Konferencije

Digitalna antropološkinja Rahaf Harfoush: Rad i posao samo su početak, tehnologija daje novu definiciju prijateljstvu i tradicionalnim odnosima

Konferencije

Digitalna antropološkinja Rahaf Harfoush, na konferenciji Future Tense powered by Lürssen će govoriti o tome šta znači biti čovek u svetu u kome mašine rade ono što je do sada mogla samo ljudska ruka. Ko određuje šta je ispravno za mašine? Da li treba da oporezujemo robote? Šta ako je najbolji prijatelj mog deteta chat bot i da li je pametnim mašinama potrebna psihoterapija?

 

Harfoush je prepoznata kao jedna od najvažnijih mislilaca budućnosti koji će oblikovati svet, podeliće svoja razmišljanja s hrvatskom poslovnom zajednicom 15. maja 2024. u Zagrebu.

Rahaf iza sebe ima bogato iskustvo na zavidnim pozicijama. Na Svetskom ekonomskom forumu vodila je odeljenje koje je identifikovalo startape koji doprinose boljitku sveta. Bila je deo tima za digitalne medije u predsedničkoj kampanji Baraka Obame 2008. Napisala je knjigu bestseler o tome kako su društveni mediji revolucionirali političke kampanje. Danas je član savetodavnog tela Ujedinjenih nacija za veštačku inteligenciju, saradnik za politiku Oxford Internet Institutu i savetnica Komisije predsednika Makrona o uticaju tehnologije na demokratiju.

„Stojimo na pragu jedne od najvećih tehnoloških promena sa kojima se suočavamo kao civilizacija. Automatizacija, algoritmi i veštačka inteligencija napreduju eksponencijalnom brzinom, a tehnologija menja pravila društva koja postoje decenijama“, naglašava Rahaf Harfoush i napominje da su rad i posao samo početak te da tehnologije daje novu definiciju odnosima i tradicionalnom prijateljstvu.

Anita Letica, generalni direktor za tržišta Hrvatske i Slovenije u kompaniji Philip Morris International, u susret konferenciji nadovezala se: „Kada razmišljamo o inovativnim sektorima, duvanska industrija verovatno nije prva stvar koja nam pada na pamet, ali to je nešto što se unazad nekoliko godina ubrzano menja upravo zato što je Philip Morris pokrenuo ogromnu transformaciju cele industrije. Ova promena je prvenstveno rezultat osluškivanja potreba potrošača, a počiva na inovativnosti, tehnološkom napretku, naučnim dostignućima i – hrabrosti. Jer ako želimo da stvaramo bolju budućnost, moramo raskinuti sa prošlošću i biti spremni da prihvatimo novi nivo napretka koji nam budućnost donosi. Tempo tehnoloških promena i razvoj inovativnih rešenja je brži nego ikad, a došlo je vreme kada i mi kao kompanija možemo biti deo rešenja velikog društvenog problema, uz značajno ulaganje u tehnologiju i nauku, a vođeni jasnom svrhom stvaranja budućnosti bez duvanskog dima. Moramo svi zajedno da stvorimo ambijent koji će biti podsticajan za dalja ulaganja u nauku, tehnološka i inovativna rešenja, jer svaki izgubljeni trenutak je propuštena prilika za razvoj društva u kojem živimo.“

Zajedno sa Rahaf Harfoush, na konferenciji Future Tense povered by Lürssen, će govoriti Lasse Jonasson o budućnosti tehnologije, Martin Kruse o održivosti, a Costas Markides i Felipe Gomez o budućnosti liderstva.

Pored Lürssen Design Centar Kvarner te Philip Morris International, partneri konferencije su: Futura DDB, Iverpan, Nestlé, Planetopija, Raiffeisen Bank i Visa. Hospitality partneri su Croatia Airlines, De’Longhi, Esplanade Zagreb Hotel i Turistička zajednica grada Zagreba. Konferencija je pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj.

Konferencija je namenjena donosiocima odluka i stručnjacima koji ne žele samo da se prilagođavaju promenama, već aktivno oblikuju poslovanje i svoje buduće uloge.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Najveća IT konferencija za mlade – Dobro Došli na OPEN IT 18

Advertiser Serbia19. април 2024.

BEST design WEEK – Dizajn je svuda

Advertiser Serbia17. април 2024.

Više od 145 relevantnih kupaca TV sadržaja na NEM Dubrovniku 2024

Advertiser Serbia16. април 2024.

Šta pijanisti i biznis lideri imaju zajedničko? Virtuoz Gomez deli vredna znanja o motivaciji timova

Advertiser Serbia11. април 2024.

Održana konferencija „Internet dijalog 2024“ posvećena veštačkoj inteligenciji

Advertiser Serbia11. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „GIG Konferencija“

Advertiser Serbia2. април 2024.

UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Advertiser Serbia29. март 2024.

Rekordan broj kupaca TV sadržaja i izlagača na NEM Dubrovniku 2024

Advertiser Serbia27. март 2024.

Liderstvo u komunikaciji

Advertiser Serbia25. март 2024.

Futurolog Jonasson – tehnološki uspeh leži u razumevanju ljudskog elementa – kulture, strahova i nadanja

Advertiser Serbia21. март 2024.

Svetski stručnjaci za višejezičnost na internetu 28. marta u Beogradu

Advertiser Serbia19. март 2024.

BEST Conference Day – Leadership in STEM 5. april 2024. godine

Advertiser Serbia19. март 2024.

U Beogradu počela 21. međunarodna PRO PR konferencija

Advertiser Serbia14. март 2024.

Održan Dan internet domena Srbije: veštačka inteligencija je došla i kod nas

Advertiser Serbia13. март 2024.

Natali Delić: Primena generativne veštačke inteligencije (AGI) unapređuje poslovanje

Advertiser Serbia11. март 2024.