Festivali

NEM od ove zime i u Zagrebu

Festivali

Događaj posvećen TV industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) prvi put će biti održan u Zagrebu u Esplanade Zagreb Hotelu od 11. do 13. decembra 2019. godine

 

Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regiji koji tematski pokriva celu TV industriju, NEM Zagreb će se tokom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Uz panel rasprave, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti među kojima je takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će odabrati 20 scenarija čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati s čelnim ljudima najpoznatijih svetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obe kategorije biće predstavljeni u velikoj dvorani pred svim učesnicima. Po jedan najbolji scenarijo u svakoj kategoriji biće nagrađen s novčanom nagradom od 5.000 evra.

Nakon niza uspešnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je da se posvetimo stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Naša zemlja je prepuna ljudi s odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb da ponudimo platformu na kojoj će te ideje moći i realizovati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe takmičenju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica kompanije Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svetske produkcije biće popraćeni razgovorom s autorima i kreativcima koji su radili na TV serijama, a poseban prostor biće dat hrvatskim nezavisnim projektima. Bogat program NEM Zagreb namenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je da se ovakvim tipom događanja omogući stvaranje distribucijskih kanala i da se dovede do povećanja ulaganja u ovaj deo industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti reč je mogućnost koprodukcije kako na evropskom, tako i na regionalnom nivou kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednome mestu okupiti one koji žele da se edukuju o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve s ciljem podsticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Neke od stotina najvećih kompanija koje su do sada učestvovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony PicturesTelevison, Global Agency, Fremantle, yesStudios, ViacomInternationalStudios, CBS StudiosInternational, Warner Bros. i mnogi drugi.
NEM Zagreb nastao je podstaknut velikim uspehom NEM-a Dubrovnik koji već 7. godinu u CEE regiju dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspešna platforma za raspravu o najaktuelnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najlepšim pogledom, a isti utisak neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb koji se smestio u glavni grad Hrvatske čiji je Advent tri godine zaredom prepoznat kao najljepši u Evropi.

Zagreb je čaroban u decembru i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vreme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva sveta uživati kako u NEM-u Zagreb, tako i u događanjima na zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događanju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Festivali

MCCANN BEOGRAD najuspešnija agencija u Adriatik regionu na Golden Drum Festivalu

Advertiser Serbia19. oktobra 2019.

LEO BURNETT i VIP MOBILE osvojili Golden Drum za kampanju „Mame, dobro došle na svet“

Advertiser Serbia19. oktobra 2019.

Danas počinje 26. GOLDEN DRUM

Advertiser Serbia17. oktobra 2019.

MCCANN BEOGRAD i LEO BURNETT BEOGRAD u finalu festivala Golden Drum 2019

Advertiser Serbia16. oktobra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] SHAILIN DHAR, CEO Method Media Intelligence: „Mislim da je prekomerna automatizacija advertajzinga znak naivne gluposti“

Advertiser Serbia10. oktobra 2019.

26. GOLDEN DRUM počinje za nedelju dana

Advertiser Serbia10. oktobra 2019.

Noviteti na Eurobest-u 2019

Advertiser Serbia9. oktobra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] ANĐELKO TRPKOVIĆ, CEO Publicis Groupe Adriatic: „Najvažnija je kreativnost u upotrebi iskustava, svakoga dana nešto novo i nešto bolje“

Advertiser Serbia8. oktobra 2019.

[GOLDEN DRUM 2019] LLUIS ROTGER, zamenik kreativnog direktora Geometry Prague: „U stalnoj smo promeni, a ni agencije ni brendovi još nisu pronašli formulu“

Advertiser Serbia4. oktobra 2019.

MCCANN WORLDGROUP EMEA regionalna agencijska mreža godine na CANNES LIONS festivalu 2019

Advertiser Serbia30. septembra 2019.

Britanci Dane komunikacija uvrstili među najbolje evente na svetu

Advertiser Serbia30. septembra 2019.

Sedmi po redu SoMo Borac pokazao najbolje digitalne radove i trendove za sledeću godinu

Advertiser Serbia24. septembra 2019.

Veliki uspeh I&F GRUPE na Balcannes reviji

Advertiser Serbia22. septembra 2019.

BalCannes 2019: Najbolja agencija MCCANN BEOGRAD a najbolji projekat „Art Directed by Nature“, agencije STUDIO SONDA

Advertiser Serbia21. septembra 2019.

Najveće Youtube zvezde regiona slave 5. rođendan Balkan Tube Festa uz spektakularne Viber stikere

Advertiser Serbia19. septembra 2019.