Agencije

Danijela Martinović i Ekoznalci udružili snage u borbi protiv zagađenja životne sredine

ZAGREB – Futura DDB za Studenac osmislila edukativnu eko – kampanju sa ciljem podsticanja održivih navika od malih nogu.

 

Studenac, vodeći maloprodajni lanac prema broju prodavnica u Hrvatskoj, u kojem kupci mogu pronaći „i sitno i bitno“, oseća obavezu integracije i podrške lokalnoj zajednici te svoje celokupno delovanje zasniva na društveno odgovornom poslovanju.

Vraćanje zajednici praktikuje projektima Korak bliže zajednici i Korak bliže prirodi, a upravo je potonji bio inspiracija za sledeći korak: približavanje najmlađoj publici putem malih Ekoznalaca.

U svetu obeleženom klimatskim promenama i ekološkim izazovima, prepoznata je prilika edukacije najmlađih, dece predškolskog uzrasta i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, kojima ovaj svet ostaje i kojima je od malih nogu potrebno usaditi vrednosti brige za drugoga i brige za životnu sredinu, kao samog temelja, a i opstanka, ljudske egzistencije. Tako je Eko ekipa dobila novo ruho, novu dimenziju, novo ime i rođeni su – Ekoznalci!

Složan tim zadužen za očuvanje životne sredine čine četiri karakterne, simpatične životinjice: mudra kornjača Krešo koja brine o mešanom otpadu u šumama i rekama, elegantna hobotnica Helga zadužena je za staklo, simpatična orada Ornela zadužena je za papirni otpad, dok nas vedri rak Robi uspešno rešava plastike.

Ambasadorka projekta postala je Danijela Martinović, jednoglasno prepoznata od strane Studenaca i našeg kreativnog tima. Omiljena među svim generacijama, naročito među decom, vedra, pozitivna, brižna, zabavna i beskrajno predana, činila se kao izvrstan fit ovom projektu. Već u prvim razgovorima osetio se njen entuzijazam i prikladnost temi ekologije i odgovornog zbrinjavanja otpada jer ona sama živi u skladu sa vrednostima koje Ekoznalci utelovljuju. Ovo je samo početak naše saradnje i već se za sledeću godinu priprema dodatan spetkar marketinških aktivnosti“, izjavila je Mihaela Pavlović, kreativna direktorica Future DDB.

Projekat Ekoznalaca pripreman je gotovo godinu dana i premijeru je doživeo u avgustu ove godine. Kako su i Studenac i Futura DDB podrazumevali visok nivo kreativne ideje i produkcije, pomno je izabran tim stručnjaka koji je radio na izvedbi: kreativni koncept je postavila kreativna direktorica Mihaela Pavlović, vizualno ga je oblikovala art direktorica Sandra Muža, sve tekstove je oblikovao copywriter Boris Stojanović, dok je projekat ispred agencije Futura DDB vodila account direktorica Adela Dulan. Vrhunski tim produkcijske ekipe čine nagrađivana redateljica Sonja Tarokić, muziku potpisuje Dubravko Robić, animaciju Boris Goreta, dok je organizacija produkcije bila u sigurnim rukame Ane Šepić Šolaja ispred Centralne jedinice, uz Doru Pripić kao asistenticu režije i snimatelja Tomislava Sutlara.

Pored televizijskog spota pripremljen je niz komunikacijskih materijala, od radijskog spota, maskota, komunikacijskih materijala za prodavnice, serije ambalaža s likovima Ekoznalaca do oglašavanja na portalima i društvenim mrežama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

One i McCann Podgorica zajedno sa partnerima osvojili 3 nagrade na CIM Forumu

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.