Mediji

Završeno snimanje serije „Vreme smrti“ u produkciji United Media: 188 snimajućih dana, 400 glumaca, stotine lokacija

BEOGRAD – Nakon 13 meseci snimanja, pala je i poslednja klapa serije „Vreme smrti“, po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti, čija radnja je smeštena u vreme Velikog rata.

 

U produkciji United Media, uz izvršnu produkciju Eye to eye, adaptacija ovog antologijskog romana u televizijsku seriju od 30 epizoda predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima.

Ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija u celoj Srbiji. Kosmaj, Valjevo, Pančevo, Dolovo, Ljubovija, obala Drine, Mokra Gora, Zrenjanin, Knjaževac, Negotin, Suvobor, Beograd, Niš samo su neke od njih.

Foto: Dragan Mujan

Tokom 188 snimajućih dana, tone građevinskog materijala i scenografskog umeća iskorišćeni su da se snimajuće lokacije adaptiraju tako da budu istorijski i umetnički relevantne za vreme u kojem se radnja serije dešava, a hiljade kostima autentično su predstavile epohu.

Moje poštovanje i ljubav za celu ekipu koja je izdržala rad na ovako velikom projektu, jer nije lako godinu dana biti fokusiran na jedan posao ove vrste. Svi su divni i baš je velika radost, ne što su oni dobili priliku, nego što smo mi imali priliku da im damo tako važne zadatke. Najvažnije nam je bilo da uspemo verno da ispričamo priču koju je ispisao Dobrica Ćosić, a to je priča o ljudima i narodu koji je želeo da uprkos svemu opstane i za taj opstanak je podneo žrtvu gotovo potpunog nestanka“, istakao je Goran Šušljik.

Radnja serije prati najdramatičnijie i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Foto: Dragan Mujan

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

Emitovanje serije „Vreme smrti“ očekuje se sledeće godine na TV Nova.

Foto: Filip Krainčanić

United Media produkcija nastavlja da podiže lestvicu kada su u pitanju domaći produkcijski standardi, kreirajući najkvalitetniji filmski i serijski sadržaj za sve ciljne grupe gledalaca. Kompanija godišnje proizvede više od 40.000 sati originalnog sadržaja koji se distribuira na tržištu od 40 miliona ljudi preko vodećih međunarodnih operatera. Kao vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, United Media u svom portfoliju ima 55 televizijskih kanala u 8 zemalja, kao i uspešan digitalni portfolio od 30 veb portala, šest štampanih izdanja i 5 radio stanica.
 

Cover foto: Dragan Mujan

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Mediji

5 ključnih evropskih medijskih trendova u 2024

Advertiser Serbia17. мај 2024.

SkyShowtime objavio trejler i poster za treću sezonu serije Mayor of Kingstown

Advertiser Serbia16. мај 2024.

Udobno se smestite: Vrhunski filmovi su i ove nedelje na TV programu

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Sedmični pregled gledanosti televizije od 6. do 12. maja 2024

Advertiser Serbia13. мај 2024.

Netflix sve više ulaže u sportske događaje

Advertiser Serbia13. мај 2024.

Ne propustite u junu na SkyShowtime platformi

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Fenomenalni naslovi i ove nedelje na vašem TV-u

Advertiser Serbia9. мај 2024.

Vrhunska tehnologija kao jedna od ključnih tema NEM Dubrovnika 2024

Advertiser Serbia8. мај 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva dodatne zanimljivosti iz agende

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Fenomenalni filmski naslovi koji će ti upotpuniti predstojeće dane

Advertiser Serbia30. април 2024.

NEM Dubrovnik 2024 otkriva delove programa: Glavni govornici, razna predstavljanja i uvidi u TV industriju

Advertiser Serbia29. април 2024.

United Grupa B.V. nastavlja uspešan rast u 2023. godini sa rekordnim rezultatima

Advertiser Serbia24. април 2024.

Uživate u kinematografiji? Ove filmove ne smete propustiti!

Advertiser Serbia23. април 2024.

SkyShowtime i Paramount Advertising International ekskluzivno najavljuju partnerstvo u sponzorisanju oglasa

Advertiser Serbia22. април 2024.

Netflix oduševio poslovnim rezultatima

Advertiser Serbia19. април 2024.