Festivali

NEM od ove zime i u Zagrebu

Festivali

Događaj posvećen TV industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) prvi put će biti održan u Zagrebu u Esplanade Zagreb Hotelu od 11. do 13. decembra 2019. godine

 

Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regiji koji tematski pokriva celu TV industriju, NEM Zagreb će se tokom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Uz panel rasprave, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti među kojima je takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će odabrati 20 scenarija čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati s čelnim ljudima najpoznatijih svetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obe kategorije biće predstavljeni u velikoj dvorani pred svim učesnicima. Po jedan najbolji scenarijo u svakoj kategoriji biće nagrađen s novčanom nagradom od 5.000 evra.

Nakon niza uspešnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je da se posvetimo stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Naša zemlja je prepuna ljudi s odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb da ponudimo platformu na kojoj će te ideje moći i realizovati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe takmičenju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica kompanije Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svetske produkcije biće popraćeni razgovorom s autorima i kreativcima koji su radili na TV serijama, a poseban prostor biće dat hrvatskim nezavisnim projektima. Bogat program NEM Zagreb namenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je da se ovakvim tipom događanja omogući stvaranje distribucijskih kanala i da se dovede do povećanja ulaganja u ovaj deo industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti reč je mogućnost koprodukcije kako na evropskom, tako i na regionalnom nivou kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednome mestu okupiti one koji žele da se edukuju o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve s ciljem podsticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Neke od stotina najvećih kompanija koje su do sada učestvovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony PicturesTelevison, Global Agency, Fremantle, yesStudios, ViacomInternationalStudios, CBS StudiosInternational, Warner Bros. i mnogi drugi.
NEM Zagreb nastao je podstaknut velikim uspehom NEM-a Dubrovnik koji već 7. godinu u CEE regiju dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspešna platforma za raspravu o najaktuelnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najlepšim pogledom, a isti utisak neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb koji se smestio u glavni grad Hrvatske čiji je Advent tri godine zaredom prepoznat kao najljepši u Evropi.

Zagreb je čaroban u decembru i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vreme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva sveta uživati kako u NEM-u Zagreb, tako i u događanjima na zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događanju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Festivali

Vodeći kreativci svetskih top lista će se družiti sa nama na Danima komunikacija

Advertiser Serbia19. februara 2020.

Na Danima komunikacija predviđamo budućnost odnosa s javnošću

Advertiser Serbia12. februara 2020.

Futurolog i jevanđelista komunikacijske industrije koji će spasiti svet od dosade stižu na Dane komunikacija

Advertiser Serbia5. februara 2020.

Prva decenija IdejeX i MIXX-a u znaku zanimljivih novosti za podnosioce radova

Advertiser Serbia28. januara 2020.

Elita industrije na Danima komunikacija – Stižu najuticajniji oglašivač sveta i poznati bihejvioralni strateg

Advertiser Serbia23. januara 2020.

Otvorene prijave za takmičenje Young Lions Croatia 2020

Advertiser Serbia9. januara 2020.

Veliki Sempler za projekat „Ne odričem se svoga deteta“

Advertiser Serbia30. novembra 2019.

Dobitnici Grand Prix Epica Awards 2019

Advertiser Serbia27. novembra 2019.

5 vrhunskih kreativaca iz ex-YU regiona među članovima žirija prestižnog Njujorškog Festivala Advertajzinga

Advertiser Serbia21. novembra 2019.

Eurobest 2019: Objavljena lista finalista za Innovation Award

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Cannes Lions najavio novo izdanje festivala

Advertiser Serbia4. novembra 2019.

Tribina „Važno je da znamo šta jedemo“ na Jesenjem festivalu zdravlja

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Objavljen program Effie Awards 2020

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

McCann Beograd agencija godine u Srbiji

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.

Autorski članak TAMARE JOKANOVIĆ, Represent Communications: Golden Drum iz ugla jednog PR-a

Advertiser Serbia31. oktobra 2019.