Brendovi

Glovo slavi 4 godine u Srbiji: Preko 44 miliona proizvoda isporučeno kupcima u preko 30 gradova

Brendovi

Glovo, višekategorijska platforma koja omogućava pristup širokom spektru proizvoda i jela na zahtev, slavi četiri godine rada na srpskom tržištu.

 

U ovom periodu ukupan broj isporučenih porudžbina preko platforme premašio je 13,5 miliona, dok je ukupan broj isporučenih proizvoda dostigao više od 44 miliona. Trenutno, Glovo kompanija aktivna je u preko 30 gradova i sarađuje sa više od 4000 aktivnih partnera – restorana, maloprodajnih lanaca i lokalnih prodavnica.

Za prve četiri godine, Glovo kuriri prešli su preko 12 miliona kilometara kako bi osigurali brzu i pouzdanu isporuku. Ta udaljenost ekvivalentna je obilasku oko Zemlje čak 300 puta! Najaktivniji kurir u protekle četiri godine je iz Beograda i isporučio je 22450 porudžbina, što je kao da je svakodnevno isporučivao preko 15 porudžbina.

Hrana je nesumnjivo osnovna kategorija Glovo platforme, a najpopularniji proizvodi u ovoj kategoriji su burgeri, ćevapi i pljeskavica. Što se tiče narudžbine namirnica – voda, banane i sokovi su najtraženiji proizvodi. Od kraja 2021. godine, Glovo korisnici iz Beograda imaju pristup i Glovo Express-u, prodavnicama sa ponudom proizvoda koja se prikazuje isključivo virtuelno u aplikaciji Glovo, sa ultrabrzom dostavom, ispod 30 minuta. Među Glovo Exspress korisnicima, najpopularniji proizvod je takođe voda, zatim pivo, pa gazirani sokovi.

Kao gradovi sa najvećim brojem isporučenih porudžbina i aktivnih korisnika izdvojili su se Beograd, Novi Sad i Niš. Najveća porudžbina u ove četiri godine bio je pametni telefon naručen iz prodavnice u Beogradu, čija je vrednost bila skoro 630 evra, što je impresivan pokazatelj poverenja korisnika u kvalitet Glovo višekategorijske ponude. Dodatno, Glovo korisnik koji je poručio najviše proizvoda u poslednje četiri godine isto dolazi iz Beograda. U ovom periodu ovaj entuzijastični korisnik poručio je preko 1600 artikala, u ukupnoj vrednosti od oko 30580 EUR, što znači da je u proseku naručivao preko Glovo aplikacije više od jednom dnevno.

Za četiri godine od kada sa ponosom poslujemo na srpskom tržištu, bili smo svedoci izuzetnih prekretnica. Iznad svega, ukupan broj od 44 miliona proizvoda isporučenih na kućna vrata naših korisnika u više od 30 gradova, snažno potvrđuje našu posvećenost ispunjavanju njihovih različitih potreba. Neizmerno smo zahvalni na poverenju i lojalnosti naše zajednice, koju čine korisnici, partneri i kuriri. Kako napredujemo, ostajemo posvećeni pružanju visokokvalitetnih usluga, širenju naših partnerstava i unapređenju sveukupno iskustvo za naše cenjene korisnike širom Srbije„, rekao je Antoni Grau, generalni direktor Glovo Srbija.

O Glovu
Glovo je pionir među aplikacijama za dostavu koja nudi više kategorija i koja povezuje kupce sa preduzećima i kuririma, nudeći usluge na zahtev lokalnih restorana, prodavnica i supermarketa, apoteka i uličnih maloprodajnih radnji. Glovo vizija je da svima omogućimo lak pristup bilo čemu u svom gradu, kako bi naši korisnici mogli da uživaju u svemu što žele, kada žele i gde god to požele. Osnovana 2015. godine u Barseloni, posluje na 25 tržišta Evrope, centralne Azije i Afrike.

Za više informacija o Glovu posetite: about.glovoapp.com/en

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.