Agencije

EURO EFFIES 2018 – tri člana žirija iz Hrvatske

ZAGREB – Euro Effies je godišnje takmičenje koje nagrađuje najbolje međunarodne komercijalne komunikacijske kampanje u Evropi, a ove godine u žiriju će biti tri hrvatska predstavnika

 

Evropsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) objavilo je imena članova žirija koji će odlučivati o dobitnicima nagrada Euro Effie 2018. godine. Na čelu žirija je Adrian Farina, Senior Vice President u marketingu Visa Europe, a pridružila su mu se i tri predstavnika iz Hrvatske: Nina Pentek, direktorica marketinga u Erste banci, Filip Rabuzin, direktor marketinga u kompaniji HEINEKEN Hrvatska i Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti potrošača Zagrebačke Pivovare.

Euro Effies je godišnje takmičenje koje nagrađuje najbolje međunarodne komercijalne komunikacijske kampanje u Evropi. Uz to, Euro Effies je priznanje partnerstvu klijenta i agencije, kao i simbol dokazane efektivnosti oglašavanja.

Žiri takmičenja sastavljen je od profesionalaca, kako iz agencija tako i sa strane klijenata, i to iz 20 evropskih zemalja. Njihovo iskustvo, znanje i stručnost doprinieće u izboru najboljih kampanja. U periodu od 4. do 15. juna žiri će odlučivati o finalistima za drugi krug koji će se održati 28.juna. Žiri uzima u obzir širi raspon kvaliteta svake kampanje kako bi utvrdili koje kampanje zaslužuju da uđu u drugi krug i potencijalno osvoje nagradu. Kvaliteti su raspodeljene u četiri kategorije: Strateški izazov, Kreativna strategija, Oživljavanje ideje te Efektivnost.

Predsednik žirija Adrian Farina izjavio je: „Počastvovan sam što ću biti na čelu ovogodišnjeg Euro Effies-a. Smatram da je nagrada efektivnosti najvažnije dostignuće kojem jedna marketinška kampanja može da teži“.

Euro Effies organizuje Evropsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) u saradnji sa Googleom, Kantar Millward Brownom, The European Publishers’ Councilom, WARC-om, Adforum.com, Procter & Gambleom, Nielsenom, Creativebriefom i FirstRental & Viva Xpress Logisticsom.

Osim Euro Effie takmičenja, Effie nagrada dodeljuje se za nacionalna postignuća u preko 40 zemallja širom svita pa tako i Hrvatskoj. Croatia Effie je središnja marketinško-poslovna inicijativa koja promoviše nezaobilaznu povezanost između marketinških aktivnosti i tržišnih rezultata. Ova prestižna nagrada krajnji je dokaz i priznanje koje se na nacionalnom nivou dodeljuje najboljim agencijama i oglašivačima za izvanredno tržišno komuniciranje u segmentima kreativnosti, strategije i postignutih rezultata. Više informacija o takmičenju Effie Croatia na www.effie.hr.

O Euro Effies nagradama:

Euro Effies nagrade su predstavljene 1996. godine s ciljem nagrađivanja oglašavanja koje gradi brandove izvan očekivanih granica. To su prve panevropske nagrade za oglašavanje koje se ocenjuju na osnovu efektivnosti. EFFIE i EURO EFFIE su registrovani zaštitni znaci Effie Worldwide, INC. te su pod licencom EACA-e

O EACA:

Evropsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) sa središtem u Briselu je organizacija koja zastupa oglašivačke i medijske agencije koje pružaju punu uslugu te udruženja agencija u Evropi. EACA promoviše pošteno i efektivno oglašavanje, visoke profesionalne standarde kao i svest o doprinosu oglašavanja na slobodnom ekonomskom tržištu te podstiče blisku saradnju između agencija, oglašivača i medija u Evropi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

JANJA BOŽIČ MAROLT, Mediana: „Zlatno doba za istraživanje potrošača je prošlost, nova znanja su budućnost”

Advertiser Serbia3. октобра 2023.

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.