Brendovi

vivo X serija: intuitivan dizajn za vrhunsko korisničko iskustvo

Brendovi

Pametni telefoni su neizostavan deo svakodnevnog života, njihova upotreba je mnogo veća od samog zvanja i primanja poziva i zbog toga vivo stvara uređaje koji odgovaraju na svakodnevne potrebe korisnika.

 

Imajući u vidu da pametni telefoni imaju veliku upotrebnu vrednost za korisnike, vivo predstavlja filozofiju dizajna koji je orijentisan ka potrebama korisnika, što se ogleda u elegantnom i jednostavnom dizajnu.

Kroz čitavu flagship X seriju, kompanija je pravila kontinuirane i suptilne promene kako bi poboljšala korisničko iskustvo u čitavoj seriji. An Ren, direktor industrijskog dizajna u kompaniji vivo navodi da je svaka promena rezultat uloženog truda, da svaka generacija proizvoda ima najmanje 400 test modela pre nego što dođe do finalne verzije. Zahvaljujući ovom procesu kompanija vivo proizvodi uređaje koji odgovaraju ljudskoj intuiciji i svakodnevnim korisničkim iskustvima.

Dizajniran za jednostavnu i laku upotrebu

U skladu sa svojom filozofijom dizajna, osnovni cilj kompanije vivo jeste stvaranje proizvoda koji se svojim dizajnom prilagođavaju potrebama korisnika u različitim situacijama. Za X seriju, vivo je razvio inovativne načine za postavljanje novih komponenti sistema kamera, a pri tome je zadržan elegantan dizajn serije. Da bi došlo do poboljšanja korisničkog iskustva, vivo želi da novi, unapređeni dizajn kod korisnika probudi osećaj udobnosti prilikom držanja uređaja, čineći dizajn i elegantan izgled neizostavnim delom vivo serije X. Prilikom uvođenja tehničkih inovacija u uređaje, vivo je takođe posvećen unapređenju korisničkog iskustva i pojednostavljivanju svakodnevne upotrebe.

Elegantna rešenja za telefon bez otisaka

Svi telefoni vivo serije X imaju rešenje za održavanje telefona čistim zahvaljujući tehnici protiv odsjaja na poleđini uređaja, koja stvara efekat mat stakla koje sprečava pojavu otisaka prstiju i mrlja. Poleđina određenih modela X serije napravljena je od veganske kože, koja je implementirana s namerom da poboljša teksturu telefona i učini ga otpornim na otiske prstiju. Veganska koža je takođe odabrana jer je izdržljivija od kože životinjskog porekla.

Moć suptilnih promena

Kroz X seriju, vivo je nastavio da menja dizajn kako bi pojednostavio korisničko iskustvo i stvorio uravnotežen, ali suptilan dizajn koji je elegantan i vizuelno privlačan.

Za model X50, vivo je premijerno predstavio prvi u industriji „Dual Tone Step“ dizajn, dodavši stepenastu strukturu modula kamere na zadnjoj strani uređaja kako bi se smanjila ukupna vizuelna debljina. Inspirisan dizajnom choker ogrlica, vivo je predstavio tanku traku na vrhu uređaja iz serije X50, koja se sada nalazi na svim uređajima X serije. Ove jednostavne ravne linije služe kao prepoznatljiva karakteristika dizajna vivo uređaja i ističu pozicioniranje X serije kao vodećeg modela za vrhunsku fotografiju. Pri dizajnu, vivo takođe uzima u obzir trendove životnog stila, kao i društveno okruženje u određenom trenutku. Na primer, X50 seriju, koja je predstavljena na početku COVID-19 pandemije je pored AG tehnike protiv odsjaja odlikovala i plava boja sa namerom da korisnicima stvori opušteniju atmosferu tokom korišćenja uređaja.

Elegantan i tanak dizajn vivo X60 serije najbolje se ogleda u X60 Pro modelu debljine 7,59 milimetara. Ovaj vivo uređaj napravljen je sa ciljem da dodatno olakša upotrebu sa 3D zakrivljenim ekranom koji intuitivno, lako leži u ruci.

Sa svojim X70 uređajima, vivo i dalje stavlja fokus na udobnost – X70 uređaj debljine 7,55 milimetara dizajniran je tako da korisnicima omogući lako i ugodno korišćenje. U X70 seriju, vivo je takođe uključio toplije boje, poput jarko narandžaste kako bi razveselio ljude tokom perioda ograničenja uzrokovanih pandemijom. U ovoj seriji, vivo je takođe predstavio dizajn koji je inspirisan karakteristikama pejzaža koji se često viđaju u kineskim baštama, poznatiji kao Stepping Stone dizajn. U ovom slučaju dizajn je iskorišćen tako da postavka kamera na telefonu podseća na kamenje koje je postavljeno u plitkoj vodi da bi se napravila staza.

Serija X80 – najnovija serija u X liniji – ima prvi 3D ultrazvučni dvostruki senzor otiska prsta koji precizno identifikuje otiske prstiju korisnika za 0,2 sekunde, što čini otključavanje pametnog telefona lakšim i bržim, budući da korisnici otključavaju telefon 100 puta dnevno. Ultrazvučni senzori otiska prsta funkcionišu tako što mapiraju zvučne talase reflektovane pritiskom prsta, što daje tačnije očitavanje otisaka i može pomoći da se poveća tačnost identifikacije otiska prsta kada su šake znojave ili masne. Ovo ima za cilj ne samo da ubrza, već́ i da korisnicima olakša otključavanje u različitim situacijama.

###
O kompaniji vivo
vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.
Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.
* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[POGLED SA VRHA 2022/23] SONJA ĆETKOVIĆ, Infostud: „Ostvarili smo najbolje rezultate u poslednjih 20 godina“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Kako kompanije vivo i ZEISS stavljaju fotografiju pametnih telefona u „fokus“

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

SBB fondacija donirala novac školi za slepu i slabovidu decu

Advertiser Serbia27. јануара 2023.

Stiže Coca-Cola telefon

Advertiser Serbia26. јануара 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 Warm Up „Brainwork for better world“

Advertiser Serbia25. јануара 2023.

Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануара 2023.

Podignuta optužnica protiv carinskog agenta C&A

Advertiser Serbia20. јануара 2023.

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Glovo i njegovi korisnici u 2022. godini – Šta se, kada i kako naručivalo u godini iza nas?

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Samsung uvodi senzor slike od 200 megapiksela za vrhunski doživljaj visoke rezolucije na pametnim telefonima

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

TM Roh: Kako strast i svrha podstiču mobilne inovacije

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Objavljen je konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Advertiser Serbia18. јануара 2023.

Prethodna godina u znaku deficita i uvoza radne snage

Advertiser Serbia17. јануара 2023.

Poznajete vanserijske mlade talente? SBB fondacija otvara konkurs za petu generaciju stipendista

Advertiser Serbia17. јануара 2023.