Festivali

Effie dan Slovenija

Festivali

Tokom događaja Effie dan Slovenija razgovaralo se se o različitim aspektima istraživanja tržišta koji su važni za kreiranje integrisanih, uspešnih i efektivnih strategija brenda.

 

Na početku su učesnicima poželeli dobrodošlicu Janja Božič Marolt, predsednica Effie Slovenija 2023 i Mitja Tuškej, strukovni direktor Effie 2023. Sumirali su sadržajno polazišta ovogodišnjeg Effie i istakli značaj stečenog znanja o istraživanju tržišta u pripremi Effie prijave, koje će biti održano u drugoj polovini ove godine.

Program Effie dan otvorili su Janja Božič Marolt i Enzo Smrekar, potpredsednik Atlantic Grupe za delikatesne namaze, Donat i internacionalizaciju i generalni direktor Atlantic Droga Kolinska. U razgovoru su se osvrnuli na dostignuća Atlantic Grupe, koja je dobitnik najvećeg broja Effie nagrada u Sloveniji. Enco Smrekar ističe da „cilj brend menadžmenta ne bi trebalo da budu nagrade, već iskrena i emotivna veza sa svojim potrošačem”, dodajući da je nagrada potvrda dobrog rada i daje podsticaj daljem delovanju.

Paul Stringer, strateški konsultant i istraživač u WARC-u, takođe se fokusirao na poznavanje potrošača, on je istakao da istraživanje predstavlja kariku koja nedostaje između brend menadžera i potrošača, a Heather Alderson, globalni planer u adam&eveDDB, predstavila je koncept ekstrovertnog marketinga. Oba međunarodna govornika ističu važnost razumevanja lokalnog tržišta i njegovih potrošača.

„Dok se podaci ne protumače ispravno i ne stave u kontekst, beskorisni su“, rekao je Uroš Cuder, direktor medijskih strategija u Media Publikumu, na početku slovenačkog dela programa. Nakon toga, reč je preuzeo Zenel Batagel, partner u Valiconu, koji je posetiocima predstavio kako su kroz razvoj novih koncepata za startapove brzo i efikasno došli do pobedničkih rešenja za potrošača a Janko Hočevar, osnivač i direktor Aragona, je predstavio kako uz pomoć inovativnih istraživačkih pristupa prodreti u srž ponašanja potrošača. On je rekao da se rukovodimo izbegavanjem „katastrofe“ u odlukama o kupovini, dok su detaljnije i konkretnije primere sa prodajnog mesta izneli Meta Arh, suosnivač i partner Arhee i direktor Temidia. Katarina Košmrlj Muha, rukovodilac istraživanja Instituta za istraživanje tržišta i medija Mediana, zaključila je predavanja, predstavljanjem zamki zastarelog definisanja ciljnih grupa i mogućnosti identifikovanja novih.

Partneri događaja 2023, Lidl Slovenija obezbedio je ukusan doručak i ručak, a Barcaffe odličnu kafu.

Događaj je završen zahvalom svim partnerima Effie Slovenija 2023, posebno generalnom partneru Effie Slovenija 2023 NLB, glavnom partneru Effie Dan 2023 Media Publikum, glavnom partneru međunarodnih predavanja Telekom Slovenije i partneru predavanja Paulu Stringer Arget. Organizatori su se posebno zahvalili i partneru Effie studentskog žirija, Zavarovalnici Triglav, koja je omogućila da se studenti edukuju na Effie danu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim potencijalima – HR.Weekend

Advertiser Serbia17. маја 2023.

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia26. априла 2023.

HR industrija u regionu sve je veća, važnija i propulzivnija, a sada dobija i sopstvenu pozornicu na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Advertiser Serbia24. априла 2023.

Imago Ogilvy agencija godine IdejeX, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Essity Austria i agencija 404 osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj!

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Advertiser Serbia21. априла 2023.

Grand Prix BalCannesa osvojili Pioniri Communications i Metalac x Konstrakta, Bruketa&Žinić&Grey najbolja agencija BalCannesa, a Radgonske gorice i The Fun&Fit Company najbolji oglašivači

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Počeli su dugo iščekivani Dani komunikacija, otvaranje obeležio razgovor sa Snowdenom

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Pridružite se najkvalitetnijoj zajednici kreativaca, digitalaca i komunikatora – za dva dana na Danima komunikacija

Advertiser Serbia18. априла 2023.

Pogled u budućnost, od veštačke inteligencije do zdravlja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia17. априла 2023.

Uzbudljiva zbivanja glavne dvorane Dana komunikacija pratite online!

Advertiser Serbia13. априла 2023.

Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju

Advertiser Serbia11. априла 2023.

Na Danima komunikacija saznajte kako web3 pretvoriti u moćnog saveznika brenda

Advertiser Serbia7. априла 2023.

Od ravnopravnosti, dečjih prava i informisanja do poboljšanja turizma – kako komuniciranjem doprineti zajednici?

Advertiser Serbia5. априла 2023.