Otišla je još jedna legenda marketinga: Umro je Dragan Kosanović

Ljudi

NOVI SAD – U Novom Sadu, posle duže bolesti, u 78. godini preminuo je Dragan Kosanović (1937), propagandista, menadžer, stručnjak za marketing.

U Radio-televiziji Novi Sad, gde je bio zaposlen od 1975. do 2000. godine, bio je prvi direktor marketinga, kraće vreme i pomoćnik direktora marketinga RTS, a duže od 24 godine uspešno rukovodio poslovima programskog marketinga raznih TV serija.

Naročito je zapažena marketinška podrška, sponzorstvo, popularnih serija „Varošarije“, „Fore i fazoni“, „Muzički tobogan“, „Srećni ljudi“, „Veče za zvezdama“ – one su osamdesetih i devedesetih bile prestižne i po gledanosti i po prihodima od reklama.

Umešno vodio marketing velikih sportskih događaja: prvi meč profesionalnog boksa u Novom Sadu – Ante Josipović (Jugoslavija) – Franklin (SAD), 1990; prvi egzibicioni meč u tenisu u Novom Sadu – Monika Seleš (Jugoslavija) – Aranča Sančez Vikario (Španija), 1991; u Budvi – Tatjana Ječmenica – Natalija Medvedeva (Ukrajina), 1994; izbor sportista godine RTS; Zobnatičke konjičke igre, član komisije za marketing Svetskog prvenstva u stonom tenisu i Šahovske olimpijade u Novom Sadu.

Bio je direktor marketinga Svetskog prvenstva u sambou, Novi Sad, i Evropskog kupa šampiona u odbojci – Final tour, Novi Sad, 1996.

Bio je direktor 6. i 7. jugoslovenskog festivala tržišnih komunikacija u Portorožu i 8. festivala u Novom Sadu, rukovodio marketingom Zmajevih dečijih igara, Karlovačkom berbom grožđa, susretom privrednika sa RTS „Vreme ideja“ na Kopaoniku. Član je značajnih stručnih žirija iz oblasti marketinga.

Više godina bio je predsednik Udruženja propagandista Vojvodine, član Predsedništva i predsednik Udruženja propagandista nekadašnje Jugoslavije. Bio je član Svetske organizacije propagandista (IAA), prvi iz Novog Sada i jedan od dvadesetorice iz Jugoslavije.

Bio je domaćin i urednik mesečne kultne marketinške tribine „Budite naši gosti“, koja se priređivala u Novom Sadu od 1996. godine. Osnivač je i organizator izložbe najlepših kalendara i novogodišnjih čestitki.

Dobitnik je brojnih priznanja među kojima: Zlatne plakete udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Vojvodine, Nagrade za životno delo UEPS, Big ideje Satchi&Satchi, Prvomajske nagrade sinidikata Novog Sada.

Dragan Kosanović sahranjen je juče.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Ljudi

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

„Hit tvit“ je plagijat: Prvostepena presuda u korist Olje Bećković

Advertiser Serbia2. septembra 2021.

DANIEL ACKERMANN: „Reorganizacija Degordiana nam omogućava da imamo mnogo kompleksnije usluge, mnogo veću kvalitetu, skalabilnost i znanje“

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Top 5 SRPSKIH Youtuber-a ovog leta

Advertiser Serbia4. avgusta 2021.

Bezos i dalje nabogatiji na planeti po Blumbergovom indeksu

Advertiser Serbia2. avgusta 2021.

Branislav Klanšček novi predsednik Upravnog odbora RTS-a

Advertiser Serbia21. jula 2021.

Saša Baron Koen tužio američku prodavnicu kanabisa zbog reklame

Advertiser Serbia14. jula 2021.

Ronaldo jedan post na Instagramu može da naplati 1,6 miliona dolara

Advertiser Serbia1. jula 2021.

Uhapšen generalni direktor HRT-a

Advertiser Serbia30. juna 2021.

Stanka Pejanović ponovo izabrana u Upravni odbor NALED-a

Advertiser Serbia25. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] VLADIMIR SIMIĆ, McCann Skopje: „Očekujemo veći broj angažovanih kampanja“

Advertiser Serbia22. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] DANIEL VUKOVIĆ, McCann Zagreb: „Očekujem puno kontekstualiziranih projekata nastalih kao reakcija na svjetsku zdravstvenu krizu“

Advertiser Serbia20. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] DEJAN SPIRKOSKI, Saatchi & Saatchi Skopje: „Agencije će na predstojećem Cannes Lions moći da vide kuda ide advertajzing svet“

Advertiser Serbia19. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] ROBERT BOHINEC, Futura DDB: „Mislim da koronska kriza neće previše utjecati na kreativnost i kvalitetu ovogodišnjeg rada“

Advertiser Serbia18. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] IVAN JANIČIĆ WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Verujem da će u Kanu biti odličnih radova, možda manje, ali utoliko vrednijih“

Advertiser Serbia17. juna 2021.