Festivali

NEM od ove zime i u Zagrebu

Festivali

Događaj posvećen TV industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) prvi put će biti održan u Zagrebu u Esplanade Zagreb Hotelu od 11. do 13. decembra 2019. godine

 

Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regiji koji tematski pokriva celu TV industriju, NEM Zagreb će se tokom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Uz panel rasprave, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti među kojima je takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će odabrati 20 scenarija čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati s čelnim ljudima najpoznatijih svetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obe kategorije biće predstavljeni u velikoj dvorani pred svim učesnicima. Po jedan najbolji scenarijo u svakoj kategoriji biće nagrađen s novčanom nagradom od 5.000 evra.

Nakon niza uspešnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je da se posvetimo stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Naša zemlja je prepuna ljudi s odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb da ponudimo platformu na kojoj će te ideje moći i realizovati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe takmičenju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica kompanije Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svetske produkcije biće popraćeni razgovorom s autorima i kreativcima koji su radili na TV serijama, a poseban prostor biće dat hrvatskim nezavisnim projektima. Bogat program NEM Zagreb namenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je da se ovakvim tipom događanja omogući stvaranje distribucijskih kanala i da se dovede do povećanja ulaganja u ovaj deo industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti reč je mogućnost koprodukcije kako na evropskom, tako i na regionalnom nivou kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednome mestu okupiti one koji žele da se edukuju o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve s ciljem podsticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Neke od stotina najvećih kompanija koje su do sada učestvovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony PicturesTelevison, Global Agency, Fremantle, yesStudios, ViacomInternationalStudios, CBS StudiosInternational, Warner Bros. i mnogi drugi.
NEM Zagreb nastao je podstaknut velikim uspehom NEM-a Dubrovnik koji već 7. godinu u CEE regiju dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspešna platforma za raspravu o najaktuelnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najlepšim pogledom, a isti utisak neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb koji se smestio u glavni grad Hrvatske čiji je Advent tri godine zaredom prepoznat kao najljepši u Evropi.

Zagreb je čaroban u decembru i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vreme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva sveta uživati kako u NEM-u Zagreb, tako i u događanjima na zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događanju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Festivali

GOLDEN DRUM 2019: Rok za prijavu radova produžen do 3. septembra

Advertiser Serbia13. avgusta 2019.

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Advertiser Serbia9. avgusta 2019.

BalCannes uskoro zatvara prijave, a svi koji prijave radove ostvaruju popust na kotizacije za Weekend

Advertiser Serbia7. avgusta 2019.

26. Golden Drum Festival objavio ovogodišnji program

Advertiser Serbia5. avgusta 2019.

Predstavljen preliminarni program Festivala GOLDEN DRUM 2019

Advertiser Serbia18. jula 2019.

Festival GOLDEN DRUM ponovo sarađuje sa MSL Group

Advertiser Serbia8. jula 2019.

Osmi BalCannes vrednovaće najbolje agencijske projekte iz osam zemalja regiona

Advertiser Serbia8. jula 2019.

GOLDEN DRUM predstavlja još tri predavača ovogodišnjeg izdanja festivala

Advertiser Serbia4. jula 2019.

SLAVOJ ŽIŽEK, jedan od najistaknutijih javnih intelektualaca poslednjih decenija biće predavač na predstojećem GOLDEN DRUM-u

Advertiser Serbia28. juna 2019.

MCCANN WORLDGROUP mreža godine na CANNES LIONS 2019 kao i svetska Healthcare mreža godine

Advertiser Serbia26. juna 2019.

Završen Cannes Lions 2019 dodelom i trećeg Grand Prix-a za FCB NEW YORK USA i BURGER KING

Advertiser Serbia22. juna 2019.

Cannes Lions 2019: Dodeljene nagrade u kategorijama Creative Data, Creative Strategy, Direct, Media, PR i Social & Influencer

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Otvoreno Young Drummers takmičenje 2019

Advertiser Serbia20. juna 2019.

Bronzani Lav za STUDIO SONDA na Kanskom festivalu

Advertiser Serbia18. juna 2019.

Cannes Lions 2019: Poznati dobitnici nagrada u još šest kategorija

Advertiser Serbia18. juna 2019.