Agencije

24. Golden Drum: Young Drummers takmičenje je zvanično otvoreno

Grad Ljubljana i Festival Golden Drum pozivaju Mlade kreativce do 30 godina da učestvuju na tradicionalnom takmičenju Young Drummers

Mladi kreativci imaju priliku da dizajniraju najbolji i najkreativniji poster, ovog puta sa fokusom na jačanje gradskog brenda na temu: Ljubljana – Grad za doživljaj kulture i umetnosti. Radovi mladih kreativaca biće ocenjeni od strane petočlanog žirija, na čelu sa Tereza Svěráková, glavna kreativna direktorka u Y&R Czech Republic.

Autor najboljeg postera dobiće 3.000 evra od Grada Ljubljane i jednu punu kotizaciju za Festival Golden Drum 2018. Autori drugog i trećeg rangiranog postera će dobiti jednu punu kotizaciju za Festival Golden Drum 2018. Mladi kreativci mlađe od 30 godina iz cele Evrope i Kine mogu prijaviti svoje radove. Rok za prijavu radova je 4. septembar 2017, sistem registracije je zvanično otvoren.

Predsednik žirija, Tereza Svěráková

Tereza ​​je započela svoju karijeru pre 20 godina u McCann Erickson Prague. Pre nego što se ​​pridružila Y&R, bila je kreativni direktor Leagas Delaney Prague osam godina, gde je njena glavna odgovornost bila lokalna i globalna komunikacija za Skoda Auto. Pod njenim rukovodstvom, Leagas Delaney postaje visoko nagrađivana agencija. Za svoj rad dobila je brojne nacionalne i međunarodne nagrade uključujući Clio, D&AD, New York Festivals, Eurobest, One show i Cannes Lions. Teresa je bila i član žirija na nekim od najpoznatijih međunarodnih takmičenja, kao što su One show, Clio, Andy’s i Cannes.

Ovog puta sarađivaće sa Tjaša Ficko, zamenicom gradonačelnika Ljubljane, Slovenija; Gosia Drozdowska, kreativnom direktoricom, FCB Warsaw, Poljska; Franz Riebenbauer, generalnim i kreativnim direktorom, Riebenbauer Design, Austrija i Philipp Schwartz, šefom strateškog planiranja BBDO Berlin, Nemačka.

null

Young Drummers takmičenje Brif

Od mladih kreativaca se očekuje da kreiraju korporativni poster i slogan koji predstavlja Ljubljanu kao grad kulture i umetnosti. Fokus je na jačanju brenda i prenošenju poruke Ljubljana – Grad za doživljaj kulturi i umetnosti, na tvoj način. Plakat treba da bude dizajniran tako da ideja omogućava niz plakata i mogućnost da se koristi na svim potrebnim komunikacionim kanalima (digitalni mediji, štampani oglasi itd.). Autor treba da se fokusira na jednu temu i da bude u stanju da to komunicira kroz koncept jačanja brenda.
Više o takmičenju Young Drummers na: goldendrum.com/competition/ioung-drummers-competition

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Više u Agencije

ERIK MONE, MCCANN WORLDGROUP: „Svi pokazatelji govore da je budućnost oglašavanja u personalizovanim oglasima“

Advertiser Serbia23. avgusta 2017.

Najnovija evropska inicijativa poboljšaće metode merenja vidljivosti digitalne kampanje

Advertiser Serbia22. avgusta 2017.

Dve nove kategorije u okviru Sempler nagrada

Advertiser Serbia20. avgusta 2017.

Beograd mesto susreta najboljih evropskih kreativaca

Advertiser Serbia14. avgusta 2017.

U toku su Early Bird prijave za Epica Awards

Advertiser Serbia9. avgusta 2017.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA: „Rad na ovako malom, regionalnom tržištu ne ograničava prepoznavanje kvaliteta na globalnom nivou“

Advertiser Serbia9. avgusta 2017.

Preko milion preuzimanja Plazma Mini Mini stikera na Vajberu

Advertiser Serbia9. avgusta 2017.

DAVE BIRSS, osnivač i urednik portala OpenForIdeas.org: „Ako kreativne ideje nisu više toliko dobre kao s kraja 50-ih i 60-ih, to je do sistema, a ne talenta“

Advertiser Serbia7. avgusta 2017.

JELENA IVANOVIĆ direktorica IAA Serbian Chapter: „Praktična znanja koja polaznici stiču su glavna prednost AcademIAA“

Advertiser Serbia7. avgusta 2017.