Brendovi

Pet miliona za najbolje projekte u organskoj proizvodnji – Deset nagrada povodom deset godina NLB KomBank Organic konkursa

BEOGRAD – Komercijalna banka i NLB Banka Beograd, članice NLB Grupe, zajedno su pokrenule deseti jubilarni konkurs namenjen organskim proizvođačima.

 

Ovoga puta, povodom jubileja konkursa, ove dve banke će nagraditi čak deset projekata iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane, novčanim nagradama u ukupnom iznosu od pet miliona dinara. Konkurs je otvoren od 13. maja do 31. avgusta, a kao i do sada, pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje. Projekti se dostavljaju elektronskim putem na e-mail adrese: organic@nlb.rs i organic@kombank.com ili poštom na adrese: NLB Banka a.d. Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, 11070 Novi Beograd i Komercijalna banka AD Beograd, Svetog Save 14, 11000 Beograd, sa naznakom „Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane“.

Komercijalna banka i NLB Banka Beograd će nagraditi deset autora projekata, koje stručna komisija u sastavu: prof. dr Snežana Oljača, prof. dr Vladan Bogdanović i predstavnici obe banke, oceni kao najbolje, jednakim novčanim nagradama u iznosu od po 500 hiljada dinara.

Veliko mi je zadovoljstvo što, nakon ulaska Komercijalne banke u NLB Porodicu, imamo priliku da učestvujemo u ovako značajnom projektu, kakav je NLB KomBank Organic konkurs i to u ovoj desetoj, jubilarnoj godini! Održivost je jedna od najznačajnijih tema kojom se NLB Grupa bavi, a verujem da je organska proizvodnja jedan od najboljih primera kako može da se radi i stvara, a da se pri tom sačuvaju resursi, koje nam je ova naša lepa zemlja stavila na raspolaganje. Organski proizvođači ulažu svoj maksimum da zemljište sačuvaju za buduće generacije, istovremeno štiteći zdravlje svojih korisnika i čitav ekosistem u područjima u kojima rade. Ponosan sam što imamo priliku da ih u tom važnom poslu podržimo i ove, desete, jubilarne godine i pozivam ih da iskoriste ovu jedinstvenu priliku da se prijave“, rekao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke povodom pokretanja NLB KomBank Organic konkursa.

Pre jedne decenije, kada je organska proizvodnja u Srbiji bila tek u začetku, a o njoj govorila tek mala grupa entuzijasta, NLB Banka je prepoznala njen značaj i donela odluku da podrži njen razvoj. Od tada, broj organskih proizvođača je višestruko povećan, kao i površina pod organskom proizvodnjom, iako još daleko ispod željenog udela u ukupnom obradivom zemljištu. Važno je pomenuti mnogostruko povećanje izvoza organskih proizvoda, što potvrđuje da je organska poljoprivreda značajna i sa ekonomskog aspekta. Sa ogromnim zadovoljstvom ističem da je tokom prethodnih devet ciklusa na našem konkursu učestvovao 501 projekat, a 27 gazdinstava dobilo nagrade. Izuzetno me raduje poverenje koje nam proizvođači ukazuju iz godine u godinu, kao i to što ćemo zajedno sa Komercijalnom bankom ove godine nagraditi čak deset proizvođača povodom jubileja konkursa”, dodao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Na ovom konkursu, od 2012. godine, učestvovao je ukupno 501 projekat.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Nova m-Banking usluga Eurobanke – „Prenesi”

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Jedinstveni Rosa kutak za mame i bebe

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Međunarodni dan znakovnih jezika kompanija Samsung obeležava besplatnim servisom za gluve i nagluve osobe

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

McDonald’s planira smanjenje upotrebe plastike

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Amazon blokirao 3.000 prodavaca

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Nova atraktivna ponuda Sberbank keš kredita i kredita za refinansiranje

Advertiser Serbia21. septembra 2021.

Počela nova kampanja prerade šećerne repe – Sunoko prerađuje 1,4 miliona tona šećerne repe

Advertiser Serbia20. septembra 2021.

Izabrani počasni selektori prvog CSR Festivala „Kampanje Sa Svrhom“

Advertiser Serbia17. septembra 2021.

Zdravstveni izveštaj kompanije Štada za 2021. godinu: Trećina Evropljana oseća povećanu anksioznost, u Srbiji izražen sindrom sagorevanja

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Česi preuzimaju deo zrenjaninske Beohemije

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Intuit preuzima Mailchimp za 12 milijardi dolara

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Korejska virtuelna influenserka ima 65 hiljada pratilaca i preko 100 sponzora

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

U susret Evropskoj nedelji mobilnosti 2021 – Ključna poruka: ,,Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!’’

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Kompanija Avon slavi 135. rođendan!

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

Eurobank i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji u vrednosti od 2,9 milijardi dinara

Advertiser Serbia14. septembra 2021.