Brendovi

Hrvatska: Prosečna neto plata u McDonald’s-u od decembra veća za 10 posto

Brendovi

ZAGREB – I ovog decembra je McDonald’s Hrvatska za zaposlene u restoranima obezbedio povećanje plata, i to u proseku 10 %.

 

To je dodatni korak u učvršćivanju pozicije McDonald’sa na tržištu rada kao stabilnog i konkurentnog poslodavca. Prosečna neto plata za početnu poziciju sada iznosi 7000 kuna. Svim zaposlenima je isplaćena i božićnica, a svi roditelji dobili su i novčani poklon za dete.

Ukupno povećanje obuhvata rast bruto osnovnih plata za zaposlene u restoranima, uz dodatnu mesečnu isplatu neoporezivog dela, što čini ukupni prosečni rast od 10 %. Plata uključuje dodatke za rad poslepodne, noću, nedjeljom, praznikom, noću nedjeljom i noću praznikom, a i isplaćuju se i dodatak za minuli radni staž te stimulacije, zavisno od rezultata rada. Uz to, svi zaposleni mogu da računaju i na naknadu za prevoz u punom iznosu.

Za početnu poziciju prosečna neto plata, s uključenim dodacima, sada iznosi oko 7000 kuna neto, što uključuje sve – platu, prevoz i sve ostale dodatke, neoporezive delove, prigodne nagrade i druge dodatke. Kada uključimo regres i božićnicu, ta je plata još i veća. Nastojimo da plate kontinuirano rastu, premda nisu jedini benefit koji naši zaposlene imaju. Jasno nam je da je posao samo jedan deo njihovog života, često ne onaj najbitniji, zato smo fokusirani i na to da kolegama omogućimo da ostvare ravnotežu između poslovnog i privatnog, da stvarno žive život koji žele, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

McDonald’s Hrvatska trenutno zapošljava oko 3000 radnika koji u 40 restorana u 18 gradova dnevno posluže više od 40 hiljada gostiju. Uz stabilnost, kontinuirani porast plata, fleksibilno radno vreme i mogućnost napredovanja, u McDonald’su je jedan od benefita i ulaganje u postizanje balansa između privatnog i poslovnog života.

Naš tim čine studenti, penzioneri, samohrani roditelji; ljudi koji kod nas pronalaze dobrog poslodavca u kojeg mogu imati poverenja. Verujem da smo dobar primer kako je i u Hrvatskoj moguće raditi, za svoj rad biti adekvatno nagrađen, ostvariti ravnotežu poslovnog i privatnog života za kojom svi tragamo. I to je naš najveći uspeh koji ove godine proslavljamo i koji ne bi bio moguć bez timskog pristupa poslu. Zato ovim povećanjem, božićnicom i darom za dete želimo zahvaliti svim zaposlenima na predanosti i kolegijalnosti, ističe Mario Jušić, rukovodilac ljudskih potencijala u McDonald’su.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prvi put u Srbiji dodeljene nagrade „ESG Lideri“

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Proizvođač čokolade Toblerone kažnjen sa 337,5 miliona evra zbog nepoštene prakse

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.