Agencije

GORAN JANKULOSKI: „Cilj nam je da pripremimo sledeću generaciju marketara koja će 50% svojih medijskih budžeta trošiti onlajn“

Razgovarali smo sa Goranom Jankuloskim, Managing Partnerom agencije Žiška o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula Digital

 
_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2021, edukativni program u organizaciji IAA Srbija, ove godine biće održan onlajn u periodu od 21. oktobra do 2. decembra.

Preko 30 predavača i panelista pojaviće se u okviru 6 modula: BIZNIS (koordinator: Marko Pešić, izvršni direktor, Ovation BBDO), DIGITAL (koordinator: Goran Jankuloski, Managing Partner, Žiška), INOVACIJE (koordinator: Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics and Insight, Direct Media United Solutions), ISTRAŽIVANJE & ANALITIKA (koordinator: Dobrinka Vićentijević, Shopper Insights Director, EyeSee), KREATIVA (koordinator: Vladimir Ćosić, kreativni direktor, Represent System), MEDIJI (koordinator: Ana Mijajlović, Media Director, Havas Adriatic).

Ovogodišnji program je „otvoren“ za sve zainteresovane (polaznici ove godine ne prolaze proces selekcije), a AcademIAA 2021 donosi jednu značajnu novinu – deo sadržaja namenjen je i onima koji imaju dugogodišnje iskustvo u struci. Reč je o modulu Inovacije, koji će biti održan 4. novembra.

Prijave traju do 15. oktobra!
_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Koordiniram modul Digital. Sa mnom su predavači Miloš koji je Partner u Žiški, još jedan Miloš, ali Raičević koji je osnivač i direktor agencije Alchemists i Dragana Marković iz agencije Drive.

Pokušaćemo da adekvatno pokrijemo 4 bitna stuba digitala: kreativu, strategiju, medije i projektni menadžment. Nadamo se da ćemo polaznicima objasniti na šta treba da obrate pažnju ako se nađu na nekom digital projektu, u agenciji ili kao klijenti. Žao mi je što nemamo prostora da pokrijemo odvojeno i produkciju, ali ja ću se svojski potruditi da to pokrijem kroz projekte.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Cilj nam je da pripremimo sledeću generaciju marketara koja će 50% svojih medijskih budžeta trošiti onlajn. Znamo da je to nivo ulaganja koji postoji u svetu i znamo da svi ti trendovi na kraju ipak dođu i do nas. Koliko god naše kolege mrzelo da slušaju o tome, ovoj novoj generaciji će to biti neophodno.

Uvek sam posmatrao AcademIAA kao odličan prvi korak za talentovane klince koji izađu sa faxa i hteli bi nešto u tom marketingu.

Kroz AcademIAA upoznaće sve moguće grane u kojima mogu da počnu svoje karijere, osetiti kako se i agencije međusobno razlikuju i razumeti šta ih čeka ako krenu klijentskom stranom.

Sa druge strane, korisno je i za čelo svakog juniora koji nije imao ovakvu edukaciju. Manje će da lupa glavom o zid.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Kada sam ja počinjao u advertajzingu, zabo sam se u prvu praksu i krenuo da šljakam. U isto vreme, jedna moja koleginica upisala je AcademIAA. Nas dvoje smo imali dinamiku ludi naučnik i njegov menadžer jer je uvek je bolje od mene znala koji je klijent kakav, šta radi konkurencija i šta koliko košta na tržištu. Sve to omogućila su joj poznanstva koja je stekla na AcademIAA.

Možete sve sami. Al’ što bi?

 

Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

BOJANA STANKOVIĆ, Smart Vision: „Žene na Balkanu igraju ključnu ulogu u komunikacijskoj industriji”

Advertiser Serbia22. јул 2024.

UM agencije obeležile Impact day

Advertiser Serbia22. јул 2024.

Creative Disorder – Coca-Cola HBC Srbija – Coke Summership 2024

Advertiser Serbia18. јул 2024.

SONJA JELUŠIĆ, Media House: „Polaznici edukativnog modula Mediji u okviru AcademIAA dobiće određena znanja a ne gomilu informacija koje ne mogu da povežu“

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Agencija Smart Vision dobitnik svetski priznate zlatne IPRA nagrade za izuzetnost u PR-u

Advertiser Serbia9. јул 2024.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Komunikacija brendova se dosta usložnjava kada je u pitanju Click generacija“

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedina je hrvatska agencija koja je udomila dva kanska lava

Advertiser Serbia5. јул 2024.

GORAN RUŠKUC, Studio Nexus: „Da bismo se izdigli na površinu mora osrednjosti, moramo da budemo provokatori koji znaju da kontrolišu efekat i ispostavljaju rezultat“

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.