Mediji

Cilj United Grupe, nulta neto emisija, odobren od strane Inicijative naučno zasnovanih ciljeva (SBTi)

Mediji

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je danas da joj je uspešno odobren cilj – nulta neto emisija do 2040. godine od strane Inicijative naučno zasnovanih ciljeva (SBTi).

 

U okviru United Grupe u Srbiji posluju SBB kompanija i njeni servisi EON i Total TV, najveća integrisana online i TV prodavnica Shoppster, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova i N1.

Posvećenost kompanije održivosti životne sredine je u skladu sa pristupom zasnovanim na nauci, naglašavajući hitnost ublažavanja klimatskih promena. SBTi je takođe potvrdio kratkoročne i dugoročne ciljeve United Grupe, što dodatno potvrđuje posvećenost kompanije stalnom poboljšanju svojih napora u pogledu održivosti.

Ciljevi zasnovani na nauci, kako ih prepoznaje (SBTi), pružaju snažan okvir kompanijama da se kreću ka smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte, obezbeđujući usklađenost sa najnovijim klimatskim saznanjima i ciljevima Pariskog sporazuma. Ovi ciljevi su usmereni na ograničavanje globalnog zagrevanja na 1,5°C iznad preindustrijskih nivoa, sprečavajući posledice klimatskih promena i promovišući otporne, održive poslovne prakse.

Ova potvrda naglašava čvrstinu ekoloških ciljeva United Grupe u vreme kada je zaštite klime od suštinskog značaja. Prepoznajući našu odgovornost da se vodimo ovim primerom, posvećeni smo smanjenju naših emisija, dok istovremeno podstičemo transformacione promene u različitim industrijama. Koristeći moć digitalizacije, posebno uz mogućnosti koje pruža 5G tehnologija, nastojimo da omogućimo i ubrzamo opšte smanjenje u industriji, obezbeđujući zajednički i značajan doprinos globalnim naporima protiv klimatskih promena”, izjavila je Miriam Di Traglia, Izvršna direktorka za usaglašenost, rizik i održivost United Grupe.

U nastavku su navedeni odobreni naučno zasnovani ciljevi United Grupe:
• Ukupni neto-nulti cilj
United Grupa B.V se obavezuje da će dostići neto nultu emisiju gasova staklene bašte u celom lancu vrednosti do 2040. godine.
• Ciljevi za kratkoročni period

United Grupa B.V. se obavezuje da će do 2030. godine smanjiti apsolutne emisije gasova sa efektom staklene bašte obima 1 i 2 za 90% u odnosu na baznu 2020. godinu. United Grupa B.V. se takođe obavezuje da će do 2030. godine smanjiti apsolutne emisije gasova sa efektom staklene bašte obima 3, koje pokrivaju kupljene proizvode i usluge, kapitalna dobra, aktivnosti vezane za gorivo i energiju, kao i poslovna putovanja za 40% u odnosu na baznu 2022. godinu.

Više detalja o ciljevima možete pronaći na SBTi sajtu (ovde) i pretragom za United Grupa B.V.
United Grupa već beleži obećavajuće rezultate sprovedenih inicijativa za smanjenje emisija, uključujući nadogradnju opreme objekata, implementaciju energetski efikasnih mreža i usluga (npr. FTTH i 5G), elektrifikaciju vozila, postavljanje solarnih panela malih razmera i nabavku zelene energije. Dodatno, United Grupa je investirala i u četiri velika projekta proizvodnje solarne i obnovljive energije vetra u Bugarskoj, koji će koristiti i solarnu i energiju vetra. Kompanija se obavezala da održava značajan angažman sa dobavljačima i da prioritet daje integraciji novih energetski efikasnih karakteristika u svoje proizvode. Ovaj strateški pristup ne samo da podržava smanjenje emisija u celom lancu vrednosti, već i ističe posvećenost kompanije stalnim inovacijama i saradnji, težeći ka održivoj i otpornoj budućnosti.

O United Grupi:
United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15,5 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi evra. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog sveta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svetu. Za više informacija, posetite united.group

O Inicijativi naučno zasnovanih ciljeva:
Inicijativa za ciljeve zasnovane na nauci (SBTi) je globalno telo koje omogućava kompanijama da postave ambiciozne ciljeve za smanjenje emisija u skladu sa najnovijim klimatskim saznanjima. Fokusirana je na ubrzanje kompanija širom sveta da prepolove emisije pre 2030. godine i postignu neto nultu emisiju pre 2050. godine. Inicijativa je rezultat saradnje između CDP, Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija, Instituta za svetske resurse (VRI) i Svetskog fonda za prirodu (WWF), a deo je obaveza Globalnog neprofitnog saveza “We Mean Business Coalition”. SBTi definiše i promoviše najbolje prakse u postavljanju ciljeva zasnovanih na nauci, pruža resurse i smernice za smanjenje prepreka za usvajanje, nezavisno ocenjuje i odobrava ciljeve kompanija.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

Filmske poslastice koje vas čekaju ove nedelje

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

SBB: Novi EON Video klub transformiše iskustvo gledanja sadržaja i donosi nove premijere! Bindžujte seriju “Vreme smrti” već od sutra

Advertiser Serbia19. фебруар 2024.

SkyShowtime objavio je uvođenje novog Standardnog paketa sa reklamama

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

BILJANA STEPANOVIĆ, Business Info Group: „I medijska i PR industrija imaju svoje potrebe i očekivanja, pitanje je kako ih pomiriti na obostranu korist“

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Aleksandar Timofejev, urednik NIN-a o novom broju: Oštro prema svima, ali sa dobrom namerom i željom da nam bude bolje

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

SBB predstavlja novi EON Video klub i ekskluzivne domaće premijere

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.

Svaki dan je prilika za filmsko uživanje

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.

Ne propustite u martu na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia9. фебруар 2024.

Drama, trileri i komedije ove nedelje na meniju

Advertiser Serbia8. фебруар 2024.

Preminuo Alfredo Kasteli, tvorac Martija Misterije i Mister Noa

Advertiser Serbia7. фебруар 2024.

Kako pretvoriti vikend u mini beg od stvarnosti

Advertiser Serbia1. фебруар 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 22. do 28. januara 2024

Advertiser Serbia31. јануар 2024.

RAB SRBIJA obeležava 15 godina postojanja

Advertiser Serbia30. јануар 2024.

United Grupa B.V. i njena matična kompanija Summer BidCo B.V. uspešno su formirale cene za emitovanje obveznica u ukupnom iznosu od 1,73 milijarde evra

Advertiser Serbia29. јануар 2024.

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u 2023

Advertiser Serbia26. јануар 2024.