Festivali

Od kriptovaluta sve do pokvarenog interneta i pada poverenja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Objavljen je raspored popularnog festivala kreativnosti i komunikacija – nakon intrigantnog lineupa glavne dvorane, teme o kojima će raspravljati hrvatski stručnjaci nikad aktuelnije

 

Dupke pune festivalske dvorane, kvalitetne i aktuelne teme, globalni lideri te punjenje kreativnih baterija u prolećnom ambijentu rovinjskog hotela Lone među hrvatskim liderima iz sveta tržišnih komunikacija – u punom su jeku pripreme za nove Dane komunikacija, koji će u svom devetom izdanju od 20. do 23. aprila okupiti nekoliko hiljadu učesnika. Sve komunikatore će zaintrigirati vest da je objavljen zvanični raspored festivala, a posebno činjenica da se i ovog puta mogu uključiti u ceo niz zanimljivih diskusija o temama od velikog značaja za industriju – između ostalog i u jednom od najinteraktivnijih festivalskih formata naziva Piva poslije programa (PPP) powered by Ožujsko pivo!

THE RISE AND FALL OF CRYPTO

Šta se dogodilo s kriptovalutama u 2022. godini? Šta se događa danas? Gde smo pogrešili i šta nam je činiti dalje? U digitalnom prostoru koji se kontinuirano menja, širi i otvara nove mogućnosti, ništa ne treba prepustiti slučaju. Bez obzira na to je li reč o ulaganju, prodaji ili isključivo znatiželji učesnika, u raspravu IAB-a Croatia naziva PPP powered by Ožujsko pivo: The Rise and Fall of Crypto, koju će 22. aprila voditi domaćin Domagoj Vuković (CEO, Human Interaction Company), uključiće se neki od najistaknutijih hrvatskih kriptokomunikatora: Tanja Bivić Plankar (predsednica, Blockchain Alliance Europe), Luka Sučić (partner, Meta Change Capital), Vlaho Hrdalo (pravnik, Hrdalo & Krnic / predsednik Udruženje za blockchain i kriptovalute UBIK) i Nikola Škorić (CEO, Electrocoin) podstaći pitanja, ali i dati važne odgovore.

INTERNET OF BROKEN THINGS

Življenje u svetu u kojem su pametni telefoni mudriji od ljudi, gde divljaju iskrivljene i lažne vesti, a lični podaci prodaju se šakom i kapom već je postalo pomalo zamorno. Od izuma točka pa sve do razvoja interneta, svedoci smo toga kako tehnologija diktira način na koji živimo i radimo. Zato je uvek viđena kao idealno rešenje mnogih globalnih problema, a upravo je to tema kojom će se 21. aprila baviti rasprava IAB-a Croatia PPP powered by Ožujsko pivo: Internet of Broken Things! U zanimljivom razgovoru koji će moderirati Jan Štedul (Head of Growth, Mindsmiths), a pridružiće mu se, uz učesnike festivala, i Ivan Bešlić (Co-Founder & COO, Sofascore), novinarka Antonija MandićJoško Mrndže (Country Manager Adriatics, Google) i Dubravka Štefanac Vinovrški (direktorica korporativnih komunikacija, A1 Hrvatska), prisutni će saznati zašto smo tehnologiji poverili tako visoka očekivanja i može li ona zaista rešiti naše probleme, posebno u eri interneta, koji utiče na svaki aspekt naših života.

THE SNOWDEN REPORT

Nakon predavanja Edwarda Snowdena, koji će se učesnicima festivala DK2023 pridružiti videolinkom na desetu godišnjicu od razotkrivanja sistema masovnog nadzora koji je šokirao svet, svi će sigurno hteti s kolegama da prokomentarišu šta su čuli i s njima da podele svoje uvide, zapažanja i brige. Za izvlačenje maksimuma iz teme 20. aprila pobrinuće se stručnjaci iz industrije: moderatorka razgovora biće Kristina Laco (članica Uprave HURA-e / Managing Partner, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri), a pridružiće joj se Alen Delić (potpredsednik Hrvatskog udruženja menadžera sigurnosti / Chief Information Security Officer, Spotme) te Danijel Lijović (zamenik glavnog urednika portala Vecernji.hr, Večernji list). U razgovoru naziva PPP powered by Ožujsko pivo: The Snowden Report analiziraće se Snowdenove reči, a posebno postupci, u kontekstu relevantnom za sve koji brinu o privatnosti, zaštiti podataka, slobodi govora i komunikaciji.

Svaki komunikator zna da komunikacijsku industriju voli jednako snažno koliko mu ona i (po)često ide na živce, a da ništa nije crno-belo, osim vizuelnog identiteta, iz godine u godinu pokazuje šarenolika komunikacijska zajednica koja već godinama kreira posebnu energiju Dana komunikacija. Piva poslije programa jedinstveni je format koji stoga sve učesnike podstiče da se uključe u razgovor u ugodnoj, neformalnoj atmosferi s kolegama koja će pokazati da nema glupih pitanja ni loših odgovora – a besplatno pivo samo je bonus.

I ranije prepoznat po jedinstvenoj festivalskoj ponudi koja iskače iz uobičajenoga i podstiče na promenu, ovaj festival svojim netipičnim pristupom želi da nastavi da osvaja srca svih željnih kritičkog razmišljanja, novih pristupa i inovativnih tehnologija. Prijave za učestvovanje na jednom od najboljih svetskih evenata prema dvostrukoj nominaciji britanskog Association Excellence Awardsa moguće su na www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim potencijalima – HR.Weekend

Advertiser Serbia17. маја 2023.

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia26. априла 2023.

HR industrija u regionu sve je veća, važnija i propulzivnija, a sada dobija i sopstvenu pozornicu na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Advertiser Serbia24. априла 2023.

Imago Ogilvy agencija godine IdejeX, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Essity Austria i agencija 404 osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj!

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Advertiser Serbia21. априла 2023.

Grand Prix BalCannesa osvojili Pioniri Communications i Metalac x Konstrakta, Bruketa&Žinić&Grey najbolja agencija BalCannesa, a Radgonske gorice i The Fun&Fit Company najbolji oglašivači

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Počeli su dugo iščekivani Dani komunikacija, otvaranje obeležio razgovor sa Snowdenom

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Pridružite se najkvalitetnijoj zajednici kreativaca, digitalaca i komunikatora – za dva dana na Danima komunikacija

Advertiser Serbia18. априла 2023.

Pogled u budućnost, od veštačke inteligencije do zdravlja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia17. априла 2023.

Uzbudljiva zbivanja glavne dvorane Dana komunikacija pratite online!

Advertiser Serbia13. априла 2023.

Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju

Advertiser Serbia11. априла 2023.

Na Danima komunikacija saznajte kako web3 pretvoriti u moćnog saveznika brenda

Advertiser Serbia7. априла 2023.

Od ravnopravnosti, dečjih prava i informisanja do poboljšanja turizma – kako komuniciranjem doprineti zajednici?

Advertiser Serbia5. априла 2023.