Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Future Tense“

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovog puta čast je pripala agenciji Komunikacijski laboratorij i njenom autorskom projektu „Future Tense”… Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Future Tense je prva hrvatska i regionalna B2B konferencija fokusirana na budućnost poslovanja. Kreirala ju je PR agencija Komunikacijski laboratorij s ciljem stvaranja dodane vrednosti za hrvatski i regionalni poslovni sektor i pozitivan uticaj na celokupno društvo. Konferencija Future Tense je centralna platforma za razmenu znanja, istraživanja i veština u uzbudljivoj oblasti društvenog i poslovnog razvoja i mesto na kojem želite da budete ako vas zanima kako će izgledati naši životi i poslovanje za 5, 10. ili 20 godina.

Ovo je bilo treće izdanje Future Tense konferencije, a održana je u zagrebačkom Muzeju savremene umetnosti od 10. do 11. maja 2023. U dva dana okupilo se više od 700 učesnika iz preko 20 industrija, od kojih su 70% bili direktori i C-level menadžmentu.

Tokom konferencije obrađeno je 7 tema kroz predavanja, panel diskusije i B2B razgovore u dve faze. Teme su bile budućnost tehnologije, održivost, zdravlje i medicina, rad i obrazovanje, metaverzum, liderstvo i budućnost kulture i zabave. Međunarodno cenjeni futurolozi i predavači bili su Nikolas Badminton, Gerd Leonhard, joe-Max Wakim, Jessica Orange, Sofie Hvitved, Anders Indset i Alfons Karabuda.
Jedna od novina je bilo održavanje programa na dve bine, bez prekidanja programa. Nakon predavanja futurologa i stručnih panela, usledila je pauza na glavnoj bini, dok su na drugoj bini nastavljena predavanja, paneli i diskusije. Tako su učesnici dobili priliku da konzumiraju sadržaj tokom celog dana.

Najviše se pričalo o aktivaciji NFT-a koja je trajala dva dana i u kojoj su učesnici konferencije učestvovali prikupljajući bodove na dve bine. Na kraju, jedan srećni dobitnik je nagrađen električnim biciklom na ograničeno vreme korišćenja.

Održivost je jedna od tema konferencije svake godine, tako da je važan deo svih delova sadržaja. Tako su učesnici dobili nutricionistički i kvantitativno održiv obrok, umesto neograničenih količina hrane. Ručak je bio upakovan u kutiju koja se može reciklirati, a kafa napravljena na licu mesta je reciklirana.

Konferencija se mogla pratiti i putem live-streama koji je obilovao dodatnim sadržajima organizatora i sponzora konferencije, a posetioci su mogli da učestvuju na licu mesta sa pitanjima i komentarima putem aplikacije Sli.do.

Dodatnu vrednost predstavljalo je održavanje radionice Megatrends Shaping Tomorrow koju je vodila direktorka Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena Darije Krivonos. Namenjena direktorima i C-level menadžmentu, radionica je pružila uvod u megatrendove i drugačiji način razmišljanja i planiranja budućnosti u kompanijama.UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Konferencija je bila snažno popraćena PR-om i reklamnom kampanjom. Komunikacije je bila usmerena na poslovne, dnevne i specijalizovane medije. Takođe, postojala je stalna komunikacija putem društvenih mreža Future Tense-a – Facebook, Instagram i LinkedIn.

Program i vesti u vezi sa Konferencijom komunicirani su putem internet stranice i newslettera. Komunikacija je počela oko četiri meseca pre konferencije i bila je konstantna tokom Konferencije i nastavlja se nakon događaja. Konferencija je izazvala veliko interesovanje hrvatskih i regionalnih medija, pa su je pratile dve najveće nacionalne TV kuće HRT i Nova TV i jedna regionalna TV kuća Al Jazeera.

Budući da je Future Tense konferencija o budućnosti, primenjena su različita inovativna rešenja u komunikaciji i performansu. Fokus je bio i na digitalnoj komunikaciji putem spoljnog oglašavanja i kanala društvenih medija. Stvorena je win-win situacija za konferenciju, partnere i sponzore kreiranjem kratkih i dinamičnih online sadržaja u kojima su predstavnici sponzora komunicirali učestvovanje na konferenciji i svoje ključne poruke.

Medijski partneri objavili su priče i intervjue sa ključnim govornicima i sponzorima Konferencije. Više od 38 novinara izveštavalo je o konferenciji Future Tense u 275 medijskih članaka u četiri meseca, odnosno periodu komunikacije 2023. godine.

PROJEKTNI TIM.

Manuela Šola, General Manager, voditeljica projekta
Renata Krajačić, Account Manager
Danijela Johan, Project Manager
Aleksandar Obrenović, Designer
Mario Vukičević, Event Manager
Ines Madunić, PR Senior
Anamarija Filipović, PR Assistent

 
Priredila: Snežana Milić
Izvor: Komunikacijski laboratorij

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Redizajn vizuelnog identiteta i ambalaže – Favarger“

Advertiser Serbia23. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL: „Rebrending kampanja za Padrino dostavu“

Advertiser Serbia22. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] DRV: „Iskreno“ za ePlanetu

Advertiser Serbia19. април 2024.

Proglašeni pobednici Young Lions Srbija 2024

Advertiser Serbia19. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] OVATION: Converse ft Konstrakta „Our Beat“

Advertiser Serbia17. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ZOO agencija: „Domaće u glavnoj ulozi“ za Podravku

Advertiser Serbia16. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] CREATIVE DISORDER STUDIO: „Oglas bez Predrasuda” za Coca-Cola HBC

Advertiser Serbia15. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] ŽIŠKA: „Bolji“ za Nutri O’cake

Advertiser Serbia10. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] 404: „adidas Originals Influencers kampanja“

Advertiser Serbia9. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] SEÑOR: „Od naših ruku, s naše zemlje“ za L’ortolano

Advertiser Serbia5. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] LEO BURNETT: „Sve VAU uz NEO23″ za A1 Srbija

Advertiser Serbia4. април 2024.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „GIG Konferencija“

Advertiser Serbia2. април 2024.

DIDS 2024: Kako se publici u Beogradu uživo obratila osoba koja ne postoji

Advertiser Serbia1. април 2024.