Agencije

MCCANN WORLDGROUP mreža godine na CANNES LIONS 2019 kao i svetska Healthcare mreža godine

McCann Worldgroup proglašen je za agencijsku mrežu godine na Međunarodnom festivalu kreativnosti u Kanu – Cannes Lions 2019

 

Globalna grupa agencija, koja je osvojila ukupno 73 Lava kreativnim radovima iz svih svojih disciplina i svih regiona, takođe je proglašena i za HEALTHCARE mrežu godine, gde je McCann Health China višestruko nagrađena kao HEALTHCARE agencija godine.

Veoma smo ponosni što je ove godine u Kanu prepoznat naš kreativni rad iz mnogih zemalja, za mnoge klijente i iz različitih disciplina, širom svih platformi i Lions kategorija“, rekao je Harris Diamond, predsednik i izvršni direktor McCann Worldgroup. „Zahvaljujući inspirisanom rukovodstvu [globalnog kreativnog predsednika] Rob Reilly-a, naš neverovatno raznovrstan i talentovan kreativni tim pokreće naše poslovanje, kao i naše klijente, napred, uz autentične rezultate”.

null

Globalno priznanje za McCann mrežu u Kanu prati vest od pre dva meseca da je McCann Worldgroup proglašen za najkreativniju efikasnu agencijsku mrežu prema globalnom Effie indeksu 2019. godine, i time drugu godinu za redom potvrdio tu lidersku ulogu u efikasnosti.

Ovo je fantastičan uspeh za McCann Worldgroup i ponosni smo što smo deo najbolje mreže agencija u svetu. Za mene lično, ovaj trenutak nosi dodatnu emotivnu vrednost s obzirom da je tačno pre deset godina naša agencija McCann Skopje donela prvog zlatnog Lava za McCann i jednog od prvih Lavova u ovom delu Evrope, i time utabala put čitavoj kreativnoj industriji ovog regiona. Kao i sve nagrade, i ovaj uspeh naše mreže postavlja novu lestvicu i obavezuje nas na nove rezultate i nagrade i znajući projekte na kojima radimo ove godine, sa nestrpljenjem iščekujemo Kan 2020,“ rekao je Vladimir Dimovski, CEO McCann Adriatic.

Pored titule Mreža godine i Agencija godine koju je doneo McCann Health, više kompanija grupacije McCann Worldgroup, pored McCann agencija, osvojilo je Lavove ove godine. Momentum Worldwide u Njujorku i Torontu osvojili su Grand Prixu kategoriji Industry craft, a lalove su osvojili i MRM // McCann i Weber Shandwick. Mnogi od ovih Lavova osvojeni su za globalne klijente mreže – uključujući Coca-Cola, GSK, L’Oréal, Microsoft/Xbox, Nestlé/Purina i RB – kao i za velike regionalne oglašivače, kao što je Verizon, i različite lokalne klijente.

null

Uzbudljivo je videti toliko inovativnih radova koji dolaze iz različitih agencija sa toliko različitih hrabrih marketinških stručnjaka, uključujući i neke od naših najvećih globalnih klijenata„, rekao je Rob Reilly. „A to da i McCann i McCann Health ove godine osvoje titule Mreža godine na istom festivalu, to je već zapanjujuće.“

Agencija McCann New York, koja je bila rangirana kao druga po redu agencija godine, osvojila je titanijumskog Lava i Grand Prix u kategorijama Brand Experience i Activation za svoj rad „Changing the Game“ za Microsoft, koji govori o adaptivnom Xbox kontroleru koji olakšava igru ljudima sa fizičkim invaliditetima. McCann New York je takođe osvojio Grand Prix for Good za svoj rad „Generation Lockdown“ sa „March for Our Lives“, koji se odnosi na školske pucnjave. Pored McCann New York-a i Momentum-a, Grand Prix je osvojio i McCann Health China za svoj rad za GSK (Pharma) i McCann Israel za svoju kampanju za IKEA, koja nameštaj čini pristupačan osobama sa invaliditetom (Health & Wellness).

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Bilbordi duž celog Marsa: ALMA QUATTRO proslavila 25 godina rada

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Konkurs za tradicionalna UEPS priznanja otvoren do 6. decembra

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

SANJA PEŠIĆ, Generalna direktorka ALMA QUATTRO: Biti žena među ljudima

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Rađanje jedne zvezde: Nastanak kompanije ALMA QUATTRO

Advertiser Serbia19. novembra 2019.

Kompletiran program četvrtog DIABLOG-a

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Autorski članak KRISTINE MAKSIMOVIĆ, Represent Communications: Šta ni najiskusniji PR ne može da predvidi na eventu? LSPR iz ugla jedne polaznice

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

KOMferencija: Iako kritikovani od mnogih, influenseri su nova generacija javnih ličnosti

Advertiser Serbia6. novembra 2019.

Na konferenciji DIABLOG o budućnosti influencers marketinga – Vrednost industrije do 2022. godine 15 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #13: Prosto da pocrveniš

Advertiser Serbia1. novembra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga!

Advertiser Serbia30. oktobra 2019.

Na četvrtom DIABLOG-u tema društvena odgovornost blogera i influensera

Advertiser Serbia29. oktobra 2019.

Agencija Grayling osvojila nagradu Global SABRE Awards za Global Public Affairs Agency za 2019. godinu

Advertiser Serbia28. oktobra 2019.