Marketing

Dora Kasun i Valentina Mavretić iz agencije Señor osvojile Grand Prix takmičenja Young Lions powered by Iskon!

Mlade nade komunikacijske industrije svojim su projektom „Niti jedan biciklist nikad“ osvojile žiri i zaslužile prestižnu nagradu na ovogodišnjem takmičenju Young Lions powered by Iskon, kojem je i ove godine cilj bio da istakne mlade hrvatske talente, a pritom da ukaže i na važnost održive mobilnosti i kvaliteta života.

 

Young Lions je takmičenje na kojem se nova generacija nacionalne komunikacijske industrije bori za titulu najboljih mladih kreativaca. Osvajanjem prestižnog Grand Prix-a mladi lavovi dobijaju i priliku da se takmiče sa najboljim kolegama iz celog sveta kao predstavnici Hrvatske na globalnom takmičenju Cannes Young Lions– a pobednice ovogodišnjega 24-satnog takmičarskog izazova i novi nosioci ove titule su Dora Kasun i Valentina Mavretić iz agencije Señor!

Čak 74 takmičara u timovima je osmišljavalo rešenja u pet takmičarskih kategorija: Design, Digital, PR, Media i Print. Pobedu u kategoriji Digital odneli su Bruno Bartolić i Rene Filipović (Convergent Media Group Croatia), u kategoriji Media pobednice su Ana-Marija Žarak i Ivana Kršić (Imago Ogilvy), dok su nosioci Grand Prix-a Dora Kasun i Valentina Mavretić (Señor) s projektom Niti jedan biciklist nikad ujedno i pobednice kategorije Print.

Finalisti ovogodišnjeg takmičenja u kategoriji Digital su Jerko Mihaljević i Adrian Rovina (404), zatim Maja Adžaga i Filip Vidović (Promosapiens); dok su finalisti kategorije PR Filip Latin i Mario Štrok (Imago Ogilvy).

Uz organizatore takmičenja, pobednicima i svim takmičarima čestitao je i Nikola Žinić (Bruketa&Žinić&Grey), predsednik ovogodišnjega žirija: „Drago mi je da se potvrdila moja teza da pod pritiskom nastaju najbolje ideje. Žiri je bio suočen s nekoliko sjajnih rešenja. Zahvalio bih se kolegama iz žirija na vrlo konstruktivnoj diskusiji oko svakog rada. Nagradili smo rad koji je svež, dinamičan, koji može dobro funkcionisati na ulici i koji dobro korespondira sa zadatim brif-om. Ima modularni karakter, tako da je njegovo apliciranje stalno u pokretu, baš kao i biciklisti. Zahvaljujem svim takmičarima na idejama. Kriterijume smo postavili jako visoko, tako da je i status finalista veliko dostignuće u ovom takmičenju. Čestitam nagrađenim timovima i želim puno sreće ekipi iz Señora na kanskom takmičenju. Ovo je jedinstvena prilika za učenje, pokazivanje mišića i provere gde smo na globalnoj karti mladih talenata“.

Važna je posebnost takmičenja Young Lions powered by Iskon upravo humanitarni karakter – klijent čiji brief takmičari rešavaju svake je godine neprofitna humanitarna organizacija ili organizacija civilnog društva, kojoj se ustupaju kreativna rešenja takmičara. Ovogodišnji partner takmičenja Iskon i organizator za zadatak su odabrali osmišljavanje rešenja za udruženje Sindikat biciklista, koje se već 10 godina zalaže za održivu mobilnost kroz povećanje korišćenja održivih oblika kretanja kao što su vožnja biciklom, pešačenje ili javni prevoz sagledavajući sve aspekte kojima saobraćaj utiče na kvalitet života u gradu (zagađenje, buka, saobračajne nesreće i dr.).

Iva Pregernik Jungić, rukovodilac marketinških komunikacija Iskona i članica žirija Young Lionsa, poručila je: „Volimo kreativne ideje, originalnost i ekstra trud, volimo bicikliste i urbanu kulturu pa nam je čast što smo deo ovog lepog projekta i hvale vrednog takmičenja. Cenimo rad udruženja Sindikata biciklista koje svojim zalaganjem podtsiče bolje uslove i za bicikliste i za grad. Iskreno čestitamo ekipi iz Señora na Grand Prix-u, koji su nas osvojili. Čestitke i svim ostalim lavićima na idejama i inspiraciji.“

Čestitkama se pridružila i Tena Šarić Rukavina, predstavnica Sindikata biciklista: „Hvala Iskonu i HURA-i na odabiru nas kao klijenta. Uvek smo cenili dobra rešenja, ideje, dizajn i PR te im stremili u širenju svojih vrednosti i zagovaranju održivog saobraćaja. Zahvalni smo i jer uskoro slavimo 10 godina rada Sindikata biciklista pa jedva čekamo da iskoristimo neke od rezultata“.

Uz predsednika žirija Nikolu Žinića, predstavnicu Iskona Ivu Pregernik Jungić i predstavnicu klijenta Tenu Šarić Rukavina, za selekciju najboljih radova ovogodišnjeg takmičenja zaslužni su i Dunja Bua Maričević (Pragma komunikacije), Anamarija Juraković (Advans Adria), Alen Kekić (I to nije sve), Mario Lovrić (Studio Nexus), Fran Mubrin (404), Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij) i Boris Zatezalo (Degordian).

Takmičenje je otvaranjem svoje baze za takmičare podržao i Shutterstock, a nakon nezaboravnog takmičarskog iskustva među hrvatskim timovima nosioci Grand Prix-a već će u drugoj polovini juna svoje snage odmeriti sa takmičarima iz celoga sveta na globalnom online takmičenju Cannes Young Lions.
Više informacija pronađite na www.danikomunikacija.com.

***
O ORGANIZATORIMA: Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) vodeća je strukovna udruga u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizuju nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Marketing

ACADEMIAA 2021: Rok za prijave produžen do 18. oktobra!

Advertiser Serbia15. oktobra 2021.

Produžen rok za prijave za „Kampanje sa svrhom“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

MARKO PEŠIĆ: „Pomoći ćemo da polaznici AcademIAA svoje potencijale i perspektive sagledaju iz nešto drugačijih uglova“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Video tribute o Draganu Sakanu na Golden Drum-u

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

Samsung virtuelni događaj „Life Unstoppable: the house of surprises” – sveobuhvatno iskustvo kroz koji se upoznaje moć ekosistema povezanih uređaja

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

HETERO HOME – Nećemo više da se krijemo (ni u ormaru)

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

Degordian kreće s novim i unapređenim izdanjem Detangled edukacija

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Vila Divljina: Fake smeštaj u borbi protiv realnosti divlje gradnje

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

HURA je novi nosilac licence IAB Croatia

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

Poznati predavači ovogodišnjeg AcademIAA programa

Advertiser Serbia5. oktobra 2021.

Forma Ideale omiljeni domaći brend u kategoriji „Nameštaj“

Advertiser Serbia30. septembra 2021.

Objavljen konkurs za tradicionalna godišnja priznanja: Think Big – opet smo na UEPS-u

Advertiser Serbia30. septembra 2021.

TikTok dostigao milijardu korisnika, Neoplanta na vreme prepoznala moć ove platforme

Advertiser Serbia29. septembra 2021.

Plazma najomiljeniji domaći proizvod potrošača 11. godinu zaredom

Advertiser Serbia28. septembra 2021.

Prijave za konkurs „Kampanje sa Svrhom“ otvorene su do 20. oktobra

Advertiser Serbia27. septembra 2021.