Agencije

[POGLED SA VRHA 2022/23] DAVOR BRUKETA, Bruketa&Žinić&Grey: „Poslovna godina je za nas bila odlična usprkos svim izazovima i nesigurnostima“

Završetak kalendarske i poslovne godine je i ovog puta povod da sa vodećim ljudima iz advertajzing, medijskih i PR agencija porazgovaramo o postignutim ciljevima u prethodnoj godini, planovima za 2023. godinu, kao i o „faktoru okruženje“, u kojem te iste planove treba realizovati. Ovoga puta čast je pripala Davoru Bruketi, Kreativnom direktoru i suvlasniku agencije Bruketa&Žinić&Grey…Razgovor vodio Nenad Danilović, Glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

 

Kako je za vašu agenciju protekla 2022. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

Brigometar, kojeg smo radili s Croatia osiguranjem i Go2Digitalom, bio je u 2022. najpoznatiji hrvatski komunikacijski projekt u svijetu o kojem je izvijestilo preko 300 medija poput Insidera, CBS-a, Market Watcha, a Contagious ga je uvrstio među najbolju svjetsku kreativu.
Ušli smo u finale Cannes Lions natjecanja s dva projekta, Creative Use of Data za Brigometar i Creative B2B za Untouched by Light. Osvojili smo nagradu za najbolji digitalni vanjski oglas u Europi (MIXX Europe), dvije Red Dot nagrade za rebranding i dizajn ambalaže, drugo mjesto u luxury kategoriji na Dielineu – najvećem svjetskom natjecanju za dizajn ambalaže, priznanje za inovaciju Art Directors Cluba New York, Graphis Advertising zlato, nagradu SoMo borac za digitalni proizvod godine, Hiiibrand zlato za dizajn ambalaže i druge nagrade.

Nakon sedam godina naše samostalne suradnje s Coca-Colom postali smo dio WPP-ovog OpenX tima, što nam je otvorilo nove mogućnosti na raznim tržištima.

S Grey Belgijom smo radili na rebrandingu belgijskih dnevnih novina Nieuwsblad, te smo s Grey New York, London i Japan radili na projektima aktivacija, web stranica i dizajna. Počeli smo raditi s Frankfurt School of Business and Management na razvoju brend karaktera kojeg pokreće umjetna inteligencija.

Na regionalnom smo tržištu završili rebranding Addiko Banke, a na domaćem brojne brand strategije – za KentBanku, za novi brend namještaja Hidde, za Domano vina i Auric Barrels.

Realizirali smo kampanje i druge projekte za Addiko banku, Pepco, BAT, Adris, Heineken, Croatia osiguranje i LAQO, Podravku, Maistru, Playstation, Dove, Bipu, Kraš i brojne druge brendove.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija?

– Poslovna godina je bila odlična usprkos svim izazovima i nesigurnostima, a političke okolnosti nam kontinuirano otvaraju niz prilika na europskom tržištu.

Kakva su vam očekivanja za 2023. godinu u pogledu uslova poslovanja kompanija iz industrije tržišnih komunikacija?

– Očekuju nas brojni izazovi, sve ovisi o razvoju sukoba u Ukrajini i posljedicama tog sukoba na cjelokupno gospodarstvo.

Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Nastavljamo kolaborativnim i kokreacijskim alatima, poput design sprinta, osim tradicionalnih komunikacijskih rješenja, razvijati inovativna rješenja koristeći nove tehnologije te razvijati proizvode i usluge za naše klijente o kojima će se u javnosti pričati.

Osim toga, nakon 20 godina smo napokon uspjeli pronaći adekvatnu lokaciju na kojoj ćemo realizirati dugo željeni ured koji ima izlog i trgovinu pa ćemo biti vjerojatno prva marketinška agencija u shopping centru.

Poželite sebi nešto, kao generalnom menadžeru, za 2023

– Želim si više vremena za sve agencijske ljude.

 
Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia
Foto: Domagoj Kunić

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „25 godina Telekoma Srbija“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] REPRESENT COMMUNICATIONS PODGORICA: „Coca-Cola podrška mladima“ za Coca-Cola HBC Crna Gora

Advertiser Serbia9. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „Chicken Box – Piletina kakvu volimo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Effie Awards – Drugi rok za prijavu radova

Advertiser Serbia7. марта 2023.

Gordana Deranja, Zlatko Komadina i grad Bjelovar dobitnici priznanja PRO PR Awards

Advertiser Serbia6. марта 2023.