Agencije

Nova kampanja kompanije Alma Quattro #LicaOvogGrada

Ovih dana je na ulicama Beograda osvanula nova kampanja na Alma Quattro mreži panoa sa nesvakidašnjim tekstom. Pod sloganom #LicaOvogGrada, na rešenjima možemo videti izjave bilborda koji pričaju o sebi, kao da su i oni jedni od nas, posmatrači i svedoci zbivanja u glavnom gradu.

 

Tako primera radi, Lice sa Mostarske petlje priča kako svakog dana dočekuje vozila iz 7 pravaca, Lice kod SKC-a kako već godinama sluša najbolje koncerte, Lice kod Pravnog fakulteta kako posmatra generacije velikana koji stasavaju pred njegovim očima, a Lice kod Slavije kako pred njim u kružnom toku svako smatra da ima pravo prvenstva.Svoj osvrt na ovu kampanju dao nam je Đorđe Janković, kreativni direktor komunikacione i dizajn sprint agencije Friday koja stoji iza ovog kreativnog rešenja: „Naizgled, to jesu bezlične velike konstrukcije od metala i stakla teške i po nekoliko tona, ali svejedno svi u našoj industriji ih nazivaju – LICIMA.
Iz kampanje u kampanju možemo čuti rečenice „Koliko lica ima u paketu?“, „Zakupili smo 50 lica“ i slično. To nam se učinilo zanimljivim, a kada još pridodamo i činjenicu da baš ta lica stoje na ulicama već nekoliko decenija i nemo posmatraju dešavanja oko sebe, ne čudi što smo odlučili da im damo reč i glas. Tako smo ideju da humanizujemo bilborde pretvorili u jednu outdoor kampanju u kojoj 30 lica pričaju svoje priče i postaju svedoci jednog vremena i kraja u kom se nalaze.
Nadam se nastavku kampanje i van Beograda. Biće zanimljivo čuti šta imaju da ispričaju i lica drugih gradova širom Srbije
.“

Povodom lansiranja kampanje #LicaOvogGrada, Bojana Novaković iz kompanije Alma Quattro poručuje: „Koliko god se drugima može činiti da su panoi bezlični i da dobijaju svoj smisao tek sa objavljivanjem neke reklamne poruke na njima, za nas svi naši panoi imaju i neko šire značenje i značaj. Možda i nije slučajno da smo strane panoa kroz našu svakodnevnu praksu počeli da zovemo „licima“. Tako su sva naša lica počela da dobijaju svoje značenje i na osnovu pozicije koju zauzimaju tj. dela grada u kom se nalaze.

Naša lica panoa žive svoj život na ulici, mi se brinemo o njima i održavamo ih redovno, dajemo im nazive kao da su živa bića, a naši klijenti ih hvale i poistovećuju se sa njima. Često nam kažu: “Dajte mi ona moja lica koja sam imao u prethodnoj kampanji“. Ta naša lica stoje na ulicama ovog grada i postaju deo urbanog okruženja na koje smo se svi navikli. Svakog ponedeljka kada kreću nove kampanje mi menjamo izgled našeg grada, a uveče kada se upali ulična rasveta naša lica zasijaju u mraku tako doprinoseći svetlosti velegrada.“Projektni tim čine:

Alma Quattro:
Direktor Prodaje: Bojana Novaković
Medija Planer: Tatjana Žižić
Menadžer Produkcije: Miloš Vasilijević

Friday:
Kreativni Direktor: Đorđe Janković
Kreativni Strateg: Milica Radović
Art Direktori: Keti Zaharijev i Milica Tomović

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Kako smo napravili „hajp“ oko povratka u školu?

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

V+O otvara novu kancelariju u Severnoj Makedoniji i širi svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

DIRECT MEDIA OBELEŽAVA JUBILEJ: Dvadeset godina gradimo tržište advertajzinga

Advertiser Serbia6. septembra 2021.

New Moment pokrenuo kampanju za spas hrane

Advertiser Serbia2. septembra 2021.

Upoznaj novi ukus – savršeni mix voća, čokolade i Plazme

Advertiser Serbia27. avgusta 2021.

Prestižna dizajnerska Red Dot nagrada Studiu Sonda za kampanju koja je dokazala da mala lokalna biblioteka može da postane velika: 100% COVID FREE PUTOVANJE

Advertiser Serbia12. avgusta 2021.

DANIEL ACKERMANN: „Reorganizacija Degordiana nam omogućava da imamo mnogo kompleksnije usluge, mnogo veću kvalitetu, skalabilnost i znanje“

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Studio Sonda za KING sladolede dizajnirao sva nova pakovanja i prateću #breaKINGrules regionalnu kampanju

Advertiser Serbia10. avgusta 2021.

Top 5 SRPSKIH Youtuber-a ovog leta

Advertiser Serbia4. avgusta 2021.

UM Impact Day u znaku solidarnosti

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Kako je Señor brendirao ceo Poluotok?

Advertiser Serbia20. jula 2021.

Modulee: Señor lansirao novi modularni branding!

Advertiser Serbia15. jula 2021.

Lokomotiva i SentecaCommerce partneri na 12 evropskih tržišta

Advertiser Serbia14. jula 2021.