Agencije

Danijela Martinović i Ekoznalci udružili snage u borbi protiv zagađenja životne sredine

ZAGREB – Futura DDB za Studenac osmislila edukativnu eko – kampanju sa ciljem podsticanja održivih navika od malih nogu.

 

Studenac, vodeći maloprodajni lanac prema broju prodavnica u Hrvatskoj, u kojem kupci mogu pronaći „i sitno i bitno“, oseća obavezu integracije i podrške lokalnoj zajednici te svoje celokupno delovanje zasniva na društveno odgovornom poslovanju.

Vraćanje zajednici praktikuje projektima Korak bliže zajednici i Korak bliže prirodi, a upravo je potonji bio inspiracija za sledeći korak: približavanje najmlađoj publici putem malih Ekoznalaca.

U svetu obeleženom klimatskim promenama i ekološkim izazovima, prepoznata je prilika edukacije najmlađih, dece predškolskog uzrasta i mlađeg osnovnoškolskog uzrasta, kojima ovaj svet ostaje i kojima je od malih nogu potrebno usaditi vrednosti brige za drugoga i brige za životnu sredinu, kao samog temelja, a i opstanka, ljudske egzistencije. Tako je Eko ekipa dobila novo ruho, novu dimenziju, novo ime i rođeni su – Ekoznalci!

Složan tim zadužen za očuvanje životne sredine čine četiri karakterne, simpatične životinjice: mudra kornjača Krešo koja brine o mešanom otpadu u šumama i rekama, elegantna hobotnica Helga zadužena je za staklo, simpatična orada Ornela zadužena je za papirni otpad, dok nas vedri rak Robi uspešno rešava plastike.

Ambasadorka projekta postala je Danijela Martinović, jednoglasno prepoznata od strane Studenaca i našeg kreativnog tima. Omiljena među svim generacijama, naročito među decom, vedra, pozitivna, brižna, zabavna i beskrajno predana, činila se kao izvrstan fit ovom projektu. Već u prvim razgovorima osetio se njen entuzijazam i prikladnost temi ekologije i odgovornog zbrinjavanja otpada jer ona sama živi u skladu sa vrednostima koje Ekoznalci utelovljuju. Ovo je samo početak naše saradnje i već se za sledeću godinu priprema dodatan spetkar marketinških aktivnosti“, izjavila je Mihaela Pavlović, kreativna direktorica Future DDB.

Projekat Ekoznalaca pripreman je gotovo godinu dana i premijeru je doživeo u avgustu ove godine. Kako su i Studenac i Futura DDB podrazumevali visok nivo kreativne ideje i produkcije, pomno je izabran tim stručnjaka koji je radio na izvedbi: kreativni koncept je postavila kreativna direktorica Mihaela Pavlović, vizualno ga je oblikovala art direktorica Sandra Muža, sve tekstove je oblikovao copywriter Boris Stojanović, dok je projekat ispred agencije Futura DDB vodila account direktorica Adela Dulan. Vrhunski tim produkcijske ekipe čine nagrađivana redateljica Sonja Tarokić, muziku potpisuje Dubravko Robić, animaciju Boris Goreta, dok je organizacija produkcije bila u sigurnim rukame Ane Šepić Šolaja ispred Centralne jedinice, uz Doru Pripić kao asistenticu režije i snimatelja Tomislava Sutlara.

Pored televizijskog spota pripremljen je niz komunikacijskih materijala, od radijskog spota, maskota, komunikacijskih materijala za prodavnice, serije ambalaža s likovima Ekoznalaca do oglašavanja na portalima i društvenim mrežama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Lansiran novi brend na regionalnom komunikacionom tržištu

Advertiser Serbia22. новембра 2022.

LATICA MARTINIS FILKOVIĆ je novo pojačanje agencije Komunikacijski laboratorij

Advertiser Serbia22. новембра 2022.

Grand Prix „Kampanje sa svrhom“ za projekat Superhero

Advertiser Serbia21. новембра 2022.

Ovi stručnjaci iz redova agencija će birati najbolje projekte BalCannes-a

Advertiser Serbia20. новембра 2022.

Sonda Designed by People: U Zagrebu predstavljene prve skije koje podstiču kreativnost

Advertiser Serbia17. новембра 2022.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Od Crisis Simulation treninga korist imaju sve organizacije“

Advertiser Serbia14. новембра 2022.

Digitalna javnost u Srbiji podržava izmenu Krivičnog zakonika

Advertiser Serbia4. новембра 2022.

DANIJEL KOLETIĆ, Apriori World: „Misija PRO PR konferencije je slaviti odnose s javnošću, dati im na važnosti koju zaslužuju“

Advertiser Serbia27. октобра 2022.

BORISLAV MILJANOVIĆ na SAM Akademiji: Komunikacija 3.0

Advertiser Serbia24. октобра 2022.

LJILJANA BOLJANOVIĆ, Olaf&McAteer: „Verujem da će potražnja za komunikacijskim uslugama nastaviti da raste ali ne i budžeti“

Advertiser Serbia21. октобра 2022.

ALLA MALINOVSKAYA imenovana za regionalnu direktoricu Publicis Media Adriatic

Advertiser Serbia21. октобра 2022.

Kao prva agencija u Adriatic regiji, Futura DDB se holistički bavi gaming industrijom

Advertiser Serbia12. октобра 2022.

HURA-ina analiza: Prihodi agencija za tržišno komuniciranje u prošloj godini porasli za četvrtinu, uz gotovo pola milijarde kuna izvoza

Advertiser Serbia11. октобра 2022.

Objavljen Effie Index za 2021. godinu

Advertiser Serbia3. октобра 2022.

Preminuo Dan Wieden, suosnivač advertajzing agencije Wieden+Kennedy

Advertiser Serbia2. октобра 2022.