM svojim primerom želi da promoviše širok spektar odgovornog ponašanja menadžera i kompanija i poštovanje etičkih načela. Iako ovom Inicijativom ne mogu garantovati navedena ponašanja svih učesnika u jednom društvu, mogu barem, kako kažu, da uspostave standarde kojima će stremiti svi profesionalni menadžeri.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ bazira se na Etičkom kodeksu SAMa, dobrim poslovnim običajima, zakonu i načelima odgovornog poslovanja, a to su: poštovanje dobrih poslovnih praksi, ulaganje i razvijanje zaposlenih, razvijanje dobrih odnosa sa kupcima, dobavljačima i drugim partnerima, stvaranje dugoročne vrednost vlasnicima kapitala, kao i odgovornost prema životnoj sredini i poštovanje svih učesnika na tržištu.

Najuspešnije kompanije u svetu već su krenule u pravcu kreiranja vrednosti za sve svoje stejkholdere. Najbolji primer je “Izjava o svrsi korporacija” (Statement on the Purpose of a Corporation), poznata i kao „Business Roundtable Statement,“ potpisana je u avgustu 2019. godine u Vašingtonu. To je bio događaj na kojem su se direktroi najuspešnijih kompanija u SAD-u okupili kako bi izrazili promenu u percepciji svrhe korporacija.

Potpisivanje ove inicijative je prvi korak, a plan je da se sledeće godine proširi na celu Srbiju, kako bi u njoj učestvovao što veći broj vodećih menadžera.

POTPISNICI INICIJATIVE su članovi Upravnog odbora SAM-a,

Mihailo Janković,CEO MK GROUP, predsednik SAM-a, Jelena Bulatović, Izvršna direktorka SAM-a, Miša Lukić, CEO NewStartegy, Dragoljub Damljanović, direktor Razvojnog centra, Schneider Electric, Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka, modna kuća “LUNA”, Bojan Leković, osnivač i CEO KupujemProdajem, Borislav Miljanović, CEO Represent Communications, Branka Pudrlja Durbaba, glavna direktorka za prodaju i zadovoljstvo korisnika A1, Dragan Filipović, CEO Generali osiguranje Srbija, Dragomir Kostić, izvršni direktor društva Atlantic Brands, Ivana Đoković, članica Izvršnog odbora AIGO, Nebojša Mandić, generalni direktor Flash Global, Nebojša Matić, vlasnik i CEO Mikroelektronika, Rade Rakočević, direktor i vlasnik Senzal Capital, Saša Popović, osnivač i direktor Vega IT, Vesna Damjanić, glavna i odgovorna urednica TV Bloomberg Adria, Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalna banka.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

Otvoren novi salon Forma Ideale u Šapcu

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativniji sladoled, IICC nagrada i za najbolje tehničko rešenje

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Nestlé finansijski izveštaj za 2023. beleži stabilan organski rast od 7,2 %

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Najnovije Glovo partnerstvo donosi sveža i još uvek topla peciva u domove korisnika – Skroz dobra pekara od sada je dostupna i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Izabrani pobednici 13. mts app konkursa

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Turnir u igri League of Legends koji ste čekali

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Pet alata na bazi AI za maksimalnu produktivnost na radnom mestu – sa vašeg telefona

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Putovanja su upravo postala mnogo pametnija zahvaljujući seriji Samsung Galaxy S24

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.